Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Zemgus Stokholmā: "Sabres" Zviedrijas galvaspilsētā tiksies ar "Lightning"

Andrejs Siliņš

Zemgus Stokholmā: "Sabres" Zviedrijas galvaspilsētā tiksies ar "Lightning"
Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Šovakar jau 21:00 pēc Latvijas laika notiks pirmā no divām Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā paredzētajām Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēm starp Bufalo "Sabres", ko pārstāv Zemgus Girgensons, un Tampabejas "Lightning".

Šajā sezonā "NHL Global Series" vārdā nosauktas trīs regulārās sezonas spēles, kas tiek organizētas ārpus Ziemeļamerikas. Pirmā no tām norisinājās jau oktobra sākumā, kad Filadelfijas "Flyers" ar 4:3 Čehijas galvaspilsētā Prāgā pieveica Čikāgas "Blackhawks". Abas piedalījās arī pirmssezonas mačos Eiropā, bet "NHL Global Series" turpinājumā ieplānoti vēl divi mači Stokholmā, un abos, šovakar un rītvakar, savā starpā sacentīsies "Sabres" un "Lightning".

Vairākiem spēlētājiem ierašanās Stokholmā ir atgriešanās dzimtajā valstī, lielākoties Bufalo komandas rindās. Tampu pārstāv tikai viens zviedrs Viktors Hedmans, taču aizsarga dalība šī vakara spēlē nav skaidra. "Vēlamies viņu atgriezt sastāvā palēnām," 2017./2018. gada NHL labākā aizsarga atgūšanos pēc savainojuma komentēja "Lightning" treneris Džons Kūpers.

"Sabres" sezonu sāka lieliski, bet tagad iestājies pagaidām neliels kritums - zaudētas trīs pēdējās spēles pēc kārtas un četras no pēdējām piecām. Tas licis no līderpozīcijas noslīdēt uz piekto vietu Austrumu konferencē. "Lightning" zaudējusi trīs no pēdējām četrām cīņām, bet tabulā ieņem 13. vietu Austrumos.

Mačs norisināsies 30 gadus vecajā "Ericsson Globe" arēnā, kur ir vietas nepilniem 14 tūkstošiem hokeja līdzjutēju. Četras reizes šajā arēnā aizvadītas arī pasaules čempionātu spēles, bet divreiz - Pasaules kausa izcīņa. NHL te viesojies arī iepriekš, šīs tūkstošgades sākumā trīsreiz arēnai uzņemot NHL pirmssezonas pārbaudes spēles.

"Tāda pieredze var būt tikai reizi dzīvē - aizvadīt NHL spēli savās mājās. Tas būs neticami," pozitīvu satraukumu pirms gaidāmā mača neslēpa "Sabres" uzbrucējs Jūhans Lāšons. "Protams, es dotu priekšroku tādus mačus aizvadīt Rīgā. Mājās un savu līdzjutēju priekšā man būtu jautrāk, taču ir labi arī Stokholmā," pirms gaidāmās spēles atzina "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

25 gadus vecais latvietis šajā sezonā pagaidām aizvadījis 15 spēles, guvis vienus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles. Pēdējo reizi pie punkta Girgensons tika 20. oktobra naktī, kad iemeta vārtus uzvarā pret Sanhosē "Sharks". Pēdējos četros mačos nācies palikt bez punktiem. "Māsas dēls teica, ka man šovakar jāiemet divi vārti," intervijā 11TV ar smaidu sejā sacīja Zemgus.

     [+] [-]

, 2019-11-08 18:39, pirms 4 gadiem
Tik tuvu Dzimtenei, bet uz Dvēseļu Puteņa pirmizrādi netikt...
😥

     [+] [-]

, 2019-11-08 18:43, pirms 4 gadiem
=Zemgus=
Divi goli ,pieci bloķēti, septiņi spēka paņēmieni un 100% uzvarėtu iemetienu!!!

     [+] [-]

, 2019-11-08 18:45, pirms 4 gadiem
takā it kā Koksu būtu lietojis,visulaik kaut kas jāpakasa,kepons jāparegulē,uzvilcies labi pirms spēles!!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-11-08 19:17, pirms 4 gadiem
sandzuks rakstīja: takā it kā Koksu būtu lietojis,visulaik kaut kas jāpakasa,kepons jāparegulē,uzvilcies labi pirms spēles!!!!
Veiksmi Girgensonam ,bet tu tāds atsaldēts laikam.

     [+] [-]

, 2019-11-08 21:41, pirms 4 gadiem
Kučerova, Vasiļevska , Sergačeva un Volkova dēļ varētu būt vērts aiziet uz to plastikāta līgas spēli

     [+] [-]

, 2019-11-08 21:58, pirms 4 gadiem
cik punkti Zirgam ?

     [+] [-]

, 2019-11-08 23:14, pirms 4 gadiem
Ka musulmaņi viņus tur neuzspridzina! Tur visu laiku sprādzieni, par kuriem Latvijas fake news protams neraksta.