Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL netic regulārās sezonas pabeigšanai pilnībā, tabulu uzskata par taisnīgu

Agris Suveizda

NHL netic regulārās sezonas pabeigšanai pilnībā, tabulu uzskata par taisnīgu
Bils Deilijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs organizācijas mājaslapā komentējis situāciju par līgas iespējamo atsākšanu. Viņš sacīja, ka noteikta datuma, līdz kuram sezona obligāti jāatsāk, pagaidām nav un ka līgas vēlme ir nākamo sezonu aizvadīt pilnā apmērā.

Komandas ir aizvadījušas 68-71 spēli no 82. "Tas ir augsts procents no regulārās sezonas kalendāra," teica Deilijs. "Tādēļ neatkarīgi no tā, kādā veidā tiek aizvadīta atlikušā daļa – dažas spēles, visas spēles, kas, manuprāt, kļūst arvien nereālāk, vai neviena -, domāju, ka esam aizvadījuši jēgpilnu regulāro sezonu "play-off" dalībnieču noteikšanas sakarā. Un domāju, ka taisnīguma ziņā esam aizvadījuši taisnīgu regulāro sezonu."

"Ja runājam par taisnīgumu play-off" kontekstā, tad tajā ir dažādi aspekti. Vai vienas spēles sērijas mūsu sporta kontekstā būtu godīgs risinājums? Varbūt tas būtu godīgs, bet varbūt tas būtu godīgs dažos "play-off" aspektos, bet citos ne. Tādēļ būtu vēlams rast tādu formātu, kas gan būtu godīgs pret komandām, gan arī taisnīgs uzvarētāja noteikšanas sakarā.

Līga tika apturēta 11. martā – pēc tam, kad pozitīvas analīzes tika uzrādītas NBA spēlētājam Rudī Gobēram. "Mūsu optimistiskākais scenārijs tobrīd bija atsākt trīs četru nedēļu laikā," sacīja Deilijs. Šāds scenārijs nu gan ir praktiski neiespējams, jo ASV Slimību kontroles un prevencijas centrs (CDC) ieteica pulcēšanos līdz 50 cilvēkiem ierobežot līdz pat maija vidum. "Pieļauju, ka vienmēr pastāv iespēja, ka [šādas rekomendācijas] varētu tikt atsauktas, ja situācija uzlabotos dramatiski strauji. Pašlaik dzīvojam dienu pa dienai, un pagaidām neredzu, ka situācija uzlabotos tik strauji. Tādēļ, domāju, mūsu iedomātais termiņš jau ir nedaudz pabīdījies, izslēdzot dažas iespējas, taču domāju, ka mums joprojām ir neskaitāmi daudz iespēju."

Deilijs apstiprināja, ka Rūdolfa Balcera komandas biedrs Ņikita Zaicevs ir pagaidām vienīgais līgas spēlētājs, kuram ir atklāts koronavīruss, taču pārbaudes veiktas ļoti mazai spēlētāju daļai. Tāpat Deilijs atklāja, ka līgas komisārs Gerijs Betmens kadru dienu vada aptuveni stundu ilgu konferences zvanu, apspriežot jaunāko situāciju, un vēlāk informētas tiek arī visas komandas. Deilijs neslēpa, ka ļoti liela nozīme lēmumu pieņemšanā ir tieši veselības situācijai valstī un varasiestāžu rekomendācijām, bet līgas vadības idejas ir tikai kā iespējamie varianti, kuru gadījumā būs jāreaģē uz attiecīgo situāciju.

Pašlaik Stenlija kausa dalībnieču zonā atrodas gan Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", gan arī Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets". Līga gan iepriekš pieļāva iespēju, ka "play-off" komandu skaits izņēmuma kārtā varētu arī tikt palielināts. Ziemeļamerikā sezonu jau ir atcēlušas tādas līgas kā ECHL un USHL, bet Kanādas junioru līgas QMJHL, WHL un OHL ir nolēmušas atcelt atlikušo regulāro sezonu, komandas izslēgšanas spēlēm izsējot pēc vidējā vai procentuālā punktu skaita.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/bill-daly-...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-20 10:05, pirms 4 gadiem
Nu, ja komandas ir aizvadījušas 68-71 spēli, tad, manuprāt, priekš play-off kvalificēšanās būtu jāņem vērā visu komandu pirmās 68 spēles.

  -2 [+] [-]

, 2020-03-20 10:32, pirms 4 gadiem
Apribies tas virus, man par sanitaru jastreda un apturetas vbiss darba atlaujas... Virusu cinitaji, viena diena Brazilija atrada 3000 gadijumu. Kinieshu sifilisu majas atveda, jo eiropa slegta ((( Visus tos arlietu ministrus vajag katret. ES < KA SQANITARs Sanemu par 40 % MAzak (((

     [+] [-]

, 2020-03-20 14:30, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Apribies tas virus, man par sanitaru jastreda un apturetas vbiss darba atlaujas... Virusu cinitaji, viena diena Brazilija atrada 3000 gadijumu. Kinieshu sifilisu majas atveda, jo eiropa slegta ((( Visus tos arlietu ministrus vajag katret. ES < KA SQANITARs Sanemu par 40 % MAzak (((
Toties dzeru par 400% vairaak.