Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

GP2 čempions Vandūrns kļuvis par "McLaren" oficiālo testpilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

GP2 čempions Vandūrns kļuvis par "McLaren" oficiālo testpilotu
Stofels Vandūrns
Foto: McLaren

GP2 čempions Stofels Vandūrns apstiprināts F1 komandas "McLaren" testpilota amatā un 2016. gadā aizvietos līdzšinējo vienības rezervistu Kevinu Magnusenu.

23 gadus vecais Vandūrns tiek vērtēts kā talantīgs jauns autosportists un jau iepriekš izskanēja informācija, ka viņš cenšas atrast vietu kādā no F1 komandām. Pagaidām Vandūrns vēl čempionātā nestartēs, taču strādās testpilota amatā, ar izredzēm aizstāt Fernando Alonso vai Džensonu Batonu, ja kāds no viņiem pēkšņi nevarētu pildīt savus pienākumus.

Jau iepriekš Vandūrns kā vienu no iespējām minēja F1 testpilota apvienošanu ar dalību kādā citā čempionātā, iespējams, Japānā bāzētajā "Super Formula".

"Es pavisam noteikti kaut kur vēlos nākošgad braukt, taču vēl nav zināms, kur tas būs," saka Vandūrns. "Dažas opcijas ir, un mēs šobrīd tās apsveram. Lai gan būšu "McLaren" testpilots, gribu braukt arī sacīkstēs, lai saglabātu asumu, uzturētu sevi formā un varētu visu laiku būt koncentrējies. Tad arī pie iespējas uzreiz varētu startēt F1 sacīkstēs."

Atbilstoši GP2 noteikumiem, čempioni nedrīkst pavadīt šajā čempionātā nākamo sezonu un aizstāvēt titulu. Tajā pašā laikā, Vandūrns jau ir izgājis "Eiropas skolu" junioru formulu čempionātos, tāpēc arī šobrīd vērsis skatienu Japānas virzienā. Drīzumā viņš plāno aizvadīt testus ar "Super Formula" sacīkšu auto.

Jāpiemin, ka šis čempionāts, lai gan netiek uzskatīts par tādu F1 pilotu kaltuvi kā GP2, dažiem pilotiem pirms nokļūšanas Formulā 1 sanācis iet tieši šo ceļu. Kā piemērus var minēt Ralfu Šūmaheru un Pedro de la Rosu, kuri kļuva par čempioniem Japānā (tolaik šis seriāls bija zināms ar nosaukumu "Formula Nippon"), pirms debitēja F1.

Šogad "Super Formula" čempionātā brauca bijušie japāņu F1 piloti Kazuki Nakadžima un Kamui Kobajaši.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...