Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceram ilgi gaidītā atgriešanās NHL, Kivlenieks vēros Korpisalo

Andrejs Siliņš

Balceram ilgi gaidītā atgriešanās NHL, Kivlenieks vēros Korpisalo
Rūdolfs Balcers izdara metienu. Foto: AFP / Scanpix

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc ilga pārtraukuma beidzot atkal dosies latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" viesosies pie Nešvilas "Predators". Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" ar Matīsu Kivlenieku ierindā izbraukumā eksaminēs Minesotas "Wild".

Maiņas darījumu termiņa beigās "Senators" atvadījās no trim uzbrucējiem – sava rezultatīvākā spēlētāja Žana Gabriela Pažo, kurš tika aizmainīts uz Ņujorkas "Islanders", Vladislava Namestņikova, kurš turpmāk pārstāvēs Kolorado "Avalanche", un Tailera Enisa, kurš kļuvis par Edmontonas "Oilers" īpašumu. Īsi pēc termiņa noslēguma klubs no fārmkluba izsauca Rūdolfu Balceru.

Rūdolfs ieradās Kolumbusā jau spēles pret "Blue Jackets" laikā un būtu bijis gatavs doties laukumā (Otava spēli sāka ar tikai desmit uzbrucējiem, taupot vietu Balceram un no "Canadiens" iegūtajam Metjū Pekam), taču - ak, tavu neražu, Balcera ekipējums nepienāca vienlaikus ar pašu hokejistu, līdz ar to liepājniekam nācās noraudzīties maču no malas. Tagad ar ekipējumu visam vajadzētu būt kārtībā un sagaidāms, ka Balcers dosies laukumā rītdienas nakts mačā pret "Predators".

Balcers šajā sezonā NHL aizvadījis tikai septiņus mačus (visus janvārī) un rezultativitātes punktu pagaidām iekrājis tikai vienu - piespēle zaudējumā Vašingtonā (1:6). Lai gan debijas sezona Rūdolfam izdevās ļoti pieklājīga (36 spēlēs 5+9) turpināt uzņemtajā ritmā neļāva pirmssezonā gūtais savainojums. Tā rezultātā Balcers ilgāku laiku nespēlēja vispār, bet, atgūstot veselību, pārsvarā spēļu praksi krāja Amerikas hokeja līgā (AHL), kļūstot par "Senators" fārmkluba rekordistu. Kopumā šosezon AHL Balcers 33 spēlēs sakrājis 36 (16+20) punktus.

"Senators", aizvadot otro spēli divās dienās, viesos tiksies ar Nešvilas "Predators", kas turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Otavai tikmēr jāmēģina solīdi aizvadīt sezonas izskaņu (šobrīd priekšpēdējā 15. vieta Austrumu konferencē) un to varētu sākt ar aktuālās trīs zaudējumu sērijas pārtraukšanu Nešvilā. No fārmkluba "Sens" izsaukusi arī Balcera čehu vienaudzi Filipu Člapiku, kurš AHL šosezon sakrājis 16 punktus, bet NHL aizvadījis jau 30 mačus. Tāpat pastāv iespēja, ka sastāvā vieta varētu atrasties pieredzējušajam Bobijam Raienam. 32 gadus vecais uzbrucējs pēdējoreiz laukumā bija 16. novembrī, bet drīz pēc tam iestājās līgas izveidotajā atbalsta programmā, lai cīnītos ar savu alkohola atkarību.

Tikmēr Elvis Merzļikins pēc mačā pret "Senators" gūtā savainojuma palicis mājās, nedodoties līdzi komandai uz Minesotu, kur "Blue Jackets" aizvadīs spēli pret vietējo "Wild". No fārmkluba atkal izsaukts Matīss Kivlenieks, taču jādomā, ka vārtu drošība tiks uzticēta Jonasam Korpisalo. Somu vārtsargs atgriezies ierindā pēc ilgstošas savainojuma ārstēšanas, un pret "Senators" jau mača vidū tika sūtīts vārtos, ko nācās atstāt Merzļikinam. Korpisalo atvairīja 14 no 15 metieniem un palīdzēja Kolumbusai izcīnīt uzvaru.

Ar šo panākumu izdevās pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju, bet tagad priekšā divas spēles pēc kārtas pret "Wild" - naktī uz rītdienu viesos, bet naktī uz sestdienu savās mājās. Abas komandas piedalās cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā, tikai katra savā konferencē. "Blue Jackets" šobrīd ir septītie Austrumos, kamēr "Wild" - 11. vietā Rietumu konferencē. Merzļikins nebūs vienīgais "Blue Jackets" iztrūkums, jo komandai līdzi nav devies arī uzbrucējs Railijs Nešs, kurš, tāpat kā latvietis, guva savainojumu iepriekšējā spēlē.

NHL regulārā sezona, 26. februāris

LaiksSpēle
2:00Bruins - Flames
2:00Canadiens - Canucks
2:00Lightning - Maple Leafs
2:00Islanders - Rangers
2:00Flyers - Sharks
2:00Capitals - Jets
2:00Hurricanes - Stars
2:30Red Wings - Devils
3:00Blues - Blackhawks
3:00Predators - Senators
3:00Wild - Blue Jackets
4:00Coyotes - Panthers
5:00Ducks - Oilers
Slēpts komentārs: erikxxl

  +5 [+] [-]

, 2020-02-25 20:12, pirms 4 gadiem
erikxxl rakstīja: Novelu labu sedešanu uz lavkas Kiļavam ))
Tev uz poda

  +4 [+] [-]

, 2020-02-25 20:46, pirms 4 gadiem
Ticamāk ka Kilevniekam būs jānomaina Korpiks pēc 4 zaudētiem vārtiem

     [+] [-]

, 2020-02-25 21:09, pirms 4 gadiem
Beidzot spirtiņa TV kolēģi uztaisījuši sižetu par Bļugeru - https://www.youtube.com/watch?v=LWU...

     [+] [-]

, 2020-02-25 23:55, pirms 4 gadiem
Balcer!
Ceram uz goliem!
P.S. ...izradas ne tikai Lipmans varēja nenodrošināt izlasi ar ekipējumu, pat NHL ar to ir problėmas .😁
... pat vārtsargu șitie paņem no halles darbiem brīvsolī esošos kadrus!😁😁😁😁😁😁😁😁😁👍

  +2 [+] [-]

, 2020-02-26 03:47, pirms 4 gadiem
Korpisalo vēro Kivlenieku!

     [+] [-]

, 2020-02-26 05:20, pirms 4 gadiem
kkaukis rakstīja: Korpisalo vēro Kivlenieku!
Un pēc pieciem Ķivlenieka ielaistiem vārtiem nemaz netaisās nomainīt!😄

     [+] [-]

, 2020-02-26 05:22, pirms 4 gadiem
Kivleniekam pagalam neveiksmiga spele. Gan aizsargi kludas taisa, gan ari pats nav glabejs. Bet Balceram tikmer piespele

  -1 [+] [-]

, 2020-02-26 06:14, pirms 4 gadiem
Jā, latviešu vārtsargi blamējas pēc pilnas programmas!

     [+] [-]

, 2020-02-26 07:00, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Jā, latviešu vārtsargi blamējas pēc pilnas programmas!
Ceru, ka tev šodien skolā veiksies labāk, puikiņ!
Kā ne kā atkal esi sagaidījis mūsu vārtsargu kļūdas un varēji izgāzt žulti

     [+] [-]

, 2020-02-26 07:22, pirms 4 gadiem
Baigas kłūdas jau nebija, daudz metienu
Komentatori bieži slavēja
Labi izvilka beigās, kad šie divatä izskrēja pret vienu Matīsu