Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Sportu sagaida grūti laiki"

Jānis Celmiņš

Kalvītis: "Sportu sagaida grūti laiki"
Aigars Kalvītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongresā uz vēl vienu termiņu prezidenta amatā ievēlēts Aigars Kalvītis. Tūliņ pēc ievēlēšanas presidents pauda, ka galvenais izaicinājums tuvākajā laikā būs būs saglabāt to hokeja sistēmu, kas šobrīd izveidota.

“Sabiedriskās organizācijās būtisks ir biedru viedoklis. Ja viedokļi ir dažādi, tas ir jārespektē. Šoreiz alternatīvu kandidatūru nebija, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds tas ir,” īsi pēc ievēlēšanas pauda Aigars Kalvītis.

Vaicāts, ko alternatīvu kandidatūru neesamība liecina par Latvijas hokeja saimniecību, organizācijas prezidents, kurš amatā atrodas jau kopš 2016. gada oktobra, teica, ka sportu kopumā sagaida grūti laiki. “Sportiskā puse ir viens, bet lielākais izaicinājums būs saglabāt to hokeja sistēmu, kas šobrīd izveidota. Skaidrs, ka pasaules ekonomikā nauda ies tikai mazumā. Latvijas ekonomika nav nekāds izņēmums, tāpēc mūs sagaida lieli izaicinājumi,” paredz Kalvītis.

LHF finansiālā situācija ir stabila, saka Kalvītis. “Pirmo krīzes vilni esam pārvarējuši, ir uzkrātas rezerves – pietiekoši lielas. Esam gatavi jaunajai hokeja sezonai un tās sākumam. Pēdējo gadu laikā mums ir izdevies sakārtot federāciju kā organizāciju. Visi biedri ir reģistrēti, arī no organizatoriskās puses viss ir kārtībā. Tas prasīja laiku, jo līdz tam situācija nebija tik laba. Lepojos, ka mums īsā laikā izdevās iegūt tiesības organizēt pasaules čempionātu, uzvara pār Somiju ar vienu balsi ir vēsturiska. Ir gandarījums, ka uz mums skatās, kā uz hokeja valsti. Ja pie viena galda ar Somiju, Zviedriju, ASV, Kanādu vēl gluži nesēžam, tad kuluāros turpat blakus vien esam. Arī izlašu sasniegumi ir vērā ņemami,” uz paveikto atskatās prezidents, paužot prieku arī par Latvijas klubu izlases izveidi.

Tuvāko LHF izaicinājumu sarakstā ir divas lietas – nākamgad gaidāmais pasaules čempionāts, kā arī jaunās sezonas sākums. “Šobrīd nav skaidrs, kad varēsim iesākt sezonu un, kādā formātā varēs norisināties spēles. Ir gandarījums, ka esam piesaistījuši finansējumu no Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF), lai varētu organizēt Baltijas līgu. Tajā startēs arī Lietuvas un Igaunijas komandas. Čempionāts tiks izspēlēts turnīra veidā, un klubiem tas nemaksās neko,” atklāj Kalvītis.

     [+] [-]

, 2020-06-30 17:40, pirms 4 gadiem
KALVĪTIS: "SPORTU SAGAIDA GRŪTI LAIKI"...
t.i. resnajiem būs gruti paskriet un līdz ar to cilvēki nesportos?

     [+] [-]

, 2020-06-30 18:08, pirms 4 gadiem
Vai septiņi bada gadi?

     [+] [-]

, 2020-06-30 21:03, pirms 4 gadiem
Baltijas līga gan ir pozitīvi. Piedevām vēl par IIHF līdzekļiem. Cepuri nost.

     [+] [-]

, 2020-07-01 17:15, pirms 4 gadiem
treknais spekis izsplava...