Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pastrņākam "hat-trick", "Bruins" derbijā iemet astoņus un iznīcina Monreālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pastrņākam "hat-trick", "Bruins" derbijā iemet astoņus un iznīcina Monreālu
Dāvids Pastrņāks un Bostonas "Bruins" hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: Minas Panagiotakis/AFP/Scanpix

Vienā no niknākajiem derbijiem Ziemeļamerikas profesionālajā sportā triumfālu uzvaru šonakt guva Bostonas "Bruins", kas, pateicoties čeha Dāvida Pastrņāka trim gūtajiem vārtiem, ar 8:1 "samala miltos" nīsto Monreālas "Canadiens".

Iepriekšējās divās abu komandu savstarpējās spēlēs divus panākumus bija svinējusi Monreāla, tāpēc šonakt joprojām bez viena no saviem līderiem Patrīsa Beržerona spēlējošā "Bruins" bija īpaši motivēta gūt pārliecinošu revanšu. Līdz pirmajiem vārtiem ilgi nebija jāgaida - devītajā minūtē vairākumā Keriju Praisu cauršāva Džeiks Debrasks. Tomēr drīz vien pieredzējušais Šejs Vēbers panāca izlīdzinājumu.

Pirmās trešdaļas noslēgumā un otrās sākumā Praiss piedzīvoja pilnīgu krahu, neilgā ielaižot četrus vārtus pēc kārtas. Divās no reizēm vienu no labākajiem pasaules hokeja vārtsargiem apspēlēja Pastrņāks. Līdz ar to otrā perioda 70. sekundē "Canadiens" savu līdzjutēju priekšā piedzīvoja milzīgu kaunu, pret savu principiālo sāncensi atrodoties iedzinējos ar 1:5. Praiss, kurš šonakt atvairīja nieka piecus no desmit metieniem, tika nomainīts pret Kītu Kinkeidu.

Arī amerikāņu vārtsargs tika drīz vien "iesvētīts", Pastrņākam desmitajā minūtē nokārtojot sev "hat-trick" un panākot 6:1. "Bruins" panākumu vēl saldāku padarīja Čārlija Koila un Dantona Hainena trešajā periodā iemestie vārti - 8:1. Interesanti, ka par spīti šausminošajam zaudējumam "Canadiens" izdarīja par 13 metieniem vairāk - 37:24...

Līdz ar Pastrņāku trīs rezultativitātes punktus iekrāja Breds Maršāns (1+2), Koils (1+2) un Šons Kuraji (0+3). Jāatzīmē, ka pirmo punktu NHL karjerā savā pirmajā spēlē nopelnīja 20 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Džeks Studnika.

Līdz ar uzvaru "Bruins" ar 37 punktiem 24 mačos kļuva par Austrumu konferences un visas līgas līdervienību. Savukārt "Canadiens" tikpat spēlēs ir iekrājusi 27 punktus, atrodoties astotajā vietā Austrumos.

Citos mačos septiņu spēļu punktu sēriju turpina Minesotas "Wild", kas konferenču priekšpēdējo vietu duelī izbraukumā ar 3:2 pieveica Ņūdžersijas "Devils". Vārti un rezultatīva piespēle pieredzējušajam Minesotas amerikāņu aizsargam Raienam Sateram.

Visbeidzot 12 spēļu punktu sērija pārtrūka Dalasas "Stars" vienībai, tai izbraukumā nespējot uzlauzt lielisko Koriju Krofordu (32 atvairīti metieni) un ar 0:3 piekāpjoties Čikāgas "Blackhawks" priekšā. Čikāgieši pārtrauca savu trīs zaudējumu sēriju.

NHL 26. novembra spēles

SpēleRez.
Canadiens – Bruins1:8
Devils – Wild2:3
Blackhawks – Stars3:0

     [+] [-]

, 2019-11-27 09:15, pirms 4 gadiem
Derbijs?