Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Komanda palīdzēja man tikt galā ar žurnālistu radīto stresu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers: "Komanda palīdzēja man tikt galā ar žurnālistu radīto stresu"
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēl Miks, kurš pagājušās nedēļas nogalē kļuva par Eiropas F3 čempionu, atzīst, ka saņēmis milzīgu uzmanību no žurnālistu puses, kas varēja radīt papildus stresu, tomēr komanda viņam palīdzējusi ar to veiksmīgi tikt galā.

Šūmahers formulu sacensībās startē ceturto sezonu, otro gadu piedaloties Eiropas F3 seriālā. Šogad tika piedzīvots īpaši straujš progress, kā rezultātā sezonas beigu daļā Šūmahers jau kļuva par dominējošo pilotu un ieguva titulu savā īpašumā. Lai gan arī iepriekšējās sezonās viņš ieguvis augstas vietas, šis ir sportista pirmais tituls formulu čempionātos.

"To vārdos ir grūti aprakstīt," pēc titula izcīnīšanas stāsta Šūmahers. "Jūtos ļoti pateicīgs par to, ko šobrīd varu izdzīvot - es izdzīvoju savu sapni. Es jau tā daru to, ko mīlu, bet, ja vēl varu arī parādīt labu sniegumu, tas rada labāko sajūtu, kas var būt."

Šūmahers atzīst, ka "Prema Powerteam" komanda šosezon palīdzējusi viņam palikt piezemētam, par spīti milzīgajai interesei no žurnālistu puses.

"Aiz manis ir komanda un cilvēki, ar ko kopā varu justies mierīgs," atzīst sportists. "Tas bija svarīgi, lai tiktu galā ar uzmanību, kas man tiek pievērsta, ņemot vērā manu uzvārdu. Līdz ar to varēju pilnvērtīgi koncentrēties sacīkstēm un doties trasē uzrādīt labus apļu laikus."

Pēc aizvadītiem 14 braucieniem no 30 šosezon notikušajiem Šūmahers kopvērtējumā bija vien desmitais, bet tad Spā-Frankošamps trasē guva savu pirmo uzvaru, kāpa arvien augstāk un šogad kopumā uzvarēja astoņās sacīkstēs. Kā zināms, katrā posmā Eiropas F3 čempionātā norisinās trīs braucieni.

"Visu sezonu strādājām ļoti labi, lai gan sezonas sākumā droši vien tas neizskatījās tā, kā tagad," saka jaunais talants. "Mēs spējām sasniegt progresu it visā, ko darījām. Pat sezonas sliktākajos brīžos komanda man sniedza lielu atbalstu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...