Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Edgaram Kuldam vārti un precīzs bullītis, Siksnam piespēle VHL spēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Edgaram Kuldam vārti un precīzs bullītis, Siksnam piespēle VHL spēlē
Edgars Kulda. Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) uzbrucēja Edgara Kuldas vārtu guvums un sekmīgs pēcspēles metiens neglāba Leonīda Tambijeva trenēto Karagandas "Saryarka" no zaudējuma 3:4 bullīšos izbraukumā pret Maskavas "Zvezda". Jāatzīmē, ka Kazahstānas komandas rindās pēc savainojuma sadziedēšanas laukumā ar rezultatīvu piespēli atgriezās aizsargs Edgars Siksna.

Kulda 18:02 minūtēs nopelnīja savu 13. (9+4) rezultativitātes punktu šosezon, kā arī lietderības koeficientu -2. Latvietim arī divi metieni pa vārtiem un viens zaudēts iemetiens. Siksna uz ledus pavadītajās 11:56 minūtēs dabūja 12. (4+8) punktu sezonā, asistējot tieši Kuldas vārtu guvumā. Savukārt cits "Saryarka" aizsargs Eduards Hugo Jansons 21:34 minūtēs izdarīja divus metienus pa vārtiem un sakrāja +/- rādītāju -2.

"Saryarka" trešajā periodā astoņu minūšu laikā guva trīs vārtus, no nelabvēlīgā 0:2 panākot 3:2 savā labā. Pamatlaika izskaņā "Zvezda" gan izglābās un vēlāk izcīnīja savu sesto uzvaru pēc kārtas, kamēr Karagandai jāsamierinās ar trešo neveiksmi pēc kārtas. "Saryarka" ar 43 spēlēs iegūtiem 53 punktiem 2. konferencē pakāpās uz septīto vietu.

Somijas čempionātā deviņu zaudējumu sēriju pārtrauca uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala (8:36 minūtēs divi metieni pa vārtiem) Mikeli "Jukurit", kas savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica Tamperes "Ilves", ar 37 punktiem 40 mačos saglabājot priekšpēdējo vietu 15 komandu konkurencē.

Šveices pēc spēka otrajā līgā pie trešā vārtu guvuma šajā sezonā ticis 23 gadus vecais uzbrucējs Rihards Puide (šosezon 3+5), kura Cīrihes "GCK Lions" ar 1:2 zaudēja līdervienībai Klotenes "Flyers". Latvieša komanda ar 52 punktiem 37 spēlēs ir astotajā vietā.

Visbeidzot Francijas kausa izcīņas pusfinālā no turnīra izstājusies uzbrucēju Artūra Ševčenko un Rolanda Vīgnera Milūzas "Scorpions", viesos ar 1:2 piekāpjoties Ruānas "Dragons" priekšā.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-20...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...