Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Arčers/Binders komanda uzvar Openkart otrajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Arčers/Binders komanda uzvar Openkart otrajā posmā
Foto: openkart.lv

Otrdien, 30.jūnijā, Sporta kompleksā "Rullītis" Openkart Uzņēmumu kausa 2. posmā sīvā cīņā ar saviem sīvākajiem sāncenšiem "WESS Motors" komandu uzvaru un "Baltie lielo balvu" izcīnīja "Arčers/Binders" apvienotā vienība ar Kristapu Grīnieku, Raivi Meilandu, Kārli Strazdiņu un Gati Brēķi sastāvā.

Otrie finišēja "WESS Motors", kas sacensību otrās stundas pirmajā nomaiņā piedzīvoja tehnisku ķibeli ar kartingu, kas maksāja apmēram vienu minūti. Komandas sastāvā bija Jurijs Šestakovs, Aivis Vietnieks, Kaspars Zelmenis un Normunds Kokins. Trešo vietu, uzvarot otrajā sacensību daļā izcīnīja "Team Diesel" ar Reini Plakani, Tomasu Ezeriņu, Armandu Leinātu un Viesturu Šipko sastāvā. Speciālajā BALTIE stafetē uzvarēja "WESS Motors", kuri arī pirmajā posmā bija labākie speciālajā uzdevumā.

Stafetes laikā pēc treniņiem sākās lietus un slapja trase saglabājās visas pirmās sacensību stundas laikā, kas lielā mērā arī noteica, kāpēc sacensību finišā starp komandām ir tik lielas atstarpes, jo ne visi dalībnieki līdz šim bija braukuši šādos apstākļos. Pirmo daļu pārliecinoši aizvadīja "Arčers/Binders" vadošie braucēji Grīnieks un Strazdiņš, kuri slapjajā trasē otro vietu "WESS Motors" apsteidza par 36 sekundēm, bet "Team Diesel" trešajā vietā par pusotru minūti.

Otrajā daļā "WESS Motors", startējot no pirmspēdējās vietas ļoti veiksmīgi ātri nonāca vadošajā pozīcijās un jau izvirzījās vadībās, kad salūza kartinga stūre - kamēr komandas līderis Šestakovs nokļuva līdz boksiem un nomainīja tehniku, zaudēta tika apmēram minūte, tomēr otrajā daļā pateicoties vēl arī "Arčers/Binders" piešķirtajam 5+15 sekunžu sodam, komandai izdevās finišēt otrajā vietā 20 sekundes aiz otrās daļas uzvarētājvienības "Team Diesel" un četras sekundes priekšā sacensību uzvarētājiem. Interesanti, ka "Team Diesel" no šīs sezonas četriem braucieniem ir vienīgie spējuši uzvarēt divās sacīkstes daļās.

Kvalifikācijā tāpat kā pirms pusotra mēneša Sporta kompleksā "333" ātrākais bija "ZZE" pārstāvis Gatis Vītols, bet sacīkstē abās daļās visai negaidīti labākais laiks "RBSSKALS LABĀDABĀ" vienibai.

Sacīkstē vispirms katra komanda veica 30 minūšu treniņu, tad viens no komandas veica 5 minūšu kvalifikācijas braucienu uz labāko apļa laiku, pēc tika noteikta starta kārtība pirmajā daļā. Katra daļa ilga vienu stundu un apmēram ik pēc 15 minūtēm komandu braucēji devās boksos un mainījās. Par abām daļām kopā katram no četriem dalībniekiem bija jāveic divi apmēram 15 minūšu sacensību nogriežņi. Sacensību rezultāts ir abās daļās veiktās distance summa. Pirmajā daļā komandas startē saskaņā ar kvalifikācijas rezultātiem, bet otrajā daļā apgrieztā secībā pirmās daļas iznākumam. Starts ar skriešanu pār starta finiša taisni uz saviem kartingiem.

Uzņēmumu kausa 2. posma rezultāti

VietaKomandaBraucējiRezultāts
1Arčers/BindersKristaps Grīnieks/Kārlis Strazdiņš/Raivis Meilands/Gatis Brēķis109 apļi
2Wess MotorsAivis Vietnieks/Kaspars Zelmenis/Normunds Kokins/Jurijs Šestakovs+32.251
3Team DieselArmands Leināts/Reinis Plakanis/Viesturs Šipko/Tomass Ezeriņš+1:03.625
4ZzeGatis Vītols/Helvijs Cēbers/Gatis Pizičs/Vigars Kaktinieks+3:01.416
5DucatiRūdolfs Toms Bērziņš/Dace Grosberga/Ingus Liepiņš+3:30.650
6MakJānis Mūrmanis/Artis Štrauss/Edgars Galaktionko/Gatis Jurgevics+4:23.643
7BaltieKārlis Vilmanis/Mārtiņš Gulbis/Edgars Brokāns/Emīls Toms+4:45.902
8Rbsskals LabādabāLiliāna Hveckoviča/Kārlis Kārkliņš/Arnis Mellups/Egīls Pārups+6:18.519
9Uponor Quick&EasyRoberts Straume/Kaspars Dziedātājs/Jolants Matusēvičs/Toms Matusēvičs+8:43.725
10LinearisAigars Pumpiņš/Gatis Šusters/Lauris Zemturis/Voldemārs Brēdiķis+9:05.273

Piezīme. "Ducati" komanda startēja 3 dalībnieku sastāvā tāpēc ieskaites punkti netika piešķirti.

Kvalifikācijas labākais apļa laiks: 1:13,460 - ZZE

Ātrākais sacīkšu aplis: 0:57,700 - RBSSKALS LABĀDABĀ

Kopvērtējumā, pateicoties, pirmajā posmā par ātrāko apļa laiku izcīnītajam papildpunktam, vadībā izvrzījās "Arčers/Binders" ar 37 punktiem, par punktu mazāk "WESS Motors", trešajā vietā "Team Diesel" (26), ceturtie "ZZE" (24), bet piektā vieta "Uponor Quick&Easy" ar 19 punktiem.

Kopvērtējums pēc 2. posma

VietaKomandaPunkti
1.ARČERS/BINDERS37
2.WESS MOTORS36
3.TEAM DIESEL26
4.ZZE24
5.UPONOR QUICK&EASY19
6.RBSSKALS LABĀDABĀ16
7.BALTIE13
8.MAK10
9.LINEARIS8
10.ELKO6
11.DUCATI0

Izmantotie resursi:
OpenKart