Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Buncis: "PČ Rīgā nevar notikt bez skatītājiem, Somija arī būs mājas komanda"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Buncis: "PČ Rīgā nevar notikt bez skatītājiem, Somija arī būs mājas komanda"
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv

2021. gada hokeja pasaules čempionāta organizēšanas komitejas Rīgā vadītājs Edgars Buncis atklāj, ka gatavošanas darbi notiek pilnā sparā, līdz ar to nav laika domāt par kopējo situāciju pasaulē saistībā ar koronavīrusa pandēmiju. Spēļu grafika veidošanā ņemts vērā, ka būs divas mājas komandas - Latvija un Somija. Par to tika vēstīts LTV raidījumā "Rīta Panorāma".

Kas ir tās bažās, ka joprojām nodarbina? "Tādu lielu bažu nav, bet protams, tā kopējā situācija mazliet satrauc. To neviens nevar paredzēt, vai pēc kāda laika mēs varēsim pulcēties. Pasaules čempionāts ir tik liels pasākums, ka nevaram gaidīt, kad būs atļauja. Darbi jau šobrīd jāveic pilnā sparā, norāda Edgars Buncis. "Mums nav laika domāt par kopējo situāciju pasaulē, jo darba apjoms ir ļoti liels."

Bet vai pārliecība, ka pasākums notiks skatītāju klātbūtnē? "Čempionāts bez skatītājiem nevar notikt. Pasaules čempionāta formāts ir tāds, ka mēs kā rīkotāji neiegūstam ne centa no tā, ko iegūst "Infront", pārdodot televīzijas translāciju tiesības. Mēs esam rīkotāji un mūsu ienākumi, es teiktu, ir par vismaz 90 procentiem atkarīgi no biļešu pārdošanas," atzīst organizators. Koronavīrusa pandēmijas dēļ patlaban nav skaidrs, vai nākampavasar skatītājiem nebūs jāievēro divu metru distance.

Pirms dažām dienām Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresā tika nolemts, ka 2021. gada pasaules čempionāta sākums tiek pārcelts no 7. uz 21. maiju. Tādējādi pasaules čempionāts risināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam. Spēļu grafiku un informāciju par biļešu tirdzniecību paziņos vēlāk. Paredzams, ka Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs pret Kanādu.

"Veidojot spēļu kalendāru, ņēmām par pamatu to, ka Rīgā spēlēs divas mājas komandas - Latvija un Somija. Līdz ar to mūsu darbība būs vērsta uz to, lai maksimāli daudz piesaistītu somu un mūsu pašu līdzjutējus uz tām spēlēm, kas notiks Rīgā," informē funkcionārs. "Mēs ceram, ka arī norvēģi un vācieši būs sailgojušies pēc hokeja. Latvija tomēr ir pietiekami interesants galamērķis, Rīga ir skaista pilsēta. Domāju, ka spēsim piesaistīt arī šos līdzjutējus. Televīzijas reitingi rāda, ka pēdējos gados interese par hokeju kopumā aug ne tikai hokeja valstīs. Piemēram, Polija ir viens no lielākajiem tirgiem, kur rāda hokeju. Domāju, ka blakus valstīs būs kādi līdzjutēji, kuri gribēs atbraukt, arī no Igaunijas un Lietuvas, kur hokejs attīstās pietiekamai strauji."

Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

Izmantotie resursi:
LTV raidījums "Rīta Panorāma"

     [+] [-]

, 2020-06-26 15:52, pirms 4 gadiem
Nu un ko tad viņš darīs, ja tomēr būs bez skatītājiem? Nošausies vai? Kā būs - tā būs, nebūs nekāda traģēdija, ja arī tikai pie TV ekrāniem.