Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Danika Patrika pametīs IndyCar lai startētu NASCAR

Juris Miņins
Juris Miņins

Danika Patrika pametīs IndyCar lai startētu NASCAR
Danika Patrika
Foto: AP/Scanpix

Viena no visu laiku labākajāma autobraucējām-sievietēm Danika Patrika ir nolēmusi nākamsezon vairs nepiedalīties IndyCar sacīkstēs un visus spēkus koncentrēt startiem NASCAR organizētajās sacīkstēs.

Danika Patrika, kura pašlaik startē gan IndyCar sacīkstēs, gan ir nepilna laika braucēja NASCAR "Nationwide Series" čempionātā, nākamnedēļ oficiāli paziņos, ka no 2012. gada sezonas viņa pilnībā pievērsīsies startiem NASCAR rīkotajās sacīkstēs un būs pilna laika braucēja "Nationwide Series", kurā pārstāvēs "JR Motorsports", kā arī piedalīsies atsevišķos "Sprint Cup" posmos "Stewart-Haas" komandas sastāvā, bet jau 2013. gadā ir plānota Patrikas debija kā "Sprint Cup" pilna laika braucējai.

Pašlaik vēl tiek noskaidrotas līguma pēdējās detaļas. Oficiālais paziņojums ir atlikts uz nākamo nedēļu, jo tieši tad Danika Patrika ieradīsies Fīniksā, kur atrodas viņas galvenā sponsora "GoDaddy.com" birojs. Savukārt "Stewart-Haas" pārstāvji, lai arī ir optimistiski noskaņoti par autosportistes pievienošanos komandai, vēl līdz galam nav vienojušies ar Patrikas pārstāvjiem par visiem līguma nosacījumiem.

Savu popularitāti Danika ieguva pateicoties tam, ka jau kopš 2005. gada startē IndyCar čempionātā. Karjeras laikā viņa trīs reizes ir ieguvusi "pole position", kā arī uzvarējusi vienās sacīkstēs, kļūstot par pirmo sievieti autosporta vēsturē, kura ir izcīnījusi uzvaru kādā no galvenajām formulu sacīkstēm. Līdz ar šiem panākumiem Patrika kļuva par pasaules mēroga zvaigzni arī ārpus sporta aprindām un visās sezonās, kopš viņa brauca IndyCar sacīkstēs, Danika ir atzīta par populārāko seriāla braucēju.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports