Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam -1, Aikelam četri punkti, "Sabres" turpina uzvarēt

Rolands Eliņš

Girgensonam -1, Aikelam četri punkti, "Sabres" turpina uzvarēt
Zemgus Girgensons cīņā ar Eriku Kārlsonu. Foto: USa Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā līderpozīcijas pārņēmusi Bufalo „Sabres”, kas ar Zemgu Girgensonu sastāvā pārspēja Sanhosē „Sharks” (4:3 papildlaikā). Visos četros Bufalo vārtu guvumos piedalījās Džeks Aikels, ieskaitot uzvaras vārtus papildlaikā.

Zemgus Girgensons šonakt nospēlēja 11:45 minūtes, kas bija viņa otrs mazākais spēles laiks šosezon. Latviešu uzbrucējs izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu un pabeidza maču ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Viņš uzvarēja 50% iemetienu.

Girgensona komanda šonakt tika pie sezonas astotās uzvaras desmit spēlēs un ar 17 punktiem atkal pakāpusies uz pirmo vietu visā līgā. „Sabres” šī bija trešā uzvara pēc kārtas, turklāt saglabāta perfekta bilance, spēlējot savā laukumā (5-0-0). Jaunā galvenā trenera Ralfa Krīgera vadībā „Sabres” vidēji spēlē guvusi 3.8 vārtus, kas arī ir labākais rādītājs NHL.

„Sabres” un „Sharks” tikās jau pirms divām dienām, un arī toreiz Bufalo uzvarēja ar 4:3, pateicoties Girgensona uzvaras vārtiem. Šoreiz uzvaras vārtus papildlaikā guva Džeks Aikels, kuram tas bija ceturtais punkts šajā spēlē, bet savu sezonas rēķinu viņš palielinājis līdz 14 punktiem (6+8) desmit spēlēs. Tas ir piektais labākais rādītājs līgā.

Bufalo komandai mačs gan nesākās veiksmīgi – pirmais periods tika pabeigts ar atrašanos iedzinējos 0:2. Otrā perioda vidū Aikels realizēja vairākumu, bet perioda pēdējā minūtē viņš palīdzēja Semam Reinhārtam panākt neizšķirtu. Trešā perioda pirmajā minūtē Džefs Skiners panāca 3:2 jau Bufalo labā, kad viņš brīvs saņēma ripu vārtu priekšā pēc Aikela piespēles no aizvārtes.

Bufalo noturēja vadību līdz 52. minūtei, kad pozicionāla uzbrukuma laikā savu pretspēlētāju Eriku Kārlsonu pazaudēja Girgensons. Kārlsons aizslidoja aiz viņa muguras, paliekot brīvā pozīcijā, saņēma piespēli un guva savus sezonas pirmos vārtus, kas noveda pie papildlaika, kurā Aikels ar spēku iedabūja ripu vārtos pēc Rasmusa Ristolainena metiena.

Ristolainens nopelnīja divas rezultatīvas piespēles šajā mačā, bet rezultatīvas piespēles nopelnīja arī „Sabres” jaunie eiropieši. Viktors Ulofsons tika pie sezonas devītā punkta (6+3), un Henri Jokiharju pēc tikai viena punkta gūšanas pirmajās astoņās spēlēs tagad divos mačos pret „Sharks” kopā savāca trīs punktus.

Bufalo nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām pret „Rangers”, kas pagaidām atrodas priekšpēdējā vietā Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2019-10-23 09:43, pirms 4 gadiem
Zemgus šoreiz noslinkoja pie trešā vārtu zaudējuma.Labi,ka uzvarēja papildlaikā.

     [+] [-]

, 2019-10-23 16:32, pirms 4 gadiem
Vai tad nav Kaarshons nevis Karlsons!