Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Lipmans uzskata, ka Beresņeva lieta bija pasūtījums

Krišs Upenieks

Lipmans uzskata, ka Beresņeva lieta bija pasūtījums
Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

''Arēnas Rīga'' telpās šovakar risinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana un galvenā trenera Haralda Vasiļjeva preses konference, kurā tika skaidroti pēdējās dienās pieņemtie lēmumi un veiktie paziņojumi.

Kirovs Lipmans, Latvijas Hokeja federācijas prezidents: ''Cilvēks, zinādams, ka pēc pāris dienām būs izšķiroša spēle, turnīrs par iekļūšanu olimpiādē, tā uzvedas...Man bija jādomā, ko darīt. Laika bija maz. Vadošie spēlētāji atbrīvoties no Beresņeva lūdza vēl pirms pasaules čempionāta, bet negribu saukt konkrēti kuri. Izrādās, ka viņiem bija taisnība. Gribu pateikt paldies Vasiļjeva kungam, ka viņš piekrita pārņemt šo nopietno uzdevumu. Pieredze viņam ir. Nav neviena cilvēka, kurš ir simtprocentīgi pozitīvs visiem. Tas ir normāli. Vienam patīk cilvēks, citam - nepatīk. Esam mierīgi.

Domāju, Beresņeva lieta ir pasūtījums. No vienas puses...No otras, domāju, ka viņš vienkārši nobijās. Tikko viņš uzzināja, ka Vācijai ir septiņi NHL spēlētāji, uzreiz sākās nepatīkamā lieta. Es esmu mierīgs. Saprotu cilvēkus un viņu psiholoģiju. Par vienu mēnesi nebija samaksāts. Pateicu, ka atnāks grāmatvede no atvaļinājuma un samaksās. Šodien atnāca un visu samaksājām. Visu kā vajag. Tas bija tikai iemesls. Citur mēnešiem nemaksā algu un viņi iziet spēlēt. Ir jārēķinās arī ar valsts interesēm. Tikt uz olimpiādi ir svarīgi valstij. Nospēlē kvalifikāciju un tad nāc runā ar mani par problēmām, bet paliek dažas dienas līdz spēlēm...Ar viņu nestrīdējos. Pateicu paldies par to, ko izdarīja. Nedomāju, ka jātaisa ažiotāža.

Kāpēc es teicu, ka tas ir pasūtījums? Man pat neienāktu prātā iedod žurnālistam, Matuļa kungam, iesniegumu, lai tas tiktu nopublicēts. Tas nevar ienākt galvā...Šādā gadījumā viss ir skaidrs. Katrs darbojas, kā viņam patīk. Vēlreiz gribu pateikt paldies Vasiļjevam. Domāju, ka viss būs labi. Atmosfēra ir laba. Pats to jūtu, runāju ar puišiem. Tūlīt atbrauks Daugaviņš, arī Karsums. Tiešām esmu nedaudz šokēts, ka galvenais treneris, dzīvojot Latvijā, nemīl savu valsti. Maina savu mēneša algu pret Latvijas interesēm. Tas ir pēdējais, ko var izdomāt. Tas man bija sāpīgi. Esmu patriots, tā ir mana valsts. Nezinu, kā tā var uzvesties. Tas bija vienīgais, kas mani satrauca, ka šādi var rīkoties...Uzskatu, ka labi gatavojamies. Puiši ir pozitīvi noskaņoti. Viss būs labi.

Protams, ka Beresņeva paziņojumi nav taisnība. Teicu, ka visu izmaksāsim, bet viņam par maz. Uzsvēru, ka jārunā par kvalifikācijas turnīru. Ja runā par kvalifikācijas turnīru, būtu gatavs klausīties 24 stundas diennaktī. Savas intereses vērtēja augstāk par valsts interesēm. Kā var nedēļu pirms turnīra sākt runāt par naudu. Katru mēnesi saņēma desmit tūkstošus. Nav viņam ko ēst? Nevarēja pagaidīt, kad grāmatvede atgriezīsies no atvaļinājuma? Bet nu saku, vienīgais, ko varu domāt - tas ir pasūtījums.''

Haralds Vasiļjevs, Latvijas izlases galvenais treneris: ''Tas nav vienkāršs uzdevums. Saprotu, ka darbs ir jādara. Kad ieraugu zēnus, mūsu hokejistus, viņi visi grib parādīt savu labāko. Cīnās zem mūsu valsts karoga. Palikt bez trenera būtu ļoti bēdīgi. Mēģināšu palīdzēt, cik daudz es varu. Darbosimies pēc maniem principiem. Visi vēlamies redzēt labu hokeju un arī uzvaras. Labāk sliktā spēlē uzvarēt, bet tas var būt vienreizējs gājiens, bet visā turnīrā ir jāspēlē labi. Var būt tikai mazi klupieni. Nav garas gatavošanās. Nav izslēgšanas turnīrs, kad kaut ko var mainīt strauji.

Neviens nekad nevar garantēt. Iesim cīnīties, to varu garantēt. Šodien puišiem pateicu, ka jāiziet laukumā, lai mums nebūtu kauns. Ja darīsim no sirds, tad viss būs kārtībā. Ne tikai vienu dienu, bet ilgstoši. Tas būs vienreizēji, ja varam pielauzt to Vāciju. Arī Austrija ir laba komanda, spēlē neparocīgu, agresīvu hokeju. Tur ir spēlētāji, kas grib pielietot spēka paņēmienus. Savā izvēlē meklēju tās pozīcijas, kas mums trūkst. Redzēsiet, ka visi centīsies darīt to labāko.

Par daudz rakņājamies pagātnē. Jādomā, lai cilvēki turpmāk nāk spēlēt un strādāt Latvijas izlasē ar prieku. Arī man nebija viegli sameklēt asistentus. Izrādījās, ka no iepriekšēja sastāva neviens treneris nebija gatavs strādāt ar izlasi. Mazliet nesapratu visu...Ja Pēteris Skudra nevar palikt bez Ģirta Ankipāna, tad viņiem jādzīvo kopā. Ronalds Ozoliņš arī atteicās. Nezinu, kādu iemeslu dēļ...Man ir līgums, esmu Virslīgas ''Zemgale'' treneris. Man tur ir daudz darba, bet mēģināju ar priekšniekiem sarunāt. Viņi nāca pretim.''

1 2 3 4 5 6 7 8 9 282 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2016-08-29 19:23, pirms 8 gadiem
tanī hokeja saimniecība sen viss ir sapuvis un baltiem diegiem šūts.... pats kira kautko meklē pin intrigas, kautko atlaiž, kautko pieņem.....pēc tam pilni portāli ar kiras skaidrošanos.... nu cik var... zaje*al tas viss.... taka ziepenes...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-08-29 19:24, pirms 8 gadiem
Kirovs ir vīlies un sarūgtināts, pasūtītāji netiks aizmirsti, grāmatvede- žurka, varbūt nebija ko ēst, ko citu atvaļinājumā vajag..
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -3 [+] [-]

, 2016-08-29 19:24, pirms 8 gadiem
un nauda ir nauda... visiem ir jaēd... parskaiti naudu un ej kur tu gribi.... bet nu čiriku uz rokas, jebaķ tas ir.... saņem piķi pacel cepuri un aizej... vainīgs, vai nevainīgs poh.....

 +25 [+] [-]

, 2016-08-29 19:25, pirms 8 gadiem
Es ja godīgi šito cūkģīmja feisu reāli nespēju vairs skatīties reāli kiram man uzdzen vemienu !!! Kira tiniem beidzot uz Grindeksu un liec mierā hoķi man pie pakaļas cik naudu viņs tur liek vai vispār liek reāli kravā pekeles un vācās no hoķa prom

 +13 [+] [-]

, 2016-08-29 19:32, pirms 8 gadiem
Vispar,ja tu strada,tad rekinies ari ar algu cik liela un kad bus.
Diez vai rekina samaksas vieta kads bus priecigs sanemt atbildi,ka naudina bus kad kiras gramatvede bus....
Bet ja ta paskatas.....Sprukts,Balderis,Beresnevs.....Kaut ka tie kiras zuliki vairojas.....

  +8 [+] [-]

, 2016-08-29 19:32, pirms 8 gadiem
Kiroviņš joprojām balts un pūkains!!! Un tā līdz ...... malai!!

 +29 [+] [-]

, 2016-08-29 19:32, pirms 8 gadiem
Ir jābūt mazliet naivam, lai ticētu kaut vienam vārdam, ko saka Kirovs.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-29 19:34, pirms 8 gadiem
Ko var malt visu laiku vienu un to pašu...pat lasīt negribas.

 +16 [+] [-]

, 2016-08-29 19:34, pirms 8 gadiem
Uhu , pasūtījums . No palestīniešiem .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-08-29 19:37, pirms 8 gadiem
Atluguma publicesana jau vairak bija lai pieraditu,ka nav gluzi ta ka kira sakuma teica.
Bet nu diez vai LHF butu zinojusi,ka LB iesniedzis atlugumu,tadel,ka nesamaksajam vinam.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-29 19:37, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: Es ja godīgi šito cūkģīmja feisu reāli nespēju vairs skatīties reāli kiram man uzdzen vemienu !!! Kira tiniem beidzot uz Grindeksu un liec mierā hoķi man pie pakaļas cik naudu viņs tur liek vai vispār liek reāli kravā pekeles un vācās no hoķa prom
Kāda tad tev tā sejiņa? Sevišķi, kad skrien uz Arēnu izlasi skatīties. Kā tu to vari, tur tak Kira iesaistīts? Arēnā arī nāk vēmiens?

 +14 [+] [-]

, 2016-08-29 19:42, pirms 8 gadiem
Man ZB tā Lipmana patstāvīgā muldēšana un sevis heroizēšana. Atsakos no Izlases spēļu apmeklējuma tāpat kā savulaik no RD spēļu skatīšanās un apmeklēšanas. Tikai šeit, es gan nevaru neskatīties Izlases spēles TV, lai kas arī nenotiktu.
Normāli būtu, ja Latvijas hokeja līdzjutēji protestā neapmeklētu klātienē spēles un iepriekš paustu publisku protestu pret mūžīgo bardaku un neskaidrību LHF. Cik šis cilvēks var zākāt spēlētājus, trenerus, muldēt par saviem sasniegumiem un ieguldījumiem, tajā pat laikā Krievijas presē muldot visādu sviestu par to, ka nabaga ebrejs tiek apbizōts?
Ir vai nav latviešiem mugurkauls?
Cepās jau daudzi, vismaz šeit, bet neko nedara. Nav jāprotestē uz ielām, var vismaz boikotēt izlasi klātienē.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-29 19:43, pirms 8 gadiem
grāmatvede 4 mēneši atvaļinājuma ...
Ar Lipmanu ir vienkārši ,visu ko saka vaig apgriez otrādi un sanāk patiesība..
LHF vaig jaunu prezidentu.

  +8 [+] [-]

, 2016-08-29 19:44, pirms 8 gadiem
Laiks ir kaut ko mainīt! Sākt ar Kirovu.
Meli pēc meliem... Skandāli, intrigas. Visi tiek atlaisti.... Jo redz - visi esot dārgi..

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 19:44, pirms 8 gadiem
Ja tas būtu vienreizējs gadījums taču Lipmana gājieni vispārzināmi

 +13 [+] [-]

, 2016-08-29 19:44, pirms 8 gadiem
Ar Kirovu ir jāmāk komunicēt, ja nemāki, tad Kirovs komunicē tevi!

  +8 [+] [-]

, 2016-08-29 19:45, pirms 8 gadiem
pretīgi lasīt viņa murgus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2016-08-29 19:47, pirms 8 gadiem
Ko Kira no zālēm izmēģina ? Ar katru reizi intresantāk

 +13 [+] [-]

, 2016-08-29 19:48, pirms 8 gadiem
Nobijās, jo redz Vācijai 7 NHL ieši Cirks !!!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 19:48, pirms 8 gadiem
Majakovskis : rakstu - Ļeņins, domāju - partija
Lipmans : rakstu - LHF, domāju - Lipmans.

  +8 [+] [-]

, 2016-08-29 19:49, pirms 8 gadiem
skverzaks1 rakstīja: Laiks ir kaut ko mainīt! Sākt ar Kirovu.
Meli pēc meliem... Skandāli, intrigas. Visi tiek atlaisti.... Jo redz - visi esot dārgi..
Ir Divu veidu taisnības Kirova taisnība un Kirova taisnība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 19:51, pirms 8 gadiem
Pec paris dienam varesim gaidit zinu ,ka Beresnevs trenees Rigas dinamo

     [+] [-]

, 2016-08-29 19:51, pirms 8 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Man ZB tā Lipmana patstāvīgā muldēšana un sevis heroizēšana. Atsakos no Izlases spēļu apmeklējuma tāpat kā savulaik no RD spēļu skatīšanās un apmeklēšanas. Tikai šeit, es gan nevaru neskatīties Izlases spēles TV, lai kas arī nenotiktu.
Normāli būtu, ja Latvijas hokeja līdzjutēji protestā neapmeklētu klātienē spēles un iepriekš paustu publisku protestu pret mūžīgo bardaku un neskaidrību LHF. Cik šis cilvēks var zākāt spēlētājus, trenerus, muldēt par saviem sasniegumiem un ieguldījumiem, tajā pat laikā Krievijas presē muldot visādu sviestu par to, ka nabaga ebrejs tiek apbizōts?
Ir vai nav latviešiem mugurkauls?
Cepās jau daudzi, vismaz šeit, bet neko nedara. Nav jāprotestē uz ielām, var vismaz boikotēt izlasi klātienē.
Drīzāk spēlētājiem būtu pirmajiem jāsāk boikotēt un atteikties spēlēt izlasē kamēr viņš būs pie stūres..

  +6 [+] [-]

, 2016-08-29 19:51, pirms 8 gadiem
Kas atkāpsies pirmais LHF, LFF vai LOK vadība?

  +7 [+] [-]

, 2016-08-29 19:51, pirms 8 gadiem
Ceru ja bus kada uzruna pirms pirmas kvalifikacijas speles no Kiras puses, tad vinu izsvilps, loti, skali, izsvilps!!! Azis pa darznieku.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-29 19:51, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Arēnā visi,kas apmēklēs spēlēs,kliedziet-LIPMAN ATKÄPIES un ja runā mikrofonā,skaļi izsvilpt,kā Äboltiņu .
Kautvai, bet tad ir jāsauc visai arēnai.
Vai tas ir iespējams?
Fanu klubs izskatās ka savā tusiņā jūtas apmierināti, ka tik savas bungas padauzīt bezjēgā, bet daļai, kura aizlej acis jau uz otro periodu, vispār pajāt, kas notiek laukumā un aiz tā. Var jau būt, ka tauta tomēr pavilkots, bet tur jābū't kādam zināmam un cienījamam vilcējspēkam.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-29 19:53, pirms 8 gadiem
Nezinām, kā tur bija, bet ja pēkšņi pie jaunā trenera ir gatavs spēlēt piemēram Bārtulis, varbūt vēl kāds. Tad arī ar treneri nav kaut kas kārtībā. Varbūt pie cita trenera arī Biedriņš vēl būtu uzspēlējis...

     [+] [-]

, 2016-08-29 19:53, pirms 8 gadiem
Cilvēks_no_meža rakstīja: Drīzāk spēlētājiem būtu pirmajiem jāsāk boikotēt un atteikties spēlēt izlasē kamēr viņš būs pie stūres..
Par to es ar aizdomājos, bet, nonācu pie secinājuma, ka liela daļa tādi daiļdir.eji un liekuļi. Bijā jau pavasarī pāris izteikumi, kuri Kiram nepatika, atceraties kā Kira nolika visu savās vietas ? nabaga Sprukts pat tika nolīdzināts ar zemi

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 19:54, pirms 8 gadiem
Vecumus tomer maina cilveku,atvainojiet man .. bet slims cilveks tikai sadi uzvedas.

     [+] [-]

, 2016-08-29 19:54, pirms 8 gadiem
Loti pretiigs cilveks - Kirovs!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 282 komentāri