Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kur jūs skriesiet, vanadziņi?

Juris Miņins
Juris Miņins

Kur jūs skriesiet, vanadziņi?
Džonatans Teivzs ar Stenlija kausu
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona beidzās ar Čikāgas "Blackhawks" uzvarau. Liekas, ka arī tuvākajās sezonās viņiem būtu jākļūst par vieniem no līgas līderiem, bet... pašlaik ir jautājums kādi viņi izskatīsies uz nākamās sezonas sākumu, t.i., vai viņi vēl aizvien būs konkurētspējīga komanda.

Aizvadītā sezona Čikāgas "Blackhawks" bija lieliska – pirmā vieta divīzijā, otrā vieta konferencē, trešā visā NHL un beigu beigās arī izcīnīts Stenlija kauss, finālsērijā ar 4:2 pārspēja Austrumu konferences čempionus Filadelfijas "Flyers". Komandā bija daudz jaunu un ļoti talantīgu spēlētāju, tāpēc atlika no viņiem gaidīt vien uzņemtā kursa turpinājumu – turpināt cīņu par Lorda Stenlija balvu, bet... . Bet viss neizskatās nemaz tik rožaini. Īstenībā, ja apskatās nākamās sezonas sastāva perspektīvas, tad viss neizskatās ne tikai rožaini, bet pat visai nomācoši.

Pēs Stenlija kausa izcīnīšanas kļuva skaidrs, ka ar visiem aizvadītās sezonas varoņiem līgumus neizdosies pagarināt, jo Čikāgas vienības zvaigznēm, piemēram Patrikam Keinam, Džonatanam Teivzam un Dankanam Kītam no šīs sezonas spēkā stāsies jaunie līgumi, iepriekšējo debitantu līgumu vietā. Ko tas nozīmē? Vienkārši runājot, šo triju spēlētāju noalgošanai "Blackhawks" būs jāmaksā mazliet vairāk kā 18 miljoni ASV dolāru, iepriekšējo aptuveni 6 miljonu vietā (algu budžetā ). Līdz ar to, lai nepārkāptu algu griestu robežas, kas gaidāmajā sezonā būs 59.4 miljoni, čikāgiešiem nācās ieviest zināmas sastāva korekcijas.

Un griezieni komandas sastāvā jau ir izdarīti, pie tam vairāki un visai sāpīgi. Proti, vispirms uz Atlantas "Thrashers" tika aizmainīti četri spēlētāji – Dastins Bafglins, Brents Sopels, Bens Īgers un Akims Aliu, pretī saņemto Mārtiju Rīzoneru, Džoiju Krebu un Džeremiju Morinu, vēlāk uz Toronto "Maple Leafs" tika aizsūtīts Kriss Verstīgs un Bils Svets, pretī saņemot Viktoru Stalbergu, Kristoferu Didomenikano un Filipu Paradī. Nākamā maiņa atkal notika ar Atlantas komandu, uz kurieni tika nosūtīts uzbrucējs Endrjū Leds, pretī saņemot aizsargu Ivanu Višņevski. Tāpat uz Edmontonu tika aizsūtīts Kolins Freisers. Visbeidzot, pirms pāris dienām uz Floridas "Panthers" tika nosūtīts Mārtijs Rīzoners, pretī iegūstot Džefu Tafī.
Taču tas vēl nebija viss, jo spēka uzbrucējs Adams Burišs izvēlējās nepagarināt līgumu ar Čikāgas klubu un pievienojās Dalasas "Stars" komandai.

Tāpat ir arī trešā spēlētāju grupa – brīvie aģenti. Tad nu lūk, pašlaik neierobežoto brīvo aģentu statusā ir trīs Čikāgas aizvadītās sezonas pamatsastāva spēlētāji – aizsargi Kims Jonsons un Niks Bointons, kā arī centra uzbrucējs Džons Madens. Savukārt ierobežoto brīvo aģentu statusā šo vasaru vēl aizvien pavada vairāki AHL hokejisti, taču, kas pavisam svarīgi, ierobežotais brīvais aģents ir arī komandas pirmais vārtsargs Anti Niemi.

Un tieši par Niemi pašlaik ir vislielākās runas. Pagājušajā sezonā somu vārtsargs debitēja NHL un saņēma mazliet vairāk kā 0.8 miljonus ASV dolāru. Šovasar, pēc viņa lieliskās sezonas un nemazāk lieliskās spēles "pleyoff" turnīrā, Niemi savu cenu ir cēlis. Tieši tāpēc spēlētājs ir nolēmis nepiekrist Čikāgas kluba piedāvājumam un iesniedza prasību arbitrāžas komisijā, kas arī noteiks spēlētāja algu. Pašlaik tiek lēsts, ka Stenlija kausa ieguvēju pamatvārtsargam alga varētu četrkāršoties, t.i., sasniegt vairāk kā 3.5 miljonus ASV dolāru.
Ja tā notiks, tad "vanagiem" nebūs citu variantu kā atteikties no vārtsarga, jo turēt divus vārtu vīrus ar 3+ miljonu līgumiem (Niemi un Kristobals Uē) viņi nevar. Pie tam, Čikāgā jau ir paklīdušas baumas, ka Niemi vietā pašlaik jau tiek gatavots Korijs Kraufords, vārtsargs, kurš pirms gada ar somu cīnījās par otrā numura vietu.

Lai vai kā, pašlaik Čikāgas "Blackhawks" komandai no algu budžeta ir pārtērēti 403.256 tūkstoši ASV dolāru, kas ir trešā lielākā summa starp visām NHL komandām, kas nozīmē, ka sastāva korekcijas darījumi vēl notiks.

Kāds būtu visoptimālākais variants? Aizmainīt Francijas izlases vārtsargu Kristobalu Uē, kura alga ir vairāk nekā pieci miljoni ASV dolāru sezonā. Vārtsargs, kuram tika paredzēta pirmā numura pozīcija, pēdējā laikā ne tuvu nerāda to spēli, kas no viņa tika gaidīta, līdz ar to nosēdināšana rezervē uz sezonas izšķirošajiem mačiem bija tikai likumsakarīga. Taču jāsaka, ka, diemžēl, tieši šo iemeslu dēļ viņš arī nevienai citai komandai īsti nav vajadzīgs.

Čikāgas "Blackhawks" starpsezonas sastāva izmaiņas skaitļos

AtnācaAizgājaStarpība
Spēlētāji914-5
Punkti35164-129
Vārti1067-57

Aplūkojot šo tabulu var uzskatāmi redzēt, ka šajā starpsezonā Čikāgas "Blackhawks" vienība ir cietusi pamatīgas izmaiņas.
Piemēram, ja aizvadītajā regulārajā sezonā Čikāgas klubs bija trešais rezultatīvākais visā NHL, ar vidēji mačā gūtiem 3.2 vārtiem, tad pēc šīs starpsezonas sastāva izmaiņām, kad ir zaudēti 57 vārtu guvumi, vidējais rādītājs nokrīt par 0.7 vārtiem vidēji spēlē, kas uzreiz nozīmē, ka "Hawks" uzbrukums no trešās vietas "noslīd" uz trešo pozīciju no otra gala, t.i., 27. pozīciju.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka šajos maiņas darījumos Čikāgas klubs ieguva arī vairākas nākotnes jauno spēlētāju drafta izvēles tiesības, kas ar gadiem var nest visai ievērojamas dividendes.
Tā šī gada draftā, pirmajā kārtā ar kopējo 24. numuru tika izvēlēts uzbrucējs Kevins Hejs, bet ar 54. (otrā kārta) – Džastins Hols (abu spēlētāju izvēles tiesības iegūtas no Atlantas "Thrashers"). Visbeidzot sestajā kārtā, ar 151. numuru tika izvēlēts vācietis Mirko Hoflins (no Edmontonas "Oilers"). Savukārt vēl viena drafta izvēle čikāgiešiem ir "rezervē" uz 2011. gada jauno spēlētāju izvēles ceremoniju (4. kārta no Atlantas "Thrashers").

Lai vai kā, šī starpsezona un arī visa nākamā sezona kopumā Čikāgas klubam būs visai interesanta, jo, lai arī ar novājinātu sastāvu, viņi vienalga būs komanda, kuru pārējās vienībās vēlēsies uzvarēt par katru cenu. Ne velti sportā ir parādījies un apstiprinājies teiciens, ka noturēties virsotnē ir daudz grūtāk nekā tajā nokļūt.

Izmantotie resursi:
nhlnumbers.com » Home
CapGeek.com - NHL salary cap calculator, buyout...

 +28 [+] [-]

, 2010-07-24 14:24, pirms 14 gadiem
nu Čikāga nesaglabās titulu tas nu ir skaidrs

 +34 [+] [-]

, 2010-07-24 14:31, pirms 14 gadiem
Aizmainīt Francijas izlases vārtsargu Kristobalu Uē, kura alga ir vairāk nekā pieci miljoni ASV dolāru sezonā. Vārtsargs, kuram tika paredzēta pirmā numura pozīcija, pēdējā laikā ne tuvu nerāda to spēli, kas no viņa tika gaidīta, līdz ar to nosēdināšana rezervē uz sezonas izšķirošajiem mačiem bija tikai likumsakarīga. Taču jāsaka, ka, diemžēl, tieši šo iemeslu dēļ viņš arī nevienai citai komandai īsti nav vajadzīgs.

Uē līgums ir tik slikts, ka to nav iespējams aizmainīt, nesaņemot pretī sliktu kontraktu. Blackhawks to nevar atļauties.

Čikāgai faktiski ir divi varianti, aizsūtīt viņu uz AHL vai izīrēt uz Eiropu, sedzot starpību.

Uē ir paziņojis, ka nevēlas spēlēt AHL, tādēļ ... Sējēj, pie darba!

Šeit nav tas gadijums, kur Blackhawks izvēlas klubu, kurš dos visvairāk, bet to uz kuru Uē ir ar mieru braukt. Latvija ir ES, Rīga ir skaista pilsēta...

Ak, sapņi... Bet Normunds jau varētu uzzvanīt...

  -4 [+] [-]

, 2010-07-24 14:31, pirms 14 gadiem
JA Blackhawks īpašniekam ir mazliet par daudz naudas, viņš var lau Uē lauzt līgumu, attiecīgi samaksājot viņam $$ kompensāciju, un 4,5 milj. $ vēl paliek līdz algu griestiem. Par to varētu bez problēmām noturēt Niemi.
Tāda prakse nereti notiek NHL, vai ne?

 +10 [+] [-]

, 2010-07-24 14:38, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: JA Blackhawks īpašniekam ir mazliet par daudz naudas, viņš var lau Uē lauzt līgumu, attiecīgi samaksājot viņam $$ kompensāciju, un 4,5 milj. $ vēl paliek līdz algu griestiem. Par to varētu bez problēmām noturēt Niemi.
Tāda prakse nereti notiek NHL, vai ne?
Četrus gadus pret algu griestiem skaitītos 1,8 miljoni izpirkums. Čikāga to šogad nevar atļauties. Arī nākotne tas traucētu.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-24 14:48, pirms 14 gadiem
Laielakais zaudejums komanda protams ir Dastina Bafglina aizmainishana!

     [+] [-]

, 2010-07-24 14:53, pirms 14 gadiem
Būs labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-07-24 15:40, pirms 14 gadiem
Ar Niemi noteikti ir daudz lielākas izredzes noturēties virsotnē.

 +10 [+] [-]

, 2010-07-24 16:33, pirms 14 gadiem
Viņiem ir jāatkratās no overrated Hossas ar viņa mega līgumu, jāpaņem teiksim viņa vietā kāds Skotija Hartnela veidīgs spēlētājs + vēl kāds 50 -60 punktu sezonā vācējs un ta vismaz 2 SC ir vēl garantēti!
Bet, ja nopietni, tad protams ar Uē viņi ir smagi iegrābušies un viņiem laikam tagad ir vislabāk amaksātais (un pārvērtētākais otrais vārstargs visā līgā..... katrā ziņā bez Niermi (vai kāda līdvērtīga Nr.1) ar Uē viņiem ar šādu sastāvu nez vai pat pleyoffi nākamgad nospīdēs..... katrā ziņā lai atbrīvotu algu "rūmi" es viņu vietā ar Hossu īpaši neaklētos, jo pleyoffos čalis ir (bija) nekāds un točna nav tās algas vērts kādu viņam tagad maksā un ja labi pameklētu, tad nešaubos, ka Vanagi varētu atrast arī bišķi lētāku, bet pleyoffos lietderīgāku kadru ..... un tad iespējams atrastos "rūme" algām , lai parakstītu Niemi un varbūt vēl kādu.....

     [+] [-]

, 2010-07-24 16:38, pirms 14 gadiem
als,

Nē, Čikāgai nav pats apmaksātākais otrais vārtsargs. Toronto ar Žigēru ir viņiem priekšā.

     [+] [-]

, 2010-07-24 16:47, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Viņiem ir jāatkratās no overrated Hossas ar viņa mega līgumu, jāpaņem teiksim viņa vietā kāds Skotija Hartnela veidīgs spēlētājs + vēl kāds 50 -60 punktu sezonā vācējs un ta vismaz 2 SC ir vēl garantēti!
Bet, ja nopietni, tad protams ar Uē viņi ir smagi iegrābušies un viņiem laikam tagad ir vislabāk amaksātais (un pārvērtētākais otrais vārstargs visā līgā..... katrā ziņā bez Niermi (vai kāda līdvērtīga Nr.1) ar Uē viņiem ar šādu sastāvu nez vai pat pleyoffi nākamgad nospīdēs..... katrā ziņā lai atbrīvotu algu "rūmi" es viņu vietā ar Hossu īpaši neaklētos, jo pleyoffos čalis ir (bija) nekāds un točna nav tās algas vērts kādu viņam tagad maksā un ja labi pameklētu, tad nešaubos, ka Vanagi varētu atrast arī bišķi lētāku, bet pleyoffos lietderīgāku kadru ..... un tad iespējams atrastos "rūme" algām , lai parakstītu Niemi un varbūt vēl kādu.....
Aizvieto Hossas vārdu ar Kempbelu un tad es piekristu visam rakstītajam.
Kempbela ilgtermiņa 7 miljoni ir pilnīgs vājprāts, viņš nav pat pirmā pāra aizsargs, turklāt saldais ēdiens arī ir viņa "No trade clause".

Hossas līgums ir Kovaļčuka tipa, turklāt caphit ļoti atbilst Hossas sniegumam. PO viņš lieliski spēlēja aizsardzībā, bet jā punktu bija maz..

     [+] [-]

, 2010-07-24 16:50, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: als,

Nē, Čikāgai nav pats apmaksātākais otrais vārtsargs. Toronto ar Žigēru ir viņiem priekšā.
Gustafsons nav pirmais numurs...

     [+] [-]

, 2010-07-24 16:57, pirms 14 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Gustafsons nav pirmais numurs...
Tas jau vairāk ar humoru bija domāts, taču... .

Kopš Žans Sebastjans atnāca uz Toronto:
Žigēram 15 mači, Gustavsonam - 11.

Ja ņem vērā, ka sākumā Žigijam tika dots laiks aprašanai ar komandu (un vairākas spēles pēc kārtas), tad reāli var teikt, ka Toronto pirmā vārtsarga nav vispār.
Un arī ņemot kopumā, visu sezonu, abi divi ir spēlējuši visai līdzīgi.

Taču kopumā ņemot, ilgtermiņā, domājams, ka tieši Jonass būs pirmais numurs, protams, ja Toronto grib nopietni pārbūvēties, nevis atkal kkādu "puskomandu" taisīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-07-24 17:35, pirms 14 gadiem
Hossa un Cambells jau nu patiesham nav parmaksati , paskataties uz Bredu Richardsu vai Lekavalje kuriem maksa entos miljonus ka vini spele un tad var runat par to kursh parmaksats.
neviens no jums pat nav redzejis pusi no spelem ar hosas un cambela piedalishanos , diezin kapec vinji spele all-star game katru gadu gandriz vai ja jau vini tik slikti spele. domajat ko rakstat auni

  +6 [+] [-]

, 2010-07-24 17:57, pirms 14 gadiem
kukumars rakstīja: Hossa un Cambells jau nu patiesham nav parmaksati , paskataties uz Bredu Richardsu vai Lekavalje kuriem maksa entos miljonus ka vini spele un tad var runat par to kursh parmaksats.
neviens no jums pat nav redzejis pusi no spelem ar hosas un cambela piedalishanos , diezin kapec vinji spele all-star game katru gadu gandriz vai ja jau vini tik slikti spele. domajat ko rakstat auni
Teikt, ka All Stars spēlē bieži vien spēlē populārākie spēlētāji, šķiet, te ir lieki...

Nav jau runa par spēli kā tādu, bet viņu algas un ieguldījuma komandas spēlē attiecību. Hosa ir pārmaksāts spēlētājs, kurš katru gadu ārstē kādu savainojumu. Pie tam (kā rezultātā) nav pat punkts-spēlē hokejists (kas saņemot šādu atalgojmu ir bez maz vai obligāts nosacījums).
Kempbelam šī sezona arī nebija ne tuvu tā labākā.

Tai pat laikā Ričardss saņem aptuveni tikpat (īstenībā - mazliet vairāk), bet šosezon 80 mačos tika pie 91 punkta, bija komandas uzbrukuma līderis (pēc punktiem un piespēlēm, gūtie vārti - TOP3).

Hosa, lai arī Čikāgā saņem vislielāko atalgojumu uz šo brīdi, aizvadītajā regsezonā nevienā uzbrucējiem svarīgajā statistikas rādītājā nebija pat komandas TOP3... .

Īstenībā par šo (Pēdējo sezonu Čikāgas sastāva komplektācijas īpatnībām uz tās panākumu fona) varētu runāt daudz un dikti, taču ne jau pētniecisko darbu prezentācija te ir, tāpēc, domājams, pietiks.

P.S. Apstrīdēt vispārpieņemtas lietas ir visai drosmīgi, taču to var darīt tikai tad, ja ir vērā ņemami argumenti (kaut vai kkādā veidā interpretēta statistika) vai vismaz labas oratora (runājot kopumā, ne tikai par neta vidi) dotības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-24 18:21, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: 1) Pietiekoši daudz Hawks pg sezonas spēļu esmu redzējis, lai teiktu, ka vismaz pleijofos Hjalmarsons bija labāks par Kempbelu, kaut arī ir daudz lētāks.
2) Nesaku, ka Kempbels ir baigi pārmaksāts, bet to, ka Hawks ir vajadzīgi brīvi līdzekļi, lai atkārtoti nolīgtu vienu no galvenajiem Hawks uzvaras pleijofos kaldinātājiem Niemi.
Balstoties uz šīs sezonas sniegumu viņš ir pārmaksāts. Maz spēļu, maz punktu, zaudētas pozīcijas aizsargu rotācijā.

Teiksim, pašlaik viņš ar 38 punktiem ir 29. rezultatīvākais spēlētājs līgā, saņemot tos pašus ~ 7,15 miljonus. Tā ir 4. lielākā alga līgā starp visiem aizsargiem un otrs lielākais Cap Hit starp aizsargiem.

To, ka viņa sniegums neatbilst, teiksim, TOP 5 aizsargu sniegumam, tas tāpat ir skaidrs, taču ja skatās spēlētājus, kas viņam punktu ziņā ir apkārt (t.i., arī ir guvuši 38 punktus), tad Kubina - 5 miljoni, Vaits - 0.95 miljoni.
Tb tas tikai parāda, ka viņa sniegums ir visai viduvējs.

     [+] [-]

, 2010-07-24 18:45, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nav jau runa par spēli kā tādu, bet viņu algas un ieguldījuma komandas spēlē attiecību. Hosa ir pārmaksāts spēlētājs, kurš katru gadu ārstē kādu savainojumu. Pie tam (kā rezultātā) nav pat punkts-spēlē hokejists (kas saņemot šādu atalgojmu ir bez maz vai obligāts nosacījums).
Kempbelam šī sezona arī nebija ne tuvu tā labākā.

Tai pat laikā Ričardss saņem aptuveni tikpat (īstenībā - mazliet vairāk), bet šosezon 80 mačos tika pie 91 punkta, bija komandas uzbrukuma līderis (pēc punktiem un piespēlēm, gūtie vārti - TOP3).

Hosa, lai arī Čikāgā saņem vislielāko atalgojumu uz šo brīdi, aizvadītajā regsezonā nevienā uzbrucējiem svarīgajā statistikas rādītājā nebija pat komandas TOP3... .
Par to arī ir runa! Reāli (pēc algas) Hosam būtu jābūt Čikāgas uzbrukuma galvenajam triecienspēkam, bet tā viņu var apzīmēt tikai ar lielu piespiešanos par PO nemaz nerunājot, kur komandas apmaksātākais spēlētājs un potenciālais līderis 22 spēlēs pamanijās atzīmēties tikai ar 3(!!!) vārtiem....

     [+] [-]

, 2010-07-24 21:04, pirms 14 gadiem
te nu bija vanadzinju lielie prieki tam ta bija janotiek un neticu ka vinji nakosgad bus konkuret spejigi nu par kausu domaju ka tocna cinities bus gruti lai veicas

     [+] [-]

, 2010-07-24 23:48, pirms 14 gadiem
kā jau iepriekš teicu, ja hawks tiks PO, tas būs sasniegums.

     [+] [-]

, 2010-07-25 12:01, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: als,

Nē, Čikāgai nav pats apmaksātākais otrais vārtsargs. Toronto ar Žigēru ir viņiem priekšā.
Žigērs ir Leafs pirmais numurs. Ar tādu domu viņš tika arī iegūts no "Ducks".

     [+] [-]

, 2010-07-25 12:08, pirms 14 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Aizvieto Hossas vārdu ar Kempbelu un tad es piekristu visam rakstītajam.
Kempbela ilgtermiņa 7 miljoni ir pilnīgs vājprāts, viņš nav pat pirmā pāra aizsargs, turklāt saldais ēdiens arī ir viņa "No trade clause".

Hossas līgums ir Kovaļčuka tipa, turklāt caphit ļoti atbilst Hossas sniegumam. PO viņš lieliski spēlēja aizsardzībā, bet jā punktu bija maz..
Es atceros kā Čikāgas GM pēc 08. sezonas lielījās presei, ka Čikāga atkal esot pilsēta, kur superzvaigznes izvēloties spēlēt... Tas bija pāris dienas pēc tam, kad tika parakstīti līgumi ar Kembellu un Huē.

Ja šobrīd tā racionāli izvērtē Hossas sniegumu, tad arī viņš ir nenormāli pārmaksāts, bet viņš nākamgad vēl var izšaut 40 vārtu sezonu un apklusināt kritiķus, Huē un Kembells gan diez vai.

     [+] [-]

, 2010-07-25 14:17, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: Ja šobrīd tā racionāli izvērtē Hossas sniegumu, tad arī viņš ir nenormāli pārmaksāts, bet viņš nākamgad vēl var izšaut 40 vārtu sezonu un apklusināt kritiķus, Huē un Kembells gan diez vai.
Ko dod "izšaut pa sezonu", ja PO un arī SC, kas NHL praktiski jebkuram klubam ir prioritāte vecākais Hossa ir maigi izsakoties tik tāds "average Joe" līmeņa kadrs, kas pat nedavelk līdz "punkts spēlē" statistikai..... un ja nebūtu viņam blakus šo divu jauno Čikāgas supertalantu, tad nešaubos, ka Čikāga tikai ar tādu "superzvaigzni" Hossu vēl 100 gadus to SC neredzētu....

     [+] [-]

, 2010-07-25 18:06, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Ko dod "izšaut pa sezonu", ja PO un arī SC, kas NHL praktiski jebkuram klubam ir prioritāte vecākais Hossa ir maigi izsakoties tik tāds "average Joe" līmeņa kadrs, kas pat nedavelk līdz "punkts spēlē" statistikai..... un ja nebūtu viņam blakus šo divu jauno Čikāgas supertalantu, tad nešaubos, ka Čikāga tikai ar tādu "superzvaigzni" Hossu vēl 100 gadus to SC neredzētu....
Ne jau Hossa ir vienīgais tāds, viņam gan ir viena visai pieklājīga play off sezona Pingvīnos. Tikmēr Kembellam, Sedīniem, "Sharks" pirmajai maiņai nav pat vienas tādas, bet saņem visi apmēram vienādi, bet es kaut kā neesmu dzirdējis, ka kādu no viņiem sauktu par pārmaksātu, vienīgi Kembellu, bet Čikāga ar viņu līgumu slēdza jau pēc tam, kad viņš bija izgāzies play off Sharks sastāvā. Īsāk sakot, ar pieklājīgu statistiku regulārajā sezonā pilnīgi pietiek, lai neviens neapšaubītu pat tik lielu līgumu kā Hossam.