Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lemjē un Bērkls izskata iespējas pārdot "Penguins"

Lemjē un Bērkls izskata iespējas pārdot "Penguins"
Viens no "Penguins" īpašniekiem - Mario Lemjē
Foto: AFP/AP/Scanpix

Pitsburgas "Penguins" īpašnieki Rons Bērkls un Mario Lemjē noalgojuši kompāniju "Morgan Stanley", lai izpētītu iespējamo kluba pārdošanu. Abi īpašnieki apgalvo, ka tiek meklētas dažādas iespējas, taču tas nenozīmējot pilnīgu komandas pamešanu.

Kluba vadība šo paziņojumu izplatīja trešdienas vakarā, lai sīkāk apspriestu šo procesu. "Mēs veicam regulārus pārskatus par mūsu biznesu un, tāpēc piesaistījām firmu, lai tā palīdzētu ar saviem padomiem un ieskatiem. Izpirkām komandu, kad tā atradās uz bankrota sliekšņa. Esam nodrošinājuši tās ilgtermiņa nākotni Pitsburgā un raduši spēcīgu pamatu turpmākiem panākumiem. Ir pienācis laiks izpētīt mūsu iespējas."

Pat ja Lemjē un Bērkls nolemj pārdot pingvīnus, viņi cer uz turpmāku iesaistīšanos dažādu lēmumu pieņemšanā, saglabājot saikni ar komandu.

"Mērķis bija nostiprināt Pitsburgas komandu kā laukumā, tā arī ārpus tā," Lemjē saka. "Mūsu zvaigznēm ir ilgtermiņa līgumi, viņi ir ieguvuši dziļu un kaislīgu atbalstītāju bāzi, un es ticu, ka komanda ir labi pozicionēta tās nākotnei. Neatkarīgi no notiekošā, plānoju palikt iesaistīts komandā kādā statusā, kā arī abi ar Ronu paturēsim daļu kluba akciju."

"Morgan Stanley" ir tā pati kompānija, kura veicināja Buffalo "Sabres" pārdošanu Terijam Pegulam 2011. gadā

Izmantotie resursi:
TSN

  +2 [+] [-]

, 2015-06-04 17:06, pirms 9 gadiem
Šiet ir mazliet plašāk jāpaskatās, t.i., kā jebkurā biznesā, arī te vajag naudu.

Lemjē ar partneriem patiešām atgrieza komandu dzīvotāju rindās, pašlaik tā ir 10. vērtīgākā komanda NHL, pagājušgad 21.9 miljonus ASV dolāru nopelnīja.

Taču pašlaik komanda vairs neattīstās, sportiskajā ziņā tā mīcās uz vietas, jo pēc pēclokauta atdzimšanas un tam sekojošajiem 2 SC fināliem un vienam kausam, tālāk viņi pamīcās pa PO un izlido.
Tāpat komandā ir gana lieli līgumi - Krosbijs vispār ir apmaksātākais NHL hokejists. Malkins, kuram vidējā alga ir lielāka nekā Sidam, ja nu kas. Letangs, Flerī utt. Pie tam, viņiem visiem ir līgumi līdz 2019. gadam kā minimums.

Lai attīstītu biznesu, kā jau minēju, viņiem pašlaik vnk vajag naudu, turklāt, šī Lemjē pārstāvētā kompānija ne tikai ar hokeju ņemas, bet arī plāno attīstīt pie spēļu halles esošo teritoriju.

Iedod kaut kādu uzņēmuma daļu naudīgam investoram tagad ir gana prātīgs gājiens.