Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Semjons Varlamovs -Emocionālās krīzes periods

Semjons Varlamovs -Emocionālās krīzes periods
Semjons Varlamovs

Sveiki ! Es esmu sagatavojis analītisko rakstu par krievu vārtsargu NHL. Varlamovs piedzīvoja likstas ar ASV likumu. Vēlējos papētīt kā izmainījās viņa sniegums,kad viņu piemeklēja emocionāla krīze. Un kā tas mainījās pēc uzvaras tiesā. Patīkamu lasīšanu !

Semjons Varlamovs ( dzimis 1988. gada 27. aprīlī) ir profesionāls krievu hokejists, spēlē vārtsarga pozīcijā, Krievijas izlases dalībnieks. Pašlaik (2013) pārstāv NHL klubu Kolorādo "Avalanche".Profesionāļa karjeru sācis Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas sastāvā 2006.—2007. gada Krievijas Superlīgas sezonā. 2006. gada NHL draftā viņu ar 23. numuru izraudzījās Vašingtonas "Capitals". NHL, paralēli spēlējot arī AHL, S. Varlamovs ir kopš 2008.—2009. gada sezonas (trīs sezonas pārstāvēja "Capitals"). 2010. gadā Hēršijas "Bears" sastāvā izcīnīja Kaldera kausu. Kopš 2011.—2012. gada sezonas pārstāv Kolorādo "Avalanche".

2013.gada 31.novembrī Denveras policija aizturēja krievu vārtsargu par cilvēka nolaupīšanu un uzbrukuma veikšanu. Varlamovs pēc tam, kad uzzinājis par aresta ordera izdošanu, pats devies uz policijas iecirkni. Varlamovs tika apsūdzēts trešās pakāpes uzbrukumā, par ko maksimālais soda mērs ir divu gadu ieslodzījums apgabala cietumā. Daudz nopietnākā apsūdzība - otrās pakāpes cilvēka nolaupīšana, kas figurēja izmeklēšanas sākotnējā versijā, tika noraidīta.25 gadus vecais vārtsargs Semjons Varlamovs ticis atbrīvots pēc tam, kad par viņu tikusi iemaksāta iepriekš noteiktā 5000 ASV dolāru lielā drošības maksa. Varlamovam tika uzlikts aizliegums tuvoties 24 gadus vecajai Jevgēņijai Vavriņukai, ar kuru sportists dzīvojis kopā. 20. Decembrī Denveras tiesa attaisnoja vardarbībā apsūdzēto Krievijas izlases vārtsargu. Varlamovs attaisnots pēc prokuroru pieprasījuma, kuri nav spējuši savākt pietiekamus pierādījumu hokejista vainai.

Vēlos aplūkot kā Varlamova sniegumu uz laukuma ietekmēja tiesas gaidīšanas periods, kādu sniegumu viņš demonstrēja pirms incidenta un kā sniegums mainījās pēc uzvaras tiesā.
Pirms incidenta ar Vavriņuku Varlamovs aizvadīja 19 spēles. 13 no tām bija uzvaras , vidēji Varlamovs ielaida vidēji 2.05 vārtus spēlē un atvairīja 92.8% pretinieku mestās ripas.

Cilvēki piedzīvo krīzes(šajā gadījumā-tiesa). Nereti pēc grūtas dzīves situācijas it kā viss pāriet, taču mēdz gadīties ka cilvēks saslimst pēc dzīves krīzēm. Emocionāla krīze ir apstākļu radīts sāpīgs pārdzīvojums, kas ļoti ietekmē psihes stabilitāti, piemēram, zaudējums, aizvainojums, nelaimes gadījumi, katastrofas,tiesas lēmuma gaidīšana u.c. . Būtiskākās slimības pazīmes ir trauksme, bezspēks, dusmas, kauns, pazemojums, vainas sajūta, kas kombinējas ar nogurumu, apetītes trūkumu, trīci, elpas trūkumu, galvassāpēm, bezmiegu, slikta dūšu un citiem simptomiem. Krīzes gadījumos cilvēks izjūt grūtības koncentrēties, ir palēnināta domāšana, murgaini sapņi.Šī nervu slimība ietekmē cilvēka darba spējas. Svarīgu lomu spēlē cilvēka personība, kas var radīt problēmas piemēroties jaunajai situācijai. Var būt depresīvs garastāvoklis un, domas, ka pats nespēs tikt galā ar paveicamo vai turpināt darboties pašreizējā situācijā.

Reāli pēc manas teorijas S. Varlamova sniegumam uz ledus vajadzētu kļūt sliktākam. Pirms tam situāciju es aplūkoju no psiholoģiskās puses , bet laiks ķerties klāt skaitļiem.Varlamovs laika posmā no šī gada 31.novembra līdz 20.decembrim aizvadīja 6 spēles no kurām 3 bija uzvaras un 3 zaudējumi. Vidēji Varlamovs ielaida 3.16 vārtus un atvairīja 89.4 % metienu. Statistika nemelo un tā tikai apstiprina manu hipotēzi ,ka gaidot tiesu , Varlamova sniegums pasliktinājās. Tas protams liecina ,ka Varlamovs šajās dienās bija izsists no līdzsvara un nav spējis rādīt savu optimālo sniegumu. Pirmajā spēlē pēc atbrīvošanas par drošības naudu – Varlamovs ielaida 8 vārtus no Edmontonas Oilers , bet ar laiku viņa sniegums uzlabojās nākamajās spēlēs.

Laika posmā no 21.decembra līdz 5.janvārim Varlamovs aizvadīja 7 spēles , 3 guva uzvaras , 3 zaudējumi pagarinājumā vai bullīšos , un vienā spēlē Varlamovs iesaistījās tikai trešajā trešdaļā,jo viņa komandas biedrs Žans-Sebastians Džiguērs (Jean-Sebastien Giguere) 40 minūšu laikā kapitulēja 7 reizes . Varlamova statistika šajās spēlēs – 93.62 % atvairīti metieni , vidēji ielaisti 2.36 vārti. Sniegums pēc labvēlīga tiesas lēmuma ir uzlabojies. Varlamovs veiksmīgi ir pārdzīvojis savu dzīves krīzi un tagad ar vēsu prātu un mierīgu sirdi var gatavoties Soču olimpiskajām spēlēm.

Lai uzskatāmāk parādītu izmaiņas es ievietošu 2 grafikus komentāros.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-06 23:45, pirms 11 gadiem
Būtu saprotamāk un pārskatāmāk, ja horizontālajā slejā būtu spēļu skaits pievienots.
Savādāk ir OK!

  +6 [+] [-]

, 2014-01-06 23:47, pirms 11 gadiem
9thGOLD4RUSSIA2 rakstīja: Superīgs raksts ! Man pietrūktu pacietības. Cerams kāds aiz škrobes neizdzēsīs atkal.
Tev nepietrūkst pacietības vienīgi spamošanai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-07 01:26, pirms 11 gadiem
Šis bija tas Irbes audzēknis Capitals laikos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-07 17:45, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Arča vairāk ar Holtbiju ņēmās.. bet jā, ari ar Sjomu..
Holtby tad Heršijā spēlēja, tolaik otrais bija Neuvirth
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-09 21:24, pirms 11 gadiem
haha, labs!

     [+] [-]

, 2014-01-10 11:01, pirms 11 gadiem
Labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-10 15:48, pirms 11 gadiem
Paldies par kvalitatīvo rakstu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja