Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Puljujervi līdz noteiktajam termiņam neparaksta līgumu un izlaidīs visu NHL sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Puljujervi līdz noteiktajam termiņam neparaksta līgumu un izlaidīs visu NHL sezonu
Jese Puljujervi. Foto: Imago Sport/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas visu sezonu nāksies izlaist diviem somu spēlētājiem – aizsargam Juliusam Honkam un uzbrucējam Jesem Puljujervi. Viņi līdz decembrim neparakstīja līgumu.

Ierobežoti brīvajiem aģentiem līdz 1. decembrim jāparaksta līgums ar komandu, kam pieder tiesības uz hokejistu. Ja vienošanās netiek panākta, tad jāizlaiž visa sezona, un nākamajā vasarā sarunas sākas no jauna, jo ierobežotā aģenta statuss nepazūd. Pērn tuvu palikšanai malā bija Toronto "Maple Leafs" viens no uzbrukuma līderiem Viljams Nīlanders, taču divas stundas pirms termiņa līgums tomēr tika parakstīts.

Līdz šim neviens spēlētājs nebija izlaidis visu sezonu, bet šogad tādi ir divi. Tiesības uz 21 gadu veco uzbrucēju Puljujervi pieder Edmontonas "Oilers", kamēr 23 gadus vecais aizsargs Honka ir Dalasas "Stars" īpašums. Abi hokejisti iepriekš paziņoja, ka negrasās palikt šajās komandās un sagaida, ka tiks aizmainīti. Tā vietā viņi devuši priekšroku spēlēšanai mājās un cerībai, ka nākamajā vasarā attiecīgi "Oilers" un "Stars" tomēr aizmainīs viņus.

Puljujervi 2016. gada U20 pasaules čempionātā bija rezultatīvākais spēlētājs un MVP, un "Oilers" tovasar viņu draftēja ar ceturto numuru. Taču talantīgais uzbrucējs daudz cīnījies ar savainojumiem, piemēram, pagājušās sezonas laikā viņam uzreiz tika veikta abu gūžu operācija. Puljujervi notikušajā vaino "Oilers" attieksmi un pieņemtos lēmumus. Tagad viņš pārstāv Oulu "Karpat", kur 25 spēlēs ticis pie 24 punktiem.

Arī Honka ticis draftēts pirmajā kārtā – "Stars" viņu ieguva 2014. gadā ar 14. numuru. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja tikai 29 mačus, izceļoties ar 0+4. Viņš citā komandā grib nonākt, jo vēlas lielāku spēles laiku, nejūtot uzticību no "Stars" vadības.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/oilers-puljujarv...

     [+] [-]

, 2019-12-02 20:56, pirms 4 gadiem
Uz Dinamo!