Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Galvenais kandidāts uz "Sabres" vakanci – Makdeividu trenējušais Maklelans

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Galvenais kandidāts uz "Sabres" vakanci – Makdeividu trenējušais Maklelans
Tods Maklelans. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kurā visu savu karjeru pavadījis latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, turpina galvenā trenera meklējumus, un galvenais favorīts ir Tods Maklelans, kura iepriekšējā darba vieta bija Edmontonas "Oilers".

Neskatoties uz veiksmīgo sezonas sākumu un desmit uzvaru sēriju, "Sabres" atkal neizdevās kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. 82 mačos tika savākti 76 punktus, Austrumu konferencē apsteidzot tikai trīs komandas. Līdz "play-off" robežai pietrūka 22 punkti, tādējādi Bufalo izslēgšanas spēlēs nav piedalījusies kopš 2011. gada, un tā ir pašlaik garākā NHL sērija.

Lai gan sezonai izdevās pielikt veiksmīgu punktu, noslēdzošajā spēlē ar 7:1 sakaujot Detroitas "Red Wings", un ar vārtu guvumu izcēlās arī Girgensons, kluba ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils nākamajā dienā pavēstīja par galvenā trenera Fila Hauslija atlaišanu no amata. Tūdaļ sākās viņa aizvietotāja meklēšana.

"Sabres" interesējās par Džoelu Kvenvilu, kurš pēdējo desmit gadu laikā trīs reizes aizvedis Čikāgas "Blackhawks" līdz Stenlija kausam, tomēr viņš izvēlējās Floridas "Panthers" piedāvājumu un sešu miljonu algu gadā. Šobrīd viss liecina par to, ka "Sabres" nākamajā sezonā trenēs Maklelans.

Viņa iepriekšējā darba vieta bija "Oilers", pie komandas stūres pavadot trīs pilnas sezonas, līdz šajā sezonā viņš tika atlaists pēc 20 aizvadītām spēlēm. Tiesa, konkurenci "Sabres" gatava sastādīt Losandželosas "Kings", kas arī veic pārrunas ar Maklelanu.

51 gadu vecais speciālists pirms Edmontonas septiņus gadus vadīja Sanhosē "Sharks". Desmit sezonu laikā viņš tikai trīs reizes nav kvalificējies Stenlija kausa izcīņai, un Maklelana 434 uzvaras dod viņam 33. vietu treneru rangā. Tāpat viņa panākumiem jāpieskaita Kanādas izlases aizvešana līdz 2015. gada pasaules čempionāta zelta medaļām.

No 1997. līdz 2013. gadam "Sabres" trenēja Lindijs Rafs, bet pēc viņa atlaišanas treneri mainīti kā zeķes – Maklelans vai kāds cits kļūs par piekto Bufalo vadītāju kopš Rafa.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/mclellan-lead-ca...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-09 10:52, pirms 5 gadiem
Diezgan atbilstošs treneris. Piedalījās pie oileru degradēšanas, tagad turpinās degradēt seibrus. Protams, ne viņš abos gadījumos galvenā problēma.

     [+] [-]

, 2019-04-09 13:29, pirms 5 gadiem
No viena grāvja otrā