Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Cibuļskim un Bārtulim vārti, Čehijā visiem latviešiem uzvaras, Austrijā - zaudējumi

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Cibuļskim un Bārtulim vārti, Čehijā visiem latviešiem uzvaras, Austrijā - zaudējumi
Oskars Cibuļskis. Foto: hcverva.cz

Šodien latviešu hokejisti aizvadīja spēles Eiropas hokeja līgās. Rezultatīvs sniegums mūsu aizsargiem - ar vārtiem šodien izcēlās Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis un Kalvis Ozols.

Čehijas Ekstralīgā Oskars Cibuļskis ar vārtu guvumu un Uvis Jānis Balinskis ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Litvīnovas "Verva" izbraukumā ar 6:4 pieveikt Karlovi Vari "Energie" vienību. Tie Cibuļskim ir trešie vārti šosezon, bet Balinskim - otrā piespēle. Abi latvieši izpildīja divus spēka paņēmienus, Cibuļskim 16:15 spēli beidzot ar lietderības koeficientu +1, kamēr Balinskim 18:42 minūtēs neitrāls lietderības koeficients.

Uz uzvaru takas pēc zaudējuma iepriekšējā mačā atgriezusies uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas bullīšu sērijā ar 20 metieniem, bet visā mačā ar 5:4 pieveica Pardubices "Dynamo". Bičevskis 16:57 minūtēs uzvaru kaldināja ar rezultatīvu piespēli pirmo vārtu guvumā, 11 uzvarētiem iemetieniem no 18 un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī aizsarga Ralfa Freiberga Brno "Kometa", kas, visus vārtus gūstot pēdējā trešdaļā, izbraukumā ar 3:0 tika galā ar Zlīnas "PSG Berani". Freibergs 12:32 minūšu laikā pie punktiem netika, taču bloķēja divus metienus un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Visaugstāk no latviešu pārstāvētajām komandām joprojām atrodas Bičevska "Mlada Boleslav", kas ar 55 punktiem 28 spēlēs ir trešā, Freiberga "Kometa" ar 38 punktiem 27 spēlēs ieņem devīto pozīciju, bet vietu zemāk atrodas Cibuļska un Balinska "Verva" ar 32 punktiem tikpat spēlēs.

Austrijas atklātajā hokeja čempionātā ar trešajiem vārtiem šosezon izcēlies aizsargs Oskars Bārtulis, tomēr tas neglāba viņa Lincas "Steinbach Black Wings" no ceturtā zaudējuma pēc kārtas, šoreiz ar 2:3 piekāpjoties Vīnes "Capitals". Bārtulim arī viens metiens pa vārtiem un lietderības koeficients +1. Bārtulis 12 spēlēs ticis pie trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Pēc divu spēļu pārtraukuma Villahas "VSV Grand Immobilien" vārtos atgriezās Kristers Gudļevskis, kuram ar 36 atvairītiem metieniem nepietika uzvaras izcīnīšanai pret Grazas "99ers"(2:3). Gudļevskis pēdējo reizi uzvaru Villahas rindās izcīnīja 16. decembrī. Tāpat zaudēja arī uzbrucēja Ņikitas Jevpalova Dornbinas "Bulldogs", kas ar tādu pašu rezultātu atzina Zalcburgas "Red Bull" pārākumu. Jevpalovs izcēlās ar lielāko metienu skaitu komandā (pieci), taču pie punktiem netika.

Jevpalova "Bulldogs" pēc zaudējuma ar 43 punktiem 28 spēlēs palikusi sestajā vietā, kamēr pārejo latviešu komandas turpina būt tabulas apakšā - Gudļevska Villahas vienība ieņem 11. vietu ar 29 spēlēs iegūtiem 29 punktiem, bet Bārtuļa Linca - pēdējo vietu ar 18 punktiem.

Aizsargs Kalvis Ozols izcēlās ar vārtu guvumu Ungārijas čempionāta mačā pret "DEAC" vienību, kurai Ozola pārstāvētā "Vasas" piekāpās ar 2:6. Ozolam tie ir otrie vārti šosezon. "Vasas" saglabā astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Pirmo spēli jaunās komandas Odenses ''Bulldogs'' rindās Dānijas hokeja līgā aizvadīja Georgs Golovkovs, kurš šo sezonu iesāka Zviedrijas pēc spēka trešās līgas ''Strombro'' vienībā. Diemžēl debija sanāca neveiksmīga - Odense ar 2:7 piekāpās "Frederikshavn". Odenses "Bulldogs" ar 21 punktu 32 spēlēs ieņem pēdējo vietu deviņu komandu konkurencē.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) sagrāvi piedzīvojusi vārtsarga Ivara Punnerova un uzbrucēju Toma Andersona un Riharda Melnalkšņa Langnavas "Tigers", kas ar 1:5 kapitulēja "Lugano". Punnerovs atvairīja 39 no 44 metiena, Melnalksnis 10:24 minūšu laikā uzvarēja četros no deviņiem iemetieniem, bet Andersons 9:32 minūtēs izdarīja vienu, bet bloķēja divus metienus. Abi uzbrucēji spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.
Rolanda Ķēniņa "Lausanne" un Denisa Smirnova Ženēvas "Servette" cīņa nenotika, jo Ķēniņa "Lausanne" devusies karantīnā.

Tāpat pārcelta tika arī Maksima Ponomarenko spēle Norvēģijā, bet Ukrainas hokeja līgā uzvaru izcīnījusi aizsarga Ņikitas Koļesņikova un uzbrucēja Oļega Šišļaņņikova pārstāvētā "Donbass", ar 4:1 pārspējot "Kramatorsk". Latvieši šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. "Donbass" saglabā pirmo vietu ar 22 spēlēs izcīnītiem 40 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.ice.hockey/en/
https://www.sihf.ch/de/
https://www.hokej.cz/tipsport-extra...
https://metalligaen.dk/