Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pastarīte pārspēj Austrumu vicelīderi, Kanādas klubiem pa četriem vārtiem

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pastarīte pārspēj Austrumu vicelīderi, Kanādas klubiem pa četriem vārtiem
Detroitas "Red Wings" vārtsargs Žonatans Berņē un komandas jaunpienācējs Robijs Fabri. Foto: Rick Osentoski/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) negaidītu panākumu šonakt svinēja Detroitas "Red Wings", kas mājās spēja atspēlēties un ar 4:2 pieveikt pagājušās sezonas Stenlija kausa finālisti un šosezon ļoti labu sniegumu rādošo Bostonas "Bruins", tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Maču gan eksplozīvi spēja sākt bostonieši, kas jau 69. sekundē pēc Dāvida Krejčī plaukstas metiena tuvajā augšējā stūrī panāca 1:0. Viesi šo agro veiksmi gan nespēja pārvērst turpmākā iniciatīvā, tālākajā mača gaitā krietni motivētāku sniegumu rādot "Red Wings" vienībai. Jau trešajā minūtē spēles rezultātu ar lielisku reidu no savas laukuma puses izlīdzināja Dilans Larkins, savukārt vēl pēc deviņām minūtēm no Sentluisas "Blues" pret Jakubu de la Rosu iemainītais Robijs Fabri vairākumā jau vadībā ar 2:1 izvirzīja Detroitu.

Fabri savas jaunās komandas publiku turpināja iepriecināt arī mača tālākajā gaitā, pēc Fabri raidījuma vēl vienā skaitliskajā vairākumā "Red Wings" otrās trešdaļas ievadā iegūstot 3:1 pārsvaru. "Bruins" komandu gan nedaudz atdzīvināja tās līdera Breda Maršāna kautiņš ar Filīpu Hroņeku, Torijam Krūgam neilgi pirms pārtraukuma vienus vārtus atgūstot - 2:3.

Tomēr noslēdzošajās 20 minūtēs "Bruins" hokejistiem no iecerētās ofensīvas gandrīz nekas neizdevās, detroitiešiem šajā nogrieznī dominējot metienos ar 10:4 un pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Antonī Mantā ar metienu tukšos vārtos uzstādot gala rezultātu 4:2. Jāatzīmē, ka ar divām rezultatīvām piespēlēm šonakt atzīmējās 26 metienus atvairījušais "Red Wings" vārtsargs Žonatans Berņē.

Bostona ar 24 punktiem 16 spēlēs gan saglabāja otro vietu Austrumu konferencē, savukārt "Red Wings" 18 cīņās iekrātie 11 punkti nav pietiekami, lai izrautos no pēdējās vietas visā līgā.

Savstarpējās cīņās devīto reizi pēc kārtas Vankūveras "Canucks" vienību izdevās apspēlēja Vinipegas "Jets" hokejistiem, kuri šonakt bija pārāki ar 4:1. Spēles rezultātu gan otrā perioda septītajā minūtē atklāja "Canucks" spēlētājs Džeitī Millers, taču atlikušajā laikā pēc Džeka Roslovika, Marka Šaiflī, Kaila Konora un Adama Lourija metieniem "Jets" nodrošināja drošu trešo panākumu pēdējos četros mačos, ar 19 punktiem pakāpjoties uz desmito vietu Rietumu konferencē. Savukārt "Canucks" šis bija trešais zaudējums pēc kārtas, Rietumos komandai ar 21 punktu saglabājot ceturto pozīciju.

Visbeidzot Edmontonas "Oilers" ar rezultātu 4:0 savā laukumā sagrāva Ņūdžersijas "Devils" vienību, ar 24 punktiem 18 spēlēs saglabājot vicelīderes statusu Rietumos. Divas rezultatīvas piespēles Raienam Nūdžentam-Hopkinsam, kamēr visus 29 metienus atvairīja Miko Koskinens.