Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Es fanoju par Šūmaheru, bet labākais bija Senna"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Es fanoju par Šūmaheru, bet labākais bija Senna"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

F1 pilots Šarls Leklērs atzinis, ka Mihaels Šūmahers ir viņa visu laiku lielākais "Ferrari" varonis, taču reizē uzskata, ka visu laiku labākais braucējs tomēr ir Airtons Senna.

Leklērs uzauga skatoties kā F1 trasēs dominē Šūmahers, "Ferrari" sastāvā laika posmā no 2000. līdz 2004. gadam izcīnot piecus no saviem septiņiem pasaules čempiona tituliem.

"Tolaik "Ferrari" komandā brauca mans varonis, un es domāju, ka Mihaels bija varonis ļoti daudziem," stāsta Leklērs, kurš pats šīs komandas sastāvā debitēja pērn, uzvarot divos posmos. "Es biju pavisam mazs, kad viņš guva uzvaras, bet tas vienmēr bija ļoti iespaidīgi. Tajā laikā vienmēr skatījos F1 sacīkstes, sevišķi sekoju līdzi "Ferrari" un pavisam noteikti īpaši vēroju Mihaelu."

Leklērs piedzima vairākus gadus pēc Airtona Sennas nāves, tomēr tieši šo sportistu viņš nosaucis par visu laiku labāko pilotu.

Jautāts par to, ko viņš pajautātu Sennam, ja leģendārais sportists joprojām būtu dzīvs, Leklērs atbild: "Grūts jautājums. Varbūt vaicātu, kura trase viņam ir vistuvākā, jo tas man būtu sapnis, sacensties ar viņu un mācīties no viņa. Viņš ir personība, ko es ļoti novērtēju, kam bija liels talants, bet kurš arī ļoti smagi strādāja. Saliekot šīs divas lietas kopā, tās padarīja viņu par vislabāko."

Leklērs arī apzinās, ko viņam pašam vajadzētu darīt, lai reiz kļūtu par tādu leģendu kā Šūmahers un Senna.

"Ļoti svarīga ir pacietība, kā pagātnē man ir ļoti pietrūcis, bet kopā ar "Ferrari" esmu iemācījies, ka man to vajag," viņš saka. "Nevar būt tā, ka tev uzreiz viss ir. Dažreiz vajag šo pacietību, lai mācītos no labākajiem, kā manā gadījumā tas ir no Sebastiana Fetela un komandas. Dažreiz reizēm vajag pagaidīt, jo iepriekš esmu bijis pārāk nepacietīgs."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-07 15:37, pirms 4 gadiem
Ka tad,visi varteikt ko grib,bet Shumahers ir visulaiku labakais F-1. braucejs,gan braukshanas zina,gan vel nemaz nerunajot marketinga zina! Un tas lielakoties bus FOREVER!!!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-07 15:49, pirms 4 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Ka tad,visi varteikt ko grib,bet Shumahers ir visulaiku labakais F-1. braucejs,gan braukshanas zina,gan vel nemaz nerunajot marketinga zina! Un tas lielakoties bus FOREVER!!!
Pēc gadiem 25-30, to pašu teiks par hamiltonu.

     [+] [-]

, 2020-04-07 16:15, pirms 4 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Ka tad,visi varteikt ko grib,bet Shumahers ir visulaiku labakais F-1. braucejs,gan braukshanas zina,gan vel nemaz nerunajot marketinga zina! Un tas lielakoties bus FOREVER!!!
Katram laikam savi varoņi.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-07 16:16, pirms 4 gadiem
LXI rakstīja: Pēc gadiem 25-30, to pašu teiks par hamiltonu.
Par Hamiltonu to teiks pēc 5-10 gadiem. Pēc 25-30 gadiem to teiks par Verstapenu.

     [+] [-]

, 2020-04-07 16:36, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Par Hamiltonu to teiks pēc 5-10 gadiem. Pēc 25-30 gadiem to teiks par Verstapenu.
Par Verstapenu ko tādu varēs teikt tikai tādā gadījumā, ja viņš nonāks izteikti konkurētspējīgā komandā. Viņš ne tuvu nav tāds kā Šumahers, kurš pats palīdzēja attīstīt savu formulu, un nevis komanda piedāvāja jau gatavu kaujas mašīnu.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-07 17:03, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: . Viņš ne tuvu nav tāds kā Šumahers, kurš pats palīdzēja attīstīt savu formulu, un nevis komanda piedāvāja jau gatavu kaujas mašīnu.
Šumis ceturdienā nobrauca testus Monako, nākamajā dienā aizlidoja uz Maranello, lai tai pašai formulai piekoriģētu regulējumu un sestdienā bija atpakaļ, lai nobrauktu kvali. Neiespējami mūsdienās ko tādu paveikt. Pat lai sagatavotos tik daudz kā Hamis ir vajadzīga sezona šobrīd.

     [+] [-]

, 2020-04-07 19:50, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Katram laikam savi varoņi.
Ne vienmēr tā ir, piemēram, Maikla Džordana "Visulaikulabākais" ir diezgan drošs visos laikos...

     [+] [-]

, 2020-04-07 21:33, pirms 4 gadiem
Ja piekritu Kasparam Biedrinam
Karoche Shumaheram tads pats aftaritjets bus arii pec 1-2.gadsimta(.)!

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 00:13, pirms 4 gadiem
Man Šumis ari visu labakais braucējs. Agrak skatijos visus posmus ko pa LNT radija,un kad bija reklamas parsledzu uz RTL,kopš vins nebrauc neaizrauj vairs neviens pilots tik loti. Zinu daudziem vins bija elks.

     [+] [-]

, 2020-04-08 00:20, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Šumis ceturdienā nobrauca testus Monako, nākamajā dienā aizlidoja uz Maranello, lai tai pašai formulai piekoriģētu regulējumu un sestdienā bija atpakaļ, lai nobrauktu kvali. Neiespējami mūsdienās ko tādu paveikt. Pat lai sagatavotos tik daudz kā Hamis ir vajadzīga sezona šobrīd.
Tie bija citi laiki, cita nepieciešamība. Šodien to var paveikt attālināti ar simulatoru palīdzību.
Tas, ka šodien šādi triki nav jāveic (turklāt Monako ir vienīgais posms kalendārā, kur treniņi notiek ceturtdienā), nenozīmē, ka šodienas piloti uz Šūmahera fona ir "mazāki varoņi".

     [+] [-]

, 2020-04-08 00:24, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par Verstapenu ko tādu varēs teikt tikai tādā gadījumā, ja viņš nonāks izteikti konkurētspējīgā komandā. Viņš ne tuvu nav tāds kā Šumahers, kurš pats palīdzēja attīstīt savu formulu, un nevis komanda piedāvāja jau gatavu kaujas mašīnu.
Hamiltons drīz beigs karjeru, kas nozīmē, ka gribot negribot nāks nākamais līderis, kas dominēs savas paaudzes ietvaros

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 07:28, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Tie bija citi laiki, cita nepieciešamība. Šodien to var paveikt attālināti ar simulatoru palīdzību.
Tas, ka šodien šādi triki nav jāveic (turklāt Monako ir vienīgais posms kalendārā, kur treniņi notiek ceturtdienā), nenozīmē, ka šodienas piloti uz Šūmahera fona ir "mazāki varoņi".
Patiesībā - ir gan "mazāki varoņi". Tas ir tāpat, kā ar pirmajiem kosmonautiem...

     [+] [-]

, 2020-04-08 12:15, pirms 4 gadiem
Pilots nr.1. ir Senna. Jo visu ir sasniedzis pats ar saviem spēkiem, prasmēm, pat komanda bija atkarīga no viņa.
Pilots nr.2 ir Hamiltons, vienīgais pilots F1 vēsturē, kuram ir uzvaras katrā sezonā, vislabākais formulas attīstītājs, regulētājs, pie tam, tas ir laikmetā, kad reāli testi ir aizliegti un virtuāli testi nedod reālu priekšstatu par formulu (Ferrari šitā ir ieberzušies vairākaas reizes, kad virtuāli testi parāda, kas viss ir super, reāli viss ir dimbā). Hamiltons ir daudz sasniedzis, kvalenēs vienmēr ir bijis kandidāts uz poli, ir vislabākais rezultāts proporcionāli startiem, tomēr tās pāris dāvātās uzvaras 2018.gadā ir reāla darva medus mucā.
Pilots nr.3. Niki Lauda. Pēc notikušā spēt piecelties, uzvarēt un iegūt vēl 2 titulus, ir jāprot.
Šumakers un Feteļš? Manā topā viņi nav pat top10, Ja salīdzina Mercedes laikus Rosbergs pret Šumakeru, līdzīgi kā Feteļš, ja nestrādā uz viņu, tad viduvējs pilots. Prime laikā Feteļš un Šumakers bija ārpus konkurences, nav iespējams salīdzināt, jo visi strādāja uz vienu pilotu, pat otrs pilots bija pirmā pilota palīgs un bija spiests atdot uzvaras, kaut gan tituls bija rokās knapi pēc pussezonas. Ja to kāds uzskata par super spējām, kas padara pilotu par vislabāko, tad tas jau ir fanātisms nevis praktisks viedoklis.
Ne velti F1 laikus 2001-2005 un 2011-2013 uzskata par tumšajiem laikiem, kad dramatiski kritās interese par F1 dēļ tā, ka viens pilots dominē un komandas biedram faktiski aizliegts iesaistīties cīņā.
p.s. Jau pirms 2019.sezonas paredzēju, ka Feteļš tiks deklasēts, jo 2014.gadā bija identiska situācija. Ja vienu reizi tā gadās, nu ok, kaut kas ar motivāciju, vai vēl kādi citi apstākļis, bet ja vēsture atkārtojas, tad tas jau liek skatīties ar aizdomām par pilota patiesajām spējām.