Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ja hokeju spēlētu "uz papīra": Latvija - Austrija 5:2

Rolands Eliņš

Ja hokeju spēlētu "uz papīra": Latvija - Austrija 5:2
Kaspars Daugaviņš pēc vārtu guvuma pret Austriju 2015. gada PČ
Foto: AFP/Scanpix

Ievadot rakstu sēriju „Ja hokeju spēlētu uz papīra”, Sportacentrs.com piedāvā salīdzināt Latvijas hokeja izlases situāciju un kandidātu loku ar mūsu pirmo pretinieci OS atlases ciklā Austrijas izlasi.

Ļoti bieži dzirdētas un lasītas frāzes, ka Latvijas izlasei „šitie pretinieki ņemami”, „pret šitiem nav jēgas censties” un „šitiem zaudēt nedrīkst”. Tāpat kā ierastie LHF skandāli, šoruden nav nekur pazuduši arī publiskie aprēķini par spēku samēriem. Tā sakot, kādam būtu jābūt iznākumam, ja abas izlases nevis izietu laukumā un nospēlētu uz apņēmības, cīņasspara, taktikas, agresivitātes un bieži vien arī banālas veiksmes vai neveiksmes balstītus trīs periodus, bet gan ģērbtuvēs sanāktu kopā, samērītu muskuļus, naudas makus, CV daiļumu un nospriestu: „Esam labāki/sliktāki”.

Šajā materiālā izdarīts tieši tas. Spēku samērīšana notika divos veidos – salīdzinot abu izlašu pašreizējos sastāvus un abu izlašu iepriekšējos panākumus un hokeja attīstību. Kopumā tika salīdzināti desmit rādītāji, un katrā no tiem izlase varēja iegūt vienu punktu jeb, turpinot „papīra hokeja” tematiku, iesist „vārtus uz papīra”.

Vispirms par hokejistiem, kuriem bija svarīgi divi kritēriji, proti, pārstāvētā līga un rezultativitāte. Lai arī, protams, pastāv izņēmumi, hokejista pārstāvētā līga atspoguļo viņa līmeni. Vājus hokejistus NHL grūti atrast, bet Latvijas Virslīgā karjeras virsotnē esoši profi nespēlē. Jāpiemin, ka vērā tika ņemta līga, kuru spēlētājs pārstāvēja iepriekšējā sezonā vai, ja ir jau noslēgts oficiāls līgums, nākamās sezonas sākumā. Līgu rangs tālāk rakstā, bet katras izlases punktu summa tika noteikta, vienkārši aprēķinot visu izlases spēlētāju vidējo rādītāju.

Taču spēlēšana vienā līgā ne tuvu nenozīmē, ka divi spēlētāji ir vienādas kvalitātes, tādēļ vērā ņemta arī hokejista rezultativitāte pagājušajā sezonā. Lai to noteiktu pēc iespējas objektīvāk, tika pielietota šāda formula: vidēji spēlē gūtie punkti reiz līgas koeficients. Līgu koeficienti pieejami blakus līgas rangam, taču piemēram varam izmantot Latvijas izlases labākā koeficienta īpašnieku Kasparu Daugaviņu. Pagājušajā sezonā viņš savāca 39 punktus jeb vidēji 0.75 spēlē, bet, pareizinot ar KHL koeficientu 2, Daugaviņš Latvijas izlases „papīra hokeja” spēlē deva 1.5 punktus.

Atsevišķi šajā „papīra hokejā” tika izvērtēts spēlētāju līmenis vārtsargu, aizsargu un uzbrucēju pozīcijās, bet aizsargiem un uzbrucējiem tika izvērtēta arī rezultativitāte. Kopumā tātad šajā spēlē varēja iegūt piecus punktus. Jāuzsver, ka izmantoti nevis izlašu galīgie sastāvi OS atlasei, bet oficiāli izziņotie kandidātu saraksti, aptverot pēc iespējas plašāku izlases tuvumā esošo spēlētāju loku.

Punktu sistēma par spēlēšanu konkrētajā līgā un rezultativitātes koeficienti*

PunktiLīgasRez. koeficients
5NHL3
4KHL; Zviedrija;Somija2
3Vācija; Šveice; Čehija; AHL1.75
2Austrija; Slovākija; Norvēģija; ECHL1.5
1Pārējās1

*Līgu piramīda nepretendē uz precīza ranga statusu un izmantota tikai šī materiāla vajadzībām. Šaubu gadījumos (piemēram, vai Šveices augstākā līga tomēr nepieder otrajam līmenim?) tika ņemts vērā Čempionu hokeja līgas kvotu iedalījums un klubu rezultāti šajā turnīrā.

Latvijas izlasē par vārtsargu līniju pēdējos gados īpašu satraukumu nav un bieži vien grūti izvēlēties, ko tad lai atstāj ārpus sastāva. Arī šobrīd visi četri vārtsargi kandidātu sarakstā ir ar pierakstu spēcīgās līgās – divi no KHL, viens no AHL un viens no Šveices. Gribas arī domāt, ka Kristers Gudļevskis balansē arvien tuvāk NHL robežai un nākotnē gatavs to pārkāpt, turklāt Edgars Masaļskis un Elvis Merzļikins ir spēcīgu līgu komandu pamatvārtsargi. Austrijai savukārt visi četri vārtsargi-kandidāti ir no Austrijas klubiem, līdz ar šo šajā rādītājā zaudē bez ierunām.

Līdzīga situācija arī aizsargu konkurencē, kur teju viss Latvijas kandidātu loks nolasīts no KHL aizsargiem. Vienīgais izņēmums ir Arvīds Reķis, kurš spēlē DEL, kas tik un tā ir augstāk nekā Austrijas klubi, un Latvija šajā kategorijā droši „gūst vārtus”. Cita lieta gan aizsargu produktivitāte. Skaidrs, ka aizsargs var aizvadīt lielisku sezonu, arī daudz punktus negūstot, taču šim ierosinājumam mēģinājuši sekot vairāki mūsējie. Pārliecinoši sliktākais koeficients sanācis Oskaram Cibuļskim, kurš 39 KHL spēlēs tika vien pie trīs punktiem. Vislabākais savukārt ir Oskars Bārtulis, kurš ar 24 punktiem „Admiral” rindās tika pie koeficienta 0.92.

Taču tas tomēr bija sliktāk nekā austriešu aizsargam Dominikam Heinriham (1.21), kurš 53 EBEL spēlēs savāca 43 punktus un nopelnīja līgumu Zviedrijas elites līgā. Lai arī austriešu aizsargi teju visi spēlē līmeni zemākajā EBEL, punktus viņi vākuši gana ražīgi, lai vidējais rādītājs būtu tikai nedaudz zemāk nekā Latvijai, līdz ar to šajā kategorijā fiksēts neizšķirts.

Aizsargu rezultativitātes koeficientu saraksts

Latvijas aizsargiKoef.Austrijas aizsargiKoef.
Oskars Bārtulis0.92Dominiks Heinrihs1.21
Ralfs Freibergs0.71Stefans Ulmers0.76
Guntis Galviņš0.68Markuss Šlahers0.61
Georgijs Pujacs0.58Martins Šumnigs0.43
Kristaps Zīle0.58Niko Bruners0.35
Kristaps Sotnieks0.47Leins Viveiross0.31
Arvīds Reķis0.37Daniels Miterdorfers0.29
Krišjānis Rēdlihs0.35Stefans Bahers0.29
Artūrs Kulda0.29Klemenss Untervegers0.28
Oskars Cibuļskis0.15Mario Altmans0.22
Patriks Peters0.18

Jau vēstīts, ka Austrijai būs jāiztiek bez savas lielākās zvaigznes Tomasa Vaneka. Taču arī bez viņa austrieši uzbrucēju līgu līmeņa vērtējumā zaudē salīdzinoši nedaudz (savu artavu sniedz divi NHL pārstāvji), bet rezultativitātes ziņā ir praktiski uz viena līmeņa ar Latvijas uzbrucējiem. Lielākoties par to atbildīgs Manuels Geiers (53 punkti 54 EBEL spēlēs) un Konstantīns Komareks (40 punkti 42 EBEL spēlēs), kurš arī nākamsezon pārcelsies uz Zviedriju, taču jākonstatē, ka Austrijas izlasē teju visi uzbrucēji savākuši 20-30 punktus sezonā, kamēr Latvijai ir daži izņēmumi.

Latvijas kandidātu vidējo līmeni skarbi uz leju novelk Māra Bičevska divi punkti 36 KHL spēlēs, tāpat arī jārēķinās ar to, ka Rodrigo Ābols un Mārtiņš Dzierkals vēl spēlē tikai junioru līgās. Taču golus jāprot mest arī Āfrikā, un Dzierkala savāktais koeficients 1.13 ir dalīts ceturtais labākais mūsu izlasē aiz jau pieminētā Daugaviņa, vācu līgas meistara Herberta Vasiljeva (par kura ierašanos uz izlasi joprojām šaubas) un Čehijā vārtu garšu uzķērušā Roberta Bukarta.

Uzbrucēju rezultativitātes koeficientu saraksts

Latvijas uzbrucējiKoef.Austrijas uzbrucējiKoef.
Kaspars Daugaviņš1.50Manuels Geiers1.47
Roberts Bukarts1.38Konstantīns Komareks1.42
Herberts Vasiļjevs1.34Rafaels Roters1.30
Miks Indrašis1.13Manuels Ganals1.19
Mārtiņš Dzierkals1.13Mihaels Rafls1.13
Mārtiņš Karsums1.05Fabio Hofers0.91
Gints Meija0.98Lukass Haudums0.86
Lauris Dārziņš0.95Tomass Hundertfunds0.78
Ronalds Ķēniņš0.94Rafaels Herburgers0.78
Miķelis Rēdlihs0.85Braiens Leblērs0.77
Rodrigo Ābols0.79Nikolass Petriks0.71
Zemgus Girgensons0.76Mihaels Grabners0.68
Andris Džeriņš0.60Tomass Rafls0.56
Vitālijs Pavlovs0.53Andreass Kristlers0.52
Aleksejs Širokovs0.53Mario Fišers0.47
Māris Bičevskis0.11Daniels Oberkoflers0.32

Spēlējot „papīra hokeju”, neizbēgami vienmēr tiek piesaukti tādi faktori kā iepriekšējie panākumi spēlētāju skaits un Latvijas hokeja funkcionāru iecienītākais temats – hokeja haļļu skaits. Protams, var uzreiz iebilst „skaidrs, ka Austrijā, Vācijā un Japānā vairāk hokejistu, jo lielāka valsts”. Bet kāpēc „lielākā valsts” vainīga pie Latvijas mazā iedzīvotāju un līdz ar to arī hokejistu skaita? Nav vainīga, līdz ar to šis rādītājs arī tiek izmantots kopējā rezultāta noteikšanā. Būsim godīgi – lielajām valstīm ir priekšrocības, kaut vai tāpēc, ka jo vairāk spēlētāju, jo vairāk, no kā izvēlēties.

Austrija gan pārliecinoši zaudē Latvijai pēdējo PČ sasniegumus, jo elitē vairs nespēj nostabilizēties un šogad pat palika necilajā ceturtajā vietā 1. divīzijā (20. vietā pasaulē). Austrija toties veselas 13 reizes spēlējusi olimpiskajās spēlēs, taču šeit labi saprotamu iemeslu dēļ noteikts ierobežojums un ņemtas vērās tikai olimpiādes pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, līdz ar to šajā radītājā neizšķirts. Latvija savukārt uzvar pārējo izlašu situācijas ziņā, jo šogad elites divīzijā spēlēja arī Latvijas U18 izlase, kamēr Austrijai elitē nebija ne junioru, ne jauniešu, ne sieviešu izlašu.

Taču Austrija dominē, šķiet, vispopulārakajā kategorijā – NHL spēlētāju rezultativitātē. Pēdējās piecās sezonās Latvijas hokejisti pasaules spēcīgākajā līgā un hokeja sabiedrības uzmanības centrā savākuši 97 punktus. Lauvas tiesa no tiem pieder Zemgum Girgensonam, bet savu roku pielikuši arī Ronalds Ķēniņš un Kaspars Daugaviņš. Austriešiem viens pats Vaneks savācis gandrīz trīsreiz vairāk (263p)... Kopumā Austrijas līdzjutēji pēdējās piecās sezonās sagaidījuši ziņas par 464 savējo punktiem Nacionālajā hokeja līgā, teju piecreiz vairāk nekā Latvijai.

Rezultāts, "spēlējot hokeju uz papīra", 5:2 Latvijas labā

Izlašu sastāvu salīdzinājums

KategorijaLatvijaAustrija
Vārtsargu līmenis3.52
Aizsargu līmenis3.92.3
Aiz. sniegums pag. sezonā0.51*0.45
Uzbrucēju līmenis3.252.5
Uzb. sniegums pag. sezonā0.91*0.87
”Vārti” kopā: 30

*Piezīme: Lai nokārtotu „papīra vārtu guvumam” bija nepieciešams vairāk nekā minimāls pārsvars (0.10), citādi tika ieskaitīts neizšķirts.

Citu hokeja faktoru salīdzinājums

KategorijaLatvijaAustrija
Vidējā vieta pēdējos 5 PČ11.617.6
Reizes olimpiādē kopš 1992. gada44
Pēd. 5 gados punkti NHL97p464p
reģ. spēlētāji valstī*584111 574
Citas izlases elites divīzijā 2016.g.10
”Vārti” kopā: 22

*IIHF dati

Vai OS atlases spēles rezultāts sakritīs ar papīra hokeja rezultātu?

  • 83

  • 440

  • 48

  • 29


1 2 41 komentārs

 +15 [+] [-]

, 2016-08-29 09:36, pirms 8 gadiem
Nav taču nekāds noslēpums, ka virkne latviešu hokejistu spēlē KHL tikai tāpēc, ka ir tāds Rīgas Dinamo un viņiem ir Latvijas pilsonība. Tāpēc šāds salīdzinājums pat uz papīra nav īsti objektīvs.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 09:50, pirms 8 gadiem
Ja tantei būtu riteņi, būtu autobuss

  +8 [+] [-]

, 2016-08-29 09:51, pirms 8 gadiem
Ok, ok !!! Kāda ir LV uzvaru statistika pamatlaikā pēdējos trīs čempjos?!?!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 09:51, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: Ja tantei būtu riteņi, būtu autobuss
Nē, būtu tante ar riteņiem

  -1 [+] [-]

, 2016-08-29 09:55, pirms 8 gadiem
Arī daudzos Krievijas klubos daļa spēlētāju spēlē tikai tāpēc, ka ir no konkrētās pilsētas un citiem klubiem diez vai kādreiz būs vajadzīgi, tā kā salīdzinājums ar Dinaburgu (lai kā man tas Vladimira klubs nepatiktu) nav īsti korekts.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 09:56, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Nav taču nekāds noslēpums, ka virkne latviešu hokejistu spēlē KHL tikai tāpēc, ka ir tāds Rīgas Dinamo un viņiem ir Latvijas pilsonība. Tāpēc šāds salīdzinājums pat uz papīra nav īsti objektīvs.
No otras puses, vairāki latvieši ir pierādījuši, ka var itin labi spēlēt šajā līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 09:57, pirms 8 gadiem
Un Herberts nespēlēs

  +6 [+] [-]

, 2016-08-29 09:59, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: No otras puses, vairāki latvieši ir pierādījuši, ka var itin labi spēlēt šajā līmenī.
Daži - jā (tāpēc jau es nesaku, ka VISI latviešu hokejisti, kas ir RD).
Savukārt daži pēc RD spēlē Anglijā vai Francijā.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 10:05, pirms 8 gadiem
Bardaks

 +15 [+] [-]

, 2016-08-29 10:10, pirms 8 gadiem
haha, kad pēdējo reizi Latvijas hokeja izlase ir sagrāvusi par sevi uz papīra vājāku pretinieku?

     [+] [-]

, 2016-08-29 10:16, pirms 8 gadiem
Žēl šos spēlētājus un trenerus.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-29 10:36, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Nav taču nekāds noslēpums, ka virkne latviešu hokejistu spēlē KHL tikai tāpēc, ka ir tāds Rīgas Dinamo un viņiem ir Latvijas pilsonība. Tāpēc šāds salīdzinājums pat uz papīra nav īsti objektīvs.
Gan jau kāds austrietis aer spēlē Austrjā, jo ir austrietis Bet tas tā, hohmai, skaidrs ka nekāda objektivitāte uz papīra nevar būt

  +6 [+] [-]

, 2016-08-29 10:57, pirms 8 gadiem
Par ko ir šis raksts? Da ne par ko. Skaidrs, ka nedēļu pirms kvalifikācijas turnīra sākuma tiks klikšķināts jebkurš sūds, kam pielikta hokeja ripas piktogramma, tad kāpēc neuzģenerēt kaut kādu random savārstījumu.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-29 11:01, pirms 8 gadiem
Man vienkārši trūkst vārdu. Es pat netaisos iedziļināties šajā murgā. Kāpēc šāds fantāzijas auglis ir jāpublicē pie ziņām tā sevis dēvētajā vadošajā sporta portālā valstī?
Jebkurš, kuram nav slinkums var izveidot šādu skricelējumu kurā nav nekādu objektīvu argumentu un loģikas.
Galvenais, lai rakstu atver statistikas pēc un ja vel atstāj komentāru tas vispār ir kā bonuss. Saturīgus rakstus šeit laikam neviens nav spējīgs uzrakstīt.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 11:20, pirms 8 gadiem
Kas tas par sveistu! Kā var salīdzināt Freiberga ECHL un Zīles MHL koeficientu ar Kr.Rēdliha,Cibuļska un Kuldas koeficientu??? Varbūt Krišu,Osi un Artūru atstājam rezervē?:-)))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 11:23, pirms 8 gadiem
Prātiņ,nāc mājās! Dzierkals augstāk par Karsumu:-)))))

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 11:32, pirms 8 gadiem
brachka rakstīja: Prātiņ,nāc mājās! Dzierkals augstāk par Karsumu:-)))))
un Dzierkals=Rafls...........

  +4 [+] [-]

, 2016-08-29 12:21, pirms 8 gadiem
PAPĪRA HOKEJS.
Paldies, Eliņa kungs.
Nākošo rakstu par iespējām uz NHL 09, lūdzu.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-29 12:22, pirms 8 gadiem
Ļoti interesants un saistošs pētījums beidzot arī hokejā. Dažāda veida pētījumi ir bijuši ļoti labā līmenī futbolā.
Ceru, ka autors turpinās tādā garā un arī turpmāk sagaidīsim līdzīgus rakstus. Protams ka šāds raksts ir ļoti laikietilpīgs un prasa lielu darbu.
Futbolā jau krāju šāda veida aprakstus, tagad būs jāsāk krāt(cerams arī šādi hokeja apskati). Vismaz pāris tādi sezonā nebūtu par sliktu (par dažādām hokeja tēmām).
Autoram paldies par rakstu un ieguldīto darbu. Bija ļoti interesanti lasīt.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 12:25, pirms 8 gadiem
Uz papīra Kanādai bija jābrauc pāri visiem kā ceļa rullim, bet tā nav. Ja notiktu kā uz papīra, tad varam medaļas sadalīt uzreiz

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 12:57, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Uz papīra Kanādai bija jābrauc pāri visiem kā ceļa rullim, bet tā nav.
Kurā vietā tad tā nav!? Sočus neskatījies? Tur kā reiz bija tieši ceļa rullis ASV vienīgie puslīdz cienīgi pretī izskatījās. Un kā jēdzīgs sastāvs uz pč atbrauc, tā arī ceļa rullis.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 13:08, pirms 8 gadiem
Vai kāds var izskaidrot 1986,1987(Latvijas rekordi) dzimstības rādītājus un mazo profesionāļu skaitu? Biedrs, daži citi basketbolisti, hokejisti, futbolisti, bet ļoti maz, kas kur kotējās...
1988- uzreiz pamana, bet 1986, reti kur...

     [+] [-]

, 2016-08-29 13:09, pirms 8 gadiem
Uzskatu, ka galīgi garām, ka NLA mazāks koefiecients par Liiga

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 13:11, pirms 8 gadiem
Nezinu, ko te visi tik dikti satraukušies. Pirmās 3 rindkopas vēsta, ka tas nav nekāds precīzs vai objektīvs spēku samērs, drīzāk tāds kā komandu potenciāls. Un nekur nav minēts, ka dzīvē viss notiks tā kā uz papīra.

     [+] [-]

, 2016-08-29 13:42, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: Kurā vietā tad tā nav!? Sočus neskatījies? Tur kā reiz bija tieši ceļa rullis ASV vienīgie puslīdz cienīgi pretī izskatījās. Un kā jēdzīgs sastāvs uz pč atbrauc, tā arī ceļa rullis.
Un Latvija Kanādai nestāvēja normāli pretī? Bija 1:1 gandrīz līdz pat 3. perioda beigām. Ja būtu izturējuši līdz bullīšiem, tad 50% iespēja, ka mēs vēl varētu paņemt

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 13:52, pirms 8 gadiem
Šveicei (NLA) pieklājas būt 2. līmenī. Un KHL ir tik nesakārtota līga. Novokuzņeckas un Sanktpēterburgas spēlētāji tiek vērtēti vienā līmenī. 😁 Austrieši būs ciets rieksts. Vācija vēl cietāks.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 13:59, pirms 8 gadiem
Par tiem NHL večiem nebrīnamies, jo Austrijai(1984-Vaneks) dzimstība 89 tūkstoši, bet Latvijas rekords ir 80-to gadu beigas, kur bija 42 tūkstoši!
Attiecīgi arī atlase lielāka, lai tiktu pie tiem NHL večiem, ja vēl treneri labi, tad vēl vieglāk tikt!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 14:51, pirms 8 gadiem
300kilo rakstīja: Un Latvija Kanādai nestāvēja normāli pretī? Bija 1:1 gandrīz līdz pat 3. perioda beigām. Ja būtu izturējuši līdz bullīšiem, tad 50% iespēja, ka mēs vēl varētu paņemt
Nopietni?
Nē, nu ok, ja Tu uzskati, ka metienu attiecība 16:57, spēlētāju kaudze vārtsarga laukumā ir divu līdzvērtīgu komandu spēle, par kuru nekaunētos ne zviedri, ne amerikāņi, ne krievi, tad labi Plus vēl, Tu noteikti esi pārliecināts, ka Kanāda visu spēli spēlēja uz viesiem 100%.
Redzot, cik bezcerīga bija zviedrija finālā pret Kanādu, Tu laikam domāji, ka mēs zviedrus viegli uzvarētu, ne?
Es te tiešām negribu nevienu apvainot, bet varbūt tomēr runāsim par normālām spēlēm ar abpusēji nopietnu noskaņošanos. Kanāda bija ceļarullis.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-29 14:56, pirms 8 gadiem
Ja Latvija ar Kanādu sp';elētu uz papīra, tad kādam būtu jābūt rezultātam? 1-20?

  -2 [+] [-]

, 2016-08-29 14:59, pirms 8 gadiem
Laikam lielākā daļa komentē neizlasījuši rakstu, tādēļ tik daudz muļķības raksta.

     [+] [-]

, 2016-08-29 15:04, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: Ja tantei būtu riteņi, būtu autobuss
Es, pieļauju, ka invalīde, jo braukātu ratiņkrēslā.

     [+] [-]

, 2016-08-29 15:09, pirms 8 gadiem
andzis rakstīja: Ja Latvija ar Kanādu sp';elētu uz papīra, tad kādam būtu jābūt rezultātam? 1-20?
Parādi man vienu kategoriju, kurā mēs pārspējam vai pat varam pārspēt Kanādu? Uz papīra Kanāda visus atstāj sausā, jo viņiem ir vēsture (kas šeit tiek krāšņi salīdzināta), 100% NHL All-Star spēlētāju un par junioru attīstību nevar būt ne runas.
Šeit ir runa par vienkāršu skaitļošanu un sevis izklaidēšanu, kā jau citiem vārdiem raksta pirmajā rindkopā rakstīts.

     [+] [-]

, 2016-08-29 15:14, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Laikam lielākā daļa komentē neizlasījuši rakstu, tādēļ tik daudz muļķības raksta.
Funim viss labi. Tur taču ir pilnīgi neobjektīvs sūds.

     [+] [-]

, 2016-08-29 15:23, pirms 8 gadiem
Herbertam Vasiļjevam pleca trauma nespēlēs OS kvalifikācijā.
Hokeja izlasei nevarēs palīdzēt Herberts...
Viss raksts neobjektīvs.
1 2 41 komentārs