Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam Zviedrijā trīs spēļu diskvalifikācija par sitienu ar elkoni

Agris Suveizda

Ābolam Zviedrijā trīs spēļu diskvalifikācija par sitienu ar elkoni
Rodrigo Ābols (no kreisās). Foto: Jūhans Bernstrems/Bildbyrån/Orebro Hockey

Zviedrijas Hokeja federācijas Disciplinārā komiteja piespriedusi latviešu uzbrucējam Rodrigo Ābolam trīs spēļu diskvalifikāciju par asu spēka paņēmienu no muguras.

Ābols sestdien guva vārtus papildlaikā un izrāva "Orebro" uzvaru pār Vekšes "Lakers" (4:3), taču bez diviem (1+1) punktiem un pozitīvas lietderības +2 izcēlās arī ar asu spēka paņēmienu pret sāncenšu uzbrucēju Džeku Drūriju. Ja spēles laikā Ābols par aso spēli aiz vārtiem neizpelnījās pat divu minūšu noraidījumu, drīzumā pēc mača Disciplinārā komisija viņam piesprieda trīs spēļu diskvalifikāciju un 6250 kronu jeb nedaudz vairāk kā 600 eiro lielu soda naudu.

Disciplinārā komiteja, izskatot epizodi, savā ziņojumā uzsvērusi, ka Ābols apzināti spēlējis pretinieka galvā, spēka paņēmiens bijis no muguras un pretiniekam nav bijis iespēju sagatavoties šai epizodei. Ābola spēka paņēmiens atzīts par asu, taču arī par ne pārāk spēcīgu. "Orebro" uzbrucējam piespriesta diskvalifikācija no 25. līdz 31. oktobrim jeb uz trim spēlēm.

"Man nebija nodoma sist ar elkoni, un no mana skatu punkta tā bija nejauša sadursme," Ābolu citē portāls SvenskaFans. "Zinu, ka, ja noskatās video, neizskatās labi, ka elkonis ir uz augšu, bet tas nebija mans nodoms. Hokejs ir viens no ātrākajiem sporta veidiem pasaulē. Retrospektīvi, protams, vēlētos rīkoties citādi un piebremzēt, bet es centos iet pēc ripas, un tad notika sadursme. Man ir prieks, ka viņš bija spējīgs turpināt spēli un neguva savainojumu."

24 gadus vecais Ābols iepriekšējo sezonu pavadīja AHL un ECHL, bet pandēmijas laikā īrē atgriezās Ērebrū un astoņās spēlēs ir sakrājis septiņus (4+3) punktus, pozitīvu lietderību +6, vidējo spēles laiku 16:53 un nav nopelnījis nevienu noraidījumu. Rezultatīvākais komandā ir horvāts Borna Renduličs, kurš 10 spēlēs ticis pie 13 (6+7) punktiem. 20 gadus vecais Drūrijs, kuru Karolīnas "Hurricanes" pirms diviem gadiem draftēja otrajā kārtā, debijas sezonā Zviedrijā 10 spēlēs ir atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Pret "Orebro" Drūrijam negatīva lietderība -3.

"Orebro" ar 18 punktiem 10 spēlēs ieņem piekto vietu un šomēnes vēl tiksies ar Jevles "Brynas", līderi Gēteborgas "Frolunda" un Šellefteo AIK. Savukārt Vekšes "Lakers" ar 16 punktiem ir sestajā pozīcijā.

Spēka paņēmiens

Vārti papildlaikā

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/artikel/1q7yakgo...
https://www.svenskafans.com/hockeyz...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-26 10:57, pirms 3 gadiem
Rupeklis ! Pelnīts dsq! Labi , ka tafgaji nav vairs modē, būtu bijis slikti.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-26 10:57, pirms 3 gadiem
Nu nebija tur nekā, pie tam elkonis ar roku bija piespiesta pie kermena

  +3 [+] [-]

, 2020-10-26 11:11, pirms 3 gadiem
roliksis40 rakstīja: Nu nebija tur nekā, pie tam elkonis ar roku bija piespiesta pie kermena
Nekas tur nebija piespiests, godam nopelnīts diskābelis.

     [+] [-]

, 2020-10-26 11:45, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nekas tur nebija piespiests, godam nopelnīts diskābelis.
Elkonis, protams, nebija piespiests, bet nebija arī kā spārniņš paplests, nebija arī kustības - būtībā vienkārši uzskrēja virsū un pretinieks spēlēja ar noliektu galvu - nerakstītais likums - spēlē ar noliektu galvu un dabūsi. Rupji, protams, bet var strīdēties tīši vai netīši, līdz ar to godīgāk būtu 1 spēle nevis 3 (tiesa nepārzinu kā zviedri dala dsq)

     [+] [-]

, 2020-10-26 11:57, pirms 3 gadiem
Ābols tak zviedriski ari runā, jo faktiski jau Zviedrijā ir uzaudzis tapēc biš izbrīna, ka komentētājs šim angliski prasa! Varbut nezin, ka čalis runā arī zviedriski!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-26 12:06, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Elkonis, protams, nebija piespiests, bet nebija arī kā spārniņš paplests, nebija arī kustības - būtībā vienkārši uzskrēja virsū un pretinieks spēlēja ar noliektu galvu - nerakstītais likums - spēlē ar noliektu galvu un dabūsi. Rupji, protams, bet var strīdēties tīši vai netīši, līdz ar to godīgāk būtu 1 spēle nevis 3 (tiesa nepārzinu kā zviedri dala dsq)
šādos gadījumos bieži iedod par to kā izskatījās, nevis kā bija. Parāda ka cīnās pret rupjībām galvas rajonā.
Kopumā ja viens ir garš, otrs īsāks + noliecies tad ir auzas manam kumeļam. Elkoni vienmēr būs uz āru, savādāk nav iespējams paspēlēt.
Tipisks piemērs bija kad divmetrīgais slovaks Obšuts pie borta satika to mazo ģinamas pusjapāni.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-26 12:20, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: šādos gadījumos bieži iedod par to kā izskatījās, nevis kā bija. Parāda ka cīnās pret rupjībām galvas rajonā.
Kopumā ja viens ir garš, otrs īsāks + noliecies tad ir auzas manam kumeļam. Elkoni vienmēr būs uz āru, savādāk nav iespējams paspēlēt.
Tipisks piemērs bija kad divmetrīgais slovaks Obšuts pie borta satika to mazo ģinamas pusjapāni.
Ar Kariju bija vainu pastiprinošais apstāklis - pusjapānis dabūja smagu traumu. Te redz traumas nav. Bet nu saprotu - cenšas tādējādi parādīt, ka negrib liekas rupjības (tajā pat laikā, zviedrus maz skatos gan KHL, gan NHL, gan PČ nereti ir situācijas, kad par līdzīgām situācijām traktē dažādi)

     [+] [-]

, 2020-10-26 14:09, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ar Kariju bija vainu pastiprinošais apstāklis - pusjapānis dabūja smagu traumu. Te redz traumas nav. Bet nu saprotu - cenšas tādējādi parādīt, ka negrib liekas rupjības (tajā pat laikā, zviedrus maz skatos gan KHL, gan NHL, gan PČ nereti ir situācijas, kad par līdzīgām situācijām traktē dažādi)
Tur viss tā salikās ka jādod diskābele, bet reāli tas radās nevis dēļ baigās rupjības, bet dēļ tā ka viens mazs, otrs garš.