Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Flerī: "Cerams, karjeru noslēgšu Lasvegasā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Flerī: "Cerams, karjeru noslēgšu Lasvegasā"
Marks Andrē Flerī
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas finālistes Lasvegasas "Golden Knights" vārtsargs Marks Andrē Flerī, kura lieliskais sniegums palīdzēja komandai nonākt soļa attālumā no Stenlija kausa, sacīja, ka vēlas karjeru pabeigt tieši Lasvegasā.

"Pirms pāris gadiem man teica, ka kļūstu pārāk vecs, lai spēlētu augstā līmenī. Taču joprojām mīlu to, ko daru, un izbaudu katru mirkli," dienu pēc zaudējuma Stenlija kausa finālā teica Marks Andrē Flerī. 33 gadus vecajam ripu ķērājam nākamgad beigsies līgums, bet to pagarināt ar pašreizējo komandu viņš var jau 1. jūlijā. "Lasvegasa man devusi iespēju darīt to, ko mīlu, un nevēlos doties nekur citur. Cerams, šeit pabeigšu karjeru."

Aizvadītajā sezonā Flerī tika galā ar 92,7% metienu un vidēji ielaida 2,24 ripas, abos rādītājos sasniedzot labāko rezultātu karjerā. Savukārt izslēgšanas cīņu laikā viņa sniegums bija ļoti pārliecinošs – ja Lasvegasas "Golden Knights" izdotos pārsteigt un izcīnīt Stenlija kausu, nav šaubu, ka par MVP tiktu atzīts tieši Flerī.

"Jāsaprot, ka aizvadījām labu sezonu. Savstarpējā ķīmija strādāja gan ģērbtuvēs, gan laukumā, un pilnīgi visi piedalījās panākumu veidošanā. Ceru, ka pēc iespējas vairāk hokejistu būs komandā arī nākamajā sezonā," teica vienības lielākā zvaigzne Flerī. "Tagad ir svarīgi paiet malā, atpūsties un ļaut ķermenim sadzīt. Veltīt laiku ģimenei un draugiem. Un tad atpakaļ pie darba."

Flerī karjeras laikā trīs reizes virs galvas cēlis Stenlija kausu, bet finālā viņš zaudējis divos gadījumos – pirms mazliet vairāk kā 24 stundām un 2008. gadā ar Pitsburgas "Penguins". "Tobrīd domāju, ka tas nav nekas traks – bijām jauna un talantīga komanda, un biju pārliecināts, ka finālā spēlēsim atkal, atkal un atkal. Tikai vēlāk saproti, cik patiesībā tas ir grūti – ja esi finālā vienā sezonā, nav garantijas, ka kādreiz izdosies to atkārtot. Ir liela vilšanās, ka palaidām garām tādu iespēju."

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...

     [+] [-]

, 2018-06-09 13:14, pirms 6 gadiem
Beigās gan drusku pievīla! Izlaida zem sevis izšķirošo ripu!

     [+] [-]

, 2018-06-09 13:27, pirms 6 gadiem
Vai tiešām NHL dod PO MVP, nevis finālu? Jo pie otrā MAFam nebija nekādu iespēju tikt.

     [+] [-]

, 2018-06-09 16:53, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vai tiešām NHL dod PO MVP, nevis finālu? Jo pie otrā MAFam nebija nekādu iespēju tikt.
Kona Smaita balvu piešķir tieši izslēgšanas maču MVP, ne finālu.
Tiesa, lai zaudētāju komandas spēlētājs tiktu pie MVP balvs, tur jābūt kaut kam ārkārtējam un noteikti finālam jānoslēdzas septiņās spēlēs.

Pēdējo 30 gadu laikā tikai reizi, 2003. gadā, zaudētāju komandas spēlētājs (Ž.S. Žigērs) ir ticis pie MVP balvas.