Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makinons ar 1+1 sasniedz 50 punktu robežu, "Avalanche" kļūst par Rietumu līderi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Makinons ar 1+1 sasniedz 50 punktu robežu, "Avalanche" kļūst par Rietumu līderi
Neitans Makinons ar ripu. Foto: Matthew Stockman/AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) par Rietumu konferences līdervienību ar 45 punktiem 32 spēlēs kļuvusi Kolorado "Avalanche", kas, pateicoties Neitana Makinona vārtiem un rezultatīvajai piespēlei, kā arī vārtsarga Pāvela Francouza 37 atvairītiem metieniem, ar 3:1 pieveica pastarīti Ņūdžersijas "Devils", sagādājot tai septīto zaudējumu pēc kārtas.

Lavīnas pa vieniem vārtiem iemeta katrā no trešdaļām, pirmajos divos periodos mājiniekiem pēc Gabriela Landeskuga un Valērija Ņičuškina metieniem panākot 2:0. Uzbrucējs Ņičuškins pēc 91 mača sausās sērijas nu ir spējis gūt vārtus sešās no pēdējām desmit spēlēm.

Noslēdzošās trešdaļas 16. minūtē šveicietis Mirko Millers neļāva čehu vārtsargam Francouzam izcīnīt savu pirmo sauso spēli NHL karjerā (1:2), tomēr "Avs" astoto panākumu pēdējās deviņās spēlēs nosargāja, Makinonam 32 sekundes līdz beigām ieraidot ripu tukšos viesu vārtos - 3:1.

Jāatzīmē, ka ārpus sezonas sākumu izgāzušās "Devils" sastāva tika atstāts Teilors Hols, kurš, visticamāk, tuvākajā laikā tiks aizmainīts uz citu komandu. 28 gadus vecais kanādietis 30 spēlēs šosezon spējis izcelties ar 25 (6+19) rezultativitātes punktiem.

Šīsnakts paralēlajām mačā pēc ļoti neizteiksmīga pirmā perioda (0:1) atguvās Lasvegasas "Golden Knights", kas izbraukumā ar 3:2 pagarinājumā pieveica Dalasas "Stars". Skaistus uzvaras vārtus pagarinājuma 51. sekundē izdevās gūt Maksam Pačioretī.

Ar 39 punktiem 35 spēlēs "Golden Knights" nostiprinājās Rietumu astotajā pozīcijā.