Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Filadelfija un Toronto sezonu sāk ar uzvarām, Pitsburga nenotur 2 vārtu pārsvaru, bet ir pārāka "bullīšos".

Filadelfija un Toronto sezonu sāk ar uzvarām, Pitsburga nenotur 2 vārtu pārsvaru, bet ir pārāka  "bullīšos".
Jevgēņija Malkina uzvaras "bullītis".
Foto: Marissa Baecker/Getty Images

Toronto atstāja sausā savus principiālos konkurentus, Monreālu, uzvarot ar 2:0, Bet Filadelfija uzvarēja Bostonu ar 2:1. Jaunās sezonas pirmos vārtus NHL guva bostonietis - Breds Maršands, bet pirmo sauso spēli līgā aizvadījā Toronto vārtsargs, Džeimss Reimers, kurš šajā mačā darīja visu iespējamo un pat šķietami neiespējamo.
Bet Vankūverā bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija, lai noskaidrotu uzvarētāju mačā starp "Canucks" un "Penguins".

Monreālai netrūka iespēju gūt kaut goda vārtus, praktiski spēli kontrolēja tieši šī komanda, bet to liedza Toronto vārtsargs, kuru jau esmu paguvis nodēvēt par "Maple Leafs" zelta puisēnu. Viņš tika galā ar visiem , 32, metieniem un pelnīti tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.
Pirmais periods beidzās bez gūtiem vārtiem, taču jau 2. perioda 33. sekundē uz ledus nosēdušos Keriju Praisu pārspēja Metjū Lombardī, kurš ar atkārtotu metienu pēc Fanafa raidījuma guva vārtus., jāpiebilst, ka Toronto bija mazākumā. Bet otros vārtus pēc Kesela piespēles ar netveramu metienu guva tas pats Fanafs.
Par mača antivaroni kļuva pagājušās sezonas atklājums P.K. Subens (koeficients spēlē: -2), kurš uzdāvināja ripu otro vārtu guvumā asistējušajam Keselam. Savainojumu guvis arī aizsargs, nesen iegūtais Kriss Kempolī, kurš laukumu pametis otrā perioda vidū, tā arī neatgriezās spēlē. Jāpiebilst, ka spēli arēnā nolūkojās 19,600 skatītāji, bet arpusē arēnai to bijis vairāki simti, tas tikai pierāda, ka Toronto fani ir izsalkuši pēc panākumiem un arī spēlētāji.

Otrs mačs, kas norisinājās Bostonā, sākās nedaudz vēlāk, jo bija Stenlija kausa uzvarētāju "Bruins" hokejistu sumināšana un banera uzvilkšanas ceremonija, kas bija ļoti emocionāla. Šo baneri kopīgi pie "TD Garden" arēnas griestiem uzvilka līdz šim pēdējā "Bruins" komanda, kas uzvarēja 1972. gadā un 2011. gada čempioni. Interesants stāsts ir ar jaku, kuru pasniedza Markam Rekī. To par 20 dolāriem iegādājies Bostonas aizsargs, Endrjū Ferens. Šī jaka komandai bijusi kā talismans, kas palīdzējis izcīnīt kausu.
Bet ja runā par pašu spēli, tad rezultāts jau tika izšķirts pirmajā periodā. Pirmie vārtus guva bostonieši realizējot vairākumu, kuru bija devis jaunā Zaka Rinaldo noraidījums. Kā iepriekšējo sezonu beidzis, tā šo iesāka Breds Maršands (Korvo, Seidžins), kurš guva sezonas pirmos vārtus visā līgā kopumā, tas notika, kad bija nospēlēts tieši puse no pirmā perioda pēc aizsargu kļūdas. Var teikt, ka šie bija diezgan likumsakarīgi vārti, jo lielāko daļu 1. perioda spēli diktēja tieši mājinieki. Bet perioda beigas izvērsās ļoti neveiksmīgas. Vairākumu izmantoja Žirū (Jāgrs, Prondžers), kuram asistēja Jāgrs (ar šo piespēli guva NHL karjerā 1600. punktu!). Klods Žirū kritienā raidīja ripu vārtu apakšējā stūrī 50 sekundes līdz perioda beigām. Bet vislielākais trieciens, kurš ietekmēja "Bruins" sniegumu arī otrajā periodā, bija, kad Jakubs Vorāčeks (Mezarošs, Simonds) 2.4 sekundes pirms perioda beigu sirēnas, guva otros vārtus, kas, kā vēlāk izrādījās bija uzvaras vērtē. Klods Žirū tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, bet jaunais Tailers Seidžins par trešo.
Aptuveni piecpadsmit minūšu laikā, no 1. perioda pēdējām piecām minūtēm līdz otrā perioda vidum, bostonieši pa vārtiem precīzi bija metuši tikai vienreiz (!). Tieši Maršands, kurš tika atzīts par mača otro zvaigzni mājinieku rindās bija visaktīvākais un izdarīja šo vienīgo metienu. Jāpiebilst, ka pēc tam situācija normalizējās un Brizgailovam pēc Mezaroša kļūdas nācās nopūlēties, lai ripu neieraidītu vārtos. Vēlāk komandas apmainījās ar noraidījumiem un periods beidzās. Metienu attiecība tajā brīdī bija 12:25 Bostonai par sliktu.
Jāsaka, ka "Flyers" 2 noraidījumi trešajā periodā deva lielas cerības pretiniekiem izlīdzināt rezultātu, bet visās epizodēs lielisks bija Brizgailovs, kurš mačā kopumā atvairīja 22 no 23 metieniem, bet vienā epizodē tikai Timonena ar nūjas galu no vārtu priekšas bloķētais metiens ļāva Filadelfijai viegli nopūsties, jo ja ne Kimo Timonens(3 bloķēti metieni visā mačā), tad ripa būtu bijusi iekšā tukšos vārtos. Ja nebūtu bijis Boičuka noraidījums apmēram 5 min. pirms mača beigām, tad domājams "Bruins" ofensīve būtu bijusi vēl lielāka, jo arī mazākumā, pēc Prondžera nelielās kļūdas, gandrīz vārtus guva Lučičs. Beigās gan uz īsu brīdi Bostona meklēdama glābiņu nomainīja Tomasu, bet visu izjauca Maršanda noraidījums. Tikai nieka 3 sekundes pirms mača beigām pie otrā noraidījuma spēlē tika Veins Simonds, bet tas neko nemainīja. Trešajā periods atšķīrās ar to, ka nu jau viesi nespēja uzmest pa vārtiem, uz Bostonas 11 raidījumiem Filadelfija atbildēja ar 4, bet visā mačā attiecība bija 29:23 viesu labā.
Labākā maiņa "Flyers" rindās bija: van Rīmsdaiks - Žirū - Jāgrs, tas ir neapšaubāms fakts. Laviolets bija izvēlējies ļaut spēlēt šim trijniekam lielākoties tad, kad laukumā nebija Čaras un Boičuka, kā redzams, tas attaisnojās. Kopumā spēles sākums Filadelfijai bija slikts uz likās, ka komanda nejūtas komfortabli, kas arī pēc ceremonijas tā varēja būt. Bet mača gaitā komanda atvērās un lielais trumpis, aizsardzība, izšķīra spēles iznākumu. Var teikt, ka lielākās problēmas viņiem sagādāja Maršands, jo viņš tiešām caur aizsargu bastioniem slīdēja cauri kā nazis pa sviestu. Bet Bostonas lielais trumpis, spēka spēle, šoreiz neizrādījās tik efektīvs, kāds tas bija iepriekš.
Acīm redzams bija fakts, ka par Jāgra gatavību NHL nav jāsatraucas, jo viņš tiešām ir labā formā. Kā spēles intervijā izteicās galvenais treneri, Laviolets: "Citiem vajag mācīties no Jaromira, kā ir jāstrādā, domāju, ka viņa jaunajiem maiņas partneriem tas nāks tikai par labu." Izrādās, ka Jāgrs arī vēlās pēcpusdienā individuāli trenējoties, viņam esot pat arēnas atslēgas.

Vakara rezultatīvākais un nervus kutinošākais mačs, ne velti šīs komandas tiek minētas, kā vienas, bet katra no savas konferences favorītēm.
Pitsburga pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:1. Abi vārti tika gūti vairākumā, pirmos guva Džeimss Nīls (Malkins, Letangs) , bet otros Mets Kuks (Dupuī). Vienus vārtus atguva Maksīms Laperiers. Bet jau pēc divām minūtēm vēlāk no Daniela Sedīna metien rezultāts varēja būt 2:2, bet Flerī ripu tvēra un pēc video tiesneša lēmuma, vārti netika ieskaitīti, jo ķērējcimds nebija vārtos. Tomēr jau otrā perioda 3. minūtē, kad "Penguins" atradās mazākumā, otros vārtus spēlē guva Kuks (Stāls, Letangs) pēc lieliska solo gājiena no savas zonas meta ripu starp Bieksas kājām un pašā vārtu aukšējā stūrī. Tomēr otrā perioda izskaņā Kīts Balards pēc brāļu Sedīnu piespēlēm samazināja starpību līdz minimumam. Bet trešā perioda 8 minūtē ar vārtu guvumu izcēlās jau tā aktīvais Daniels Sedīns (H.Sedīns, Salo) izlīdzinot rezultātu - 3:3! Bet arī turpmākajā mača gaitā nervus kutinošu epizožu netrūka. Abas komandas spēlēja aktīvu un skatāmu uzbrukuma hokeju. Ripa vairākas reizes balansēja uz Vankūveras un Pitsburgas vārtu līnijas robežas, bet tomēr pamatlaikā vairāk vārtu netika gūti. Pēc pamatlaika Vankūvera bija metusi 34 reizes pa vārtiem, kas ir par 7 metieniem vairāk kā oponentiem.
Papildlaiks nenesa augļus nevienai komandai, tāpēc bija nepieciešami "Bullīši". Sēriju uzsāka Vankūveras "Canucks" veterāns Samuelsons, bet Flerī atvairīja metienu. Pitsburgas "Bullīšu" sēriju, kā ierasts iesāka Kriss Letangs, kurš apspēlēja Longo un realizēja izgājienu. Otrajā izgājienu sēriju sāka Aleksandrs Burovss, likās, ka viņš vārtsargu jau ir apspēlējis, taču Flerī ripu tvēra. Uzvaru varēja nodrošināt Jevgēņijs Malkins, kurš to arī izdarīja apmānot Roberto Longo ar vairākām māņkustībām kā mazu bērnu. Galu galā "Penguins'' izcīnīja uzvaru ar 4:3, kaut gan mača gaitā bija vadībā ar 3:1.
Katrā ziņā abas komandas ir pierādījušas, ka var spēlēt un aizvadīt pat ļoti labu spēli bez vieniem no komandas labākajiem spēlētājiem, runa iet par Krosbiju un Orpiku no "Penguins" nometnes kā arī Kesleru un Reimondu no "Canucks" nometnes. Jāatzīmē abu komandu vārtsargu sniegums, bet tomēr šajā duelī pārāks bija Flerī.

Jau šovakar 20:00 varēs vērot NHL komandu, Anaheimas "Ducks" - Bufalo "Sabres" un Ņujorkas "Rangers" - Losandželosas "Kings", spēles, kuras notiks attiecīgi Helsinkos un Stokholmā. Protams, kā ierasts arī spēles Ziemeļamerikā!

Izmantotie resursi: NHL.com - The National Hockey League

  +3 [+] [-]

, 2011-10-07 09:05, pirms 13 gadiem
Teikšu tā Vankuvera pati sev bedri izraka, johaidi ja tev iemet mazakumā un vispār Pitsburga ļoti maz meta pa vārtiem, teikšu kā ir Longo izkatās maigi sakot nekāds un ja uzbrukumā Vankuvera būtu spējusi realizēt 30 % iespējas tad rezūltāts droši ka būtu bijis kadi 8:3 viņu labā! Varu apsveikt Toronto vārtuvīru ar pirmo sauso spēli un Jāgru kuram 1600 punkts NHL, ir aizdoma ka tas nav pēdējais punkts viņam šogad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-10-07 10:19, pirms 13 gadiem
Lielisks raksts! štata rakstniekiem būtu ko pamācīties - gan fakti, gan interesantākie momenti, gan statistika, gan personiskais viedoklis, droši vien kautkas arī no amerikas medijiem paņemts.. super!

     [+] [-]

, 2011-10-07 13:08, pirms 13 gadiem
Ingars192 rakstīja: Lielisks raksts! štata rakstniekiem būtu ko pamācīties - gan fakti, gan interesantākie momenti, gan statistika, gan personiskais viedoklis, droši vien kautkas arī no amerikas medijiem paņemts.. super!
Filadelfijas un Pitsburgas spēles pats skatījos, Toronto no medijiem.

     [+] [-]

, 2011-10-07 13:19, pirms 13 gadiem
Diemžēl par spēlēm nedēļas nogalē nebūs iespēja uzrakstīt, jo laika vienkārši nebūs, bet ar jaunnedēļas sākumu atkal kaut ko rakstīšu.

     [+] [-]

, 2011-10-07 14:46, pirms 13 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Vēl 4-5 sezonas un Jāgrs dabūtu 2000 punktu NHL, bet tā jau būtu zinātniskā fantastika!
kapēc? Rečī mauca līdz 43 gadiem. kāpec jagrs tā nevarētu ja ne 2000 punktus dabūt tad 1800 toč
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-07 20:43, pirms 13 gadiem
dafs rakstīja: kapēc? Rečī mauca līdz 43 gadiem. kāpec jagrs tā nevarētu ja ne 2000 punktus dabūt tad 1800 toč
Diemžēl Jāgrs trīs sezonas pazaudēja krievijā.