Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Devils" vārtsargs Šnaiders savainojuma dēļ izlaidīs komandas pirmo spēli Gēteborgā

Agris Suveizda

"Devils" vārtsargs Šnaiders savainojuma dēļ izlaidīs komandas pirmo spēli Gēteborgā
Korijs Šnaiders. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Ņūdžersijas "Devils" galvenais treneris Džons Hainss atklājis, ka 32 gadus vecais amerikāņu vārtsargs Korijs Šnaiders nepagūs atgriezties ierindā uz sezonas sākumu.

"Esmu sarūgtināts, ka nebūšu gatavs sezonas atklāšanas spēlei. Kad maijā man tika veikta operācija, tika prognozēts, ka atlabšanas ilgums būs pieci seši mēneši. Un 1. oktobrī jau aprit piektais mēnesis," sacīja Šnaiders. "Ir ļoti patīkama sajūta, ka atlabšanas periods rit uz beigām. Un, ja arī sezonas sākumā nāksies izlaist pāris spēļu, tas tik un tā būs daudz labāk nekā ļoti daudz spēļu izlaišana sezonas otrajā pusē, jo kaut kas nebūs izārstēts līdz galam."

Šnaideram tika veikta gurna operācija, un šveiciešu izcelsmes amerikāņu vārtsargs iepriekšējā regulārajā sezonā gurna traumas dēļ izlaida 16 spēles. Kopumā regulārajā sezonā Šnaiders piedalījās 40 mačos, palīdzot izcīnīt 17 uzvaras, atvairīja 90,7% metienu un ielaida vidēji 2,93 ripas. Stenlija kausa pirmajos divos mačos pamatvārtsargs gan bija Kīts Kinkeids, taču viņš tika galā vien ar 80,4% metienu, ielaida vidēji 5,88 ripas un tika nomainīts. Šnaideram četrās spēlēs atvairīti 95,0% metienu un ielaistas vidēji 1,78 ripas.

Paredzams, ka tieši Kinkeids būs Ņūdžersijas "Devils" vārtos gan šovakar paredzētajā pārbaudes spēlē Bernē pret vietējo "Bern", gan arī 6. oktobrī, kad "Devils" Zviedrijas pilsētā Gēteborgā pret Edmontonas "Oilers" aizvadīs pirmo oficiālo spēli sezonā. 29 gadus vecais Kinkeids visu karjeru līgā pavadījis "Devils" un iepriekšējā regulārajā sezonā aizvadīja 41 spēli, atvairot 91,3% metienu un ielaižot vidēji 2,77 ripas. Šnaiders no Vankūveras "Canucks" uz "Devils" tika aizmainīts 2013. gada vasarā.

Ņūdžersijas "Devils" ar 97 punktiem 82 spēlēs Austrumu konferencē ieguva pēdējo ceļazīmi uz Stenlija kausa izcīņu, kur pirmajā kārtā ar 1-4 atzina Tampabejas "Lightning" pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/new-jersey...