Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" gūst astoņus vārtus, "Ducks" mazākumā izrauj uzvaru Čikāgā

Rolands Eliņš

"Penguins" gūst astoņus vārtus, "Ducks" mazākumā izrauj uzvaru Čikāgā
"Blackhawks" vārtsarga-debitanta Skota Dārlinga reakcija pēc ielaistajiem vārtiem
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt aizvadītas 12 spēles, kurā ar rezultatīviem mačiem izcēlās Pitsburgas "Penguins" un Tampabejas "Lightning", savukārt Rietumu konferences favorītu spēlē Anaheimas "Ducks" viesos ar 1:0 pārspēja Čikāgas "Blackhawks", turklāt vienīgos vārtus guva trešajā periodā mazākumā.

Čikāgas "Blackhawks" sezonu nav iesākusi pārāk veiksmīgi, kamēr "Ducks" bija zaudējusi vien divās spēlēs. Šonakt abu komandu duelī Čikāgā pirmajos divos periodos bija vērojama samērā līdzvērtīga spēle, kurā vārtsargus pārspēt neizdevās.

Trešā perioda sākumā neticamā veidā glāba Anaheimas vārtsargs Džons Gibsons, izvelkot Džonatana Teivsa mesto ripu, un pēc tam daudz vairāk uzbruka jau "Blackhawks", kura divreiz arī spēlēja vairākumā, taču tieši tas izrādījās viņu klupšanas akmenis. Uz zilās līnijas ļoti rupju kļūdu pieļāva Čikāgas aizsargs Brents Sībruks, paslīdot un neapturot ripu, kas noveda pie Devantes Smita-Pellija izgājiena viens pret vienu spēles 53. minūtē, kurš bija rezultatīvs. Lai arī Čikāga trešajā periodā izdarīja par 13 metieniem vairāk nekā "Ducks", visus tos atvairīja Džons Gibsons, nokārtojot Anaheimas minimālu uzvaru.

Ja šajā spēlē līdzjutēji ar vārtu guvumu tika iepriecināti tikai vienreiz, turklāt tribīnēs esošie līdzjutēju vairums pārāk priecīgs nemaz neizskatījās, tad pavisam cita aina bija Tampabejā un Pitsburgā. "Lightning" ar 7:3 pieveica Arizonas "Coyotes", un ar "hat-trick' izcēlās krievu jaunais hokejists Ņikita Kučerovs. Rezultatīvākais ar četrām rezultatīvām piespēlēm gan bija Tailers Džonsons, bet Tampabejas vārtos 22 no 25 metieniem atvairīja Bens Bišops.

Savukārt "Devils" vārtsargs Korijs Šneiders pieredzēja pavisam melnu nakti Pitsburgā, pirmo divu periodu laikā atvairot vien 18 no 25 pretinieku metieniem. "Devils" sākumā gan bija izvirzījusies vadībā 3:1 pret "Penguins", taču Pitsburga desmit minūšu laikā guva četrus vārtus. Vārtsargu maiņa "Devils" nepalīdzēja, un tika ielaisti vēl trīs vārti, kas noveda pie graujošā gala iznākuma 3:8. Šajā spēlē divi vārti Sidnijam Krosbijam.

Pašreizējā Stenlija kausa īpašniece Losandželosas "Kings" izbraukumā Filadelfijā piekāpās pagarinājumā 2:3, turklāt abas komandas paspēja izdarīt vismaz 40 metienus. Arī šajā spēlē neiztika bez rupjas kļūdas savā zonā, kas noveda pie Breidena Šena pārtvertas ripas un izgājiena viens pret vienus, atnesot uzvaru "Flyers".

Video: Kā mazākumā aizsardzībā iekrita "Blackhawks"...

...un kā to pašu pagarinājumā izdarīja "Kings"

NHL spēles, 29. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Wild3:4Islanders-Jets3:4
Flyers-Kings3:2 PPenguins-Devils8:3
Blue Jackets-Senators2:5Maple Leafs-Sabres4:0
Lightning-Coyotes7:3Blackhawks-Ducks0:1
Stars-Blues3:4 PAvalanche-Sharks2:3 PM
Flames-Canadiens1:2 PMCanucks-Hurricanes4:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -1 [+] [-]

, 2014-10-29 10:08, pirms 9 gadiem
Penguins priecē likās komanda burtiski lidotu pēc comeback no 1-3

  -1 [+] [-]

, 2014-10-29 10:36, pirms 9 gadiem
Tarasenko het triks!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-29 11:08, pirms 9 gadiem
Ķekavas dzelonis rakstīja: Tarasenko het triks!!!
Kučerovam ar.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-29 14:38, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Kučerovam ar.
Labi dzīvojam.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-29 16:45, pirms 9 gadiem
Blackhawks speletajs uz zilas noluņojās..

  -1 [+] [-]

, 2014-10-29 21:25, pirms 9 gadiem
Sogad baigas vartu birumi