Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Lakrosistes atspēlējas no deficīta un EČ cīņā uzvar arī Austriju

Ints Megnis
Ints Megnis

Lakrosistes atspēlējas no deficīta un EČ cīņā uzvar arī Austriju
Latvijas sieviešu lakrosa izlase. Foto: Līga Nutter

Latvijas sieviešu lakrosa izlase savā priekšpēdējā Eiropas čempionāta spēlē trešdien atspēlējās no trīs vārtu deficīta un ar rezultātu 8:7 (2:4, 1:1, 3:1, 2:1) apspēlēja Austriju, kas nozīmē, ka turnīra noslēgumā spēlētājas aizvadīs maču par devīto vietu.

Austrija rezultātu atklāja pēc 46 sekundēm, bet desmitajā minūtē jau bija priekšā ar 4:1. Vēlāk 20. minūtē pretinieces panāca arī 5:2, šādu rezultātu noturot vairāk nekā deviņas minūtes. 45. minūtē latvietes beidzot panāca izlīdzinājumu 6:6, bet spēles beigās divreiz izcēlās Reičela Lasda, nodrošinot mūsu izlasei grūtu uzvaru.

Ar trim gūtajiem vārtiem mačā izcēlās Valērija Druzjaka, divreiz izcēlās Estere Urbančika un Lasda, bet vienu reizi bumbiņu precīzi meta Laura Liepiņa.

Apakšgrupu turnīrā Latvija ar 10:7 uzveica Itāliju, kam sekoja 5:12 zaudējums Nīderlandei, 7:9 neveiksme pret Norvēģiju un ar 9:8 pieveikta Šveice. Komandas sadalītas trijās apakšgrupās. Pirmās sešas valstis pēc 2015. gada Eiropas čempionāta rezultātiem spēlē A grupā, kamēr pārējās, kuru vidū ir arī Latvija, tika ielozētas B un C grupās. B un C apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējām bija iespēja cīnīties par pašām augstākajām vietām, kamēr pārējās vairs nevarēja tikt augstāk par devīto pozīciju. Otro posmu Latvija sāka pirmdien, kad ar 16:4 sagrāva Somiju, trešdienas cīņa pret Austriju bija pusfināls par 9.-12. vietu, bet ceturtdien spēlē par devīto vietu latvietēm būs iespēja revanšēties Norvēģijai.

Eiropas čempionātā startē 16 spēcīgākās Eiropas komandas. Latvijas izlases augstākais sasniegums ir astotā vieta 2015. gada Eiropas čempionātā. Savukārt 2017. gadā latvietes guva 17. vietu pasaules čempionātā. Aprīlī Latvijas sieviešu izlase spēcīgā konkurencē izcīnīja ceturto vietu pārbaudes turnīrā Jelgavā.

Latvijas komandas sastāvs: Laura Baltmane, Krista Brīdiņa, Elīna Cēbura, Valērija Druzjaka (c), Zane Jaundžeikare, Nensija Kalniņa, Rebeka Koroļonoka, Reičela Lasda, Laura Liepiņa, Eiženija Matiļeviča, Linda Nutere, Ieva Opoļska (c), Agrita Ose, Nikola Petrovskis, Elīna Ruperte, Esterte Urbančika, Ieva Vilka (c), Līga Vilka.

Komandu vada galvenā trenere Grečena Lasda, treneres palīgi Takers Holanders un Reičela Lasda.