Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmajai pretiniecei Dānijai atsaka trīs uzbrucēji no NHL

Agris Suveizda

Latvijas pirmajai pretiniecei Dānijai atsaka trīs uzbrucēji no NHL
Mikels Bedkers ar ripu
Foto: AFP/Scanpix

Dānijas Hokeja federācija savā mājaslapā paziņoja, ka valstsvienībai pasaules čempionātā Ķelnē nepalīdzēs Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Olivers Bjorkstrans, kā arī Sanhosē "Sharks" uzbrucēji Mikels Bedkers un Janniks Hansens.

22 gadus vecais Olivers Bjorkstrans par atteikumu paziņoja pirms četrām dienām: "Šī man bija gara sezona, jo īpaši, ja ņem vērā agro tās sākumu [olimpiskajā kvalifikācijā] Minskā. Nākamajā sezonā treneris un vadība ar mani 100% rēķinās NHL komandas sakarā, tādēļ man ir jāatpūšas un jāsagatavo ķermenis nākamajai sezonai." Gluži kā savā debijas gadā NHL, arī šosezon Bjorkstrans vairāk maču aizvadīja fārmklubā Amerikas Hokeja līgā, kamēr NHL regulārajā sezonā piedalījās 26 cīņās un sakrāja 13 (6+7) punktus. Stenlija kausā Bjorkstrans piedalījās visās piecās spēlēs (1-4 pret Pitsburgas "Penguins") un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt šorīt izlases ģenerālmenedžeris Kims Pedersens paziņoja par divu Sanhosē "Sharks" uzbrucēju atteikumu: "Mikels Bedkers un Janniks Hansens diemžēl ir atteikuši mūsu uzaicinājumam, bet atbildi vēl gaidām no Frederika Andersena." 27 gadus vecais Bedkers regulārajā sezonā 81 spēlē tika pie 26 (10+16) punktiem, savukārt 31 gadu vecais Hansens, februārī no Vankūveras "Canucks" ticis aizmainīts uz "Sharks", 43 mačos nopelnīja 20 (8+12) punktus. Stenlija kausā "Sharks" sešos mačos piekāpās Edmontonas "Oilers" – Bedkeram četras spēles un divi (1+1) punkti, kamēr Hansenam sešas spēles un viena piespēle.

Gluži kā Bjorkstrans, olimpiskajā kvalifikācijā spēlēja arī Bedkers, Hansens un Andersens, kurš pasaules čempionātos gan nav piedalījies kopš 2012. gada. 27 gadus vecais vārtsargs regulārajā sezonā aizvadīja 66 spēles, atvairīja 91,8% metienu un vidēji ielaida 2,67 ripas. Viņa pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" Stenlija kausā sešos mačos atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu. Atgādinām, ka izlasei atteica arī Vankūveras "Canucks" aizsargs Filips Lārsens, un joprojām vienīgais NHL pārstāvis valstvienībā ir Vinipegas "Jets" uzbrucējs Nikolajs Ēlerss.

Jau ziņojām, ka Dānijas rindas papildināja Vācijas čempions Madss Kristensens, kurš šobrīd ir vienīgais pastiprinājums pirms pēdējām pārbaudes spēlēm Šveicē (trešdien un piektdien). "Jespers Jensens kopā ar "Brynas" vēl spēlē Zviedrijas finālsērijā ["Brynas" ir vadībā ar 3-2 – A.S.], bet Niklass Jensens, būdams Ņujorkas "Rangers" rezervists, iekļuva Stenlija kausa otrajā kārtā," situāciju pirms pasaules čempionāta ieskicēja Pedersens.

Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase pirmo spēli pasaules čempionātā Ķelnē 6. maijā aizvadīs tieši pret Dāniju. Vēl mūsu grupā spēlēs arī Krievija, ASV, Zviedrija, Slovākija, Vācija un Itālija.

Dānijas pašreizējais sastāvs

Vārtsargi: Simons Nilsens (Herning), Sebastians Dāms (99ers, EBEL), Georgs Sērensens (Almtuna, Zviedrija-2).

Aizsargi: Jespers Jensens (Jokerit, KHL), Olivers Lauridsens (Jokerit, KHL), Markuss Lauridsens (Leksand, Zviedrija), Matiass Lasens (Mora, Zviedrija-2), Nikolass Jensens (Rungsted), Nikolajs Vaikels (Rungsted), Filips Brugisers (Esbjerg), Emils Kristensens (Linkoping, Zviedrija).

Uzbrucēji: Matiass Hansens (Frederikshavn), Pēters Regins (Jokerit, KHL), Nikolajs Mejers (Tinsgryd, Zviedrija-2), Mortens Poulsens (Pelicans, Somija), Mortens Grēns (Rungsted), Mortens Madsens (Karlskrona, Zviedrija), Stefens Nilsens (Rodovre), Julians Jākobsens (Aalborg), Patriks Rusels (Condors, AHL), Nikolajs Ēlerss (Jets, NHL), Niklass Hārts (Malmo, Zviedrija), Madss Kristensens (Munchen, Vācija), Frederiks Storms (Malmo, Zviedrija).

Izmantotie resursi:
Bjørkstrand står over VM – Danmarks...
Femdobbelt tysk mester forstærker is-løverne...

  +5 [+] [-]

, 2017-04-25 12:47, pirms 7 gadiem
Nu dāņeļiem šogad necerēt uz 1/4 finālu. Nedomāju, ka pagājušā gada sasniegumu izdosies atkārtot. Kaut gan sastāvs nav slikts.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 12:48, pirms 7 gadiem
Principā mūsējiem vajadzētu "ņemt" dāņu.

 +19 [+] [-]

, 2017-04-25 12:54, pirms 7 gadiem
ja mums ir jebkādi mērķi šim PČ, tad dāņi ir vienkārši jāuzvar un viss

  +8 [+] [-]

, 2017-04-25 13:00, pirms 7 gadiem
vienkārši neizdosies, būs jācīnās

     [+] [-]

, 2017-04-25 13:02, pirms 7 gadiem
tad jau laikam jāpriecājas

     [+] [-]

, 2017-04-25 13:03, pirms 7 gadiem
Vārtsargu DEN līnija švakāka, vismaz pagaidām, aizsargi līdzīgi, uzbrucējiem arī nelielu pārsvaru dodu mums, it sevišķi, ja Karsums tiks uz slidām.

Secinājums: beidzot jāsit, vēlams graut par visām iepriekšējām reizēm

  +5 [+] [-]

, 2017-04-25 13:07, pirms 7 gadiem
šogad dāņus ņemam!!!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 13:07, pirms 7 gadiem
Easy win!

     [+] [-]

, 2017-04-25 13:17, pirms 7 gadiem
Ja godīgi man ir nereāla škrobe, ka kkādiem dāņiem, kurus vienmēr esam mizojuši, spēlē vairāki spēlētāji NHL, bet mums knapais Girgis. Šaubos, vai mums trūkst talanta, ceru, ka jaunā hokeja vadība risinās mērķtiecīgi šo problēmu.

  -4 [+] [-]

, 2017-04-25 13:26, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi man ir nereāla škrobe, ka kkādiem dāņiem, kurus vienmēr esam mizojuši, spēlē vairāki spēlētāji NHL, bet mums knapais Girgis. Šaubos, vai mums trūkst talanta, ceru, ka jaunā hokeja vadība risinās mērķtiecīgi šo problēmu.
Vadība problēmu risinās ļoti mērķtiecīgi. Dinamo vadība Girgim izteiks piedāvājumu!

  +7 [+] [-]

, 2017-04-25 13:31, pirms 7 gadiem
Dāņos nulle patriotisma. Man liels prieks ,ka mūsu hokejisti, vismaz lielākā daļa, to uzskata par godu spēlēt savas valsts valstsvienībā.

     [+] [-]

, 2017-04-25 13:34, pirms 7 gadiem
Labi, ka Hārdijs nav Dānijas izlases treneris... Prozit!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 13:40, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi man ir nereāla škrobe, ka kkādiem dāņiem, kurus vienmēr esam mizojuši, spēlē vairāki spēlētāji NHL, bet mums knapais Girgis. Šaubos, vai mums trūkst talanta, ceru, ka jaunā hokeja vadība risinās mērķtiecīgi šo problēmu.
Talants ta ir - sistēmas nav...
Pa lielam visām valstīm kas ir tuvāk uz ziemeļiem un dienvidiem izlases attīstās un spēlētāju skaits NHL palielinās, taču mums ar lielajām tradīcijām un cik tur gadiem bez izkrišanas uz 1.divīziju nav pa lielam nekā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-25 13:45, pirms 7 gadiem
Dēļ šitā, izskatās, ka izšķirošā spēle būs pret Slovākiju.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 13:50, pirms 7 gadiem
viņu problēmas

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 13:53, pirms 7 gadiem
Dāņi šādi var izlidot arī no augstākās sabiedrības. Atslēgas figūra būs Andersens, jo vāji vārstargi daudzus gadus dāņiem ir lieguši sasniegt kaut ko vairāk. Atceros 2010. gadā Bratislavā, Latvijai pārsvars pret dāņiem bija nospiedošs, bet Andersena liela diena un fantastiskais sniegums mums izčakarēja to čempi

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 14:01, pirms 7 gadiem
Edgars rakstīja: Dāņi šādi var izlidot arī no augstākās sabiedrības. Atslēgas figūra būs Andersens, jo vāji vārstargi daudzus gadus dāņiem ir lieguši sasniegt kaut ko vairāk. Atceros 2010. gadā Bratislavā, Latvijai pārsvars pret dāņiem bija nospiedošs, bet Andersena liela diena un fantastiskais sniegums mums izčakarēja to čempi
Isti neticu, ka vini izlidos. Italus domaju vini noteikti vinnes un pie veiksmes ari mus un slovakus. Bet par Bratislavu tev taisniba, tikai tas bija 2011. gada. Vispar pedeja laika ar daniem mums smagi gajis. Bet nu viniem hokejs gajis strauju uz augsu atskiriba no mums. Tapac jau 3 NHL viru, pie tam uzbruceju(!) atteikums ir nopietns robs sastava.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 14:23, pirms 7 gadiem
nu gan Slovākiem ,gan Dāņiem tie sastāvi manuprāt pat ir sliktāki nekā mums dēļ entajiem atteikumiem , bet kas Vācijai ar sastāvu , un kas spēlēs izlasē?

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 14:28, pirms 7 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Talants ta ir - sistēmas nav...
Pa lielam visām valstīm kas ir tuvāk uz ziemeļiem un dienvidiem izlases attīstās un spēlētāju skaits NHL palielinās, taču mums ar lielajām tradīcijām un cik tur gadiem bez izkrišanas uz 1.divīziju nav pa lielam nekā.
Būsi reāli. Kāda sistēma. Tas viss maksā baigo piķi, hokejs ir viens no dārgākajiem, ja ne dārgākais sporta veids. Latvija vienkārši nevar uztaisīt normālu sistēmu, jo nav naudas. Lai būtu normāla sistēma, bez naudas vajag arī tos cilvēkus un jauniešus, kas spēlē. Par kādu spēlētāju kvantitāti mēs te varam runāt pie Latvijas finansiālā stāvokļa. Kurš sponsorēs jauniešiem izmaksas. Dinamo vismaz cenšas imitēt kaut kādas sistēmas esamību, bet kā jau parasti, sliktākie ir tie kuri VISMAZ cenšas, nekā tie kuri vispār neko nedara. Nu reāli nevar no LV čempja izaugt normāli izlases spēlētāji no kuriem mēs varētu prasīt vismaz palikšanu augstākajā divīzijā. Pa lielam vienīgā iespēja ir jauniešus, kuru senčiem ir piķis, pēc iespējas ātrāk fīrēt prom uz skandināviju, šveici, utt.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 14:32, pirms 7 gadiem
Eh...
Būtu mums kaut teorētiskas iespējas saņemt kurvīšus no 3 NHL spēlētājiem... Tagad cepiens par katru AHL špīleru, bet atceraties laikus, kad AHL tika "nolikta"?
Ir vēl te daži, kuri tolaik brēca, ka no AHL jau nu nav ko ņemt. Tas bija laikos kad KHL pat nebija. Daudzi tagadējie KHListi ir tieši kā reizi AHL līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 14:54, pirms 7 gadiem
(O_O) rakstīja: Eh...
Būtu mums kaut teorētiskas iespējas saņemt kurvīšus no 3 NHL spēlētājiem... Tagad cepiens par katru AHL špīleru, bet atceraties laikus, kad AHL tika "nolikta"?
Ir vēl te daži, kuri tolaik brēca, ka no AHL jau nu nav ko ņemt. Tas bija laikos kad KHL pat nebija. Daudzi tagadējie KHListi ir tieši kā reizi AHL līmenī.
Nu, diez vai kāds jebkad baigi nolicis AHL līmeni. Es runāju par tiem, kuri kaut drusku pazīst "drēbi".

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 14:54, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Isti neticu, ka vini izlidos. Italus domaju vini noteikti vinnes un pie veiksmes ari mus un slovakus. Bet par Bratislavu tev taisniba, tikai tas bija 2011. gada. Vispar pedeja laika ar daniem mums smagi gajis. Bet nu viniem hokejs gajis strauju uz augsu atskiriba no mums. Tapac jau 3 NHL viru, pie tam uzbruceju(!) atteikums ir nopietns robs sastava.
Dāņiem no 8 brīvajiem nhl spēlētājiem 1 ir piekritis, 6 ir atteikušies, un Andersens domā, ja Andersens atsaka, viņiem diez gan bēdīgi sāk izskatīties. Savukārt itāļi ir vel pāris kanādiešus nonaturalizējuši, vārtsargs viņiem ir aizvadījis labu sezonu Somijā, nebūs viegli ne mums, ne dāņiem.

     [+] [-]

, 2017-04-25 15:11, pirms 7 gadiem
Jekimovs nāks palīgā izlasei?

     [+] [-]

, 2017-04-25 15:22, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi man ir nereāla škrobe, ka kkādiem dāņiem, kurus vienmēr esam mizojuši, spēlē vairāki spēlētāji NHL, bet mums knapais Girgis. Šaubos, vai mums trūkst talanta, ceru, ka jaunā hokeja vadība risinās mērķtiecīgi šo problēmu.
Varbūt drusku par daudz optimistiski, taču ticu, ka uz kādu gadu 2019. vai 2020., mums būs kādi 3 stabili NHL spēlētāji (Zemgus, Elvis, Balcers vai Dzierkals) un varbūt pat 4 spēlētāji, kuri ceļos starp NHL un AHL (Balcers vai Dzierkals, Ābols, Bļugers, varbūt Bindulis? Punnenovs?). Respektīvi, bada laiki varētu izbeigties. Piemēram, Punenovs ir viens no tiem, kuri varētu pēc splgtas Eiropas sezonas, doties uz okeāna otru krastu. Maķenīt tālākā perspektīvā interesanti kadri varētu būt Kivlenieks, Čukste, kurš jau ir draftēts).

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 16:18, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi man ir nereāla škrobe, ka kkādiem dāņiem, kurus vienmēr esam mizojuši, spēlē vairāki spēlētāji NHL, bet mums knapais Girgis. Šaubos, vai mums trūkst talanta, ceru, ka jaunā hokeja vadība risinās mērķtiecīgi šo problēmu.
Priekš kam? Spēlēšana jab nespēlēšana NaHueLā nav nekāds valstu un izlašu vērtēšanas absolūtais kritērijs!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 16:21, pirms 7 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Talants ta ir - sistēmas nav...
Pa lielam visām valstīm kas ir tuvāk uz ziemeļiem un dienvidiem izlases attīstās un spēlētāju skaits NHL palielinās, taču mums ar lielajām tradīcijām un cik tur gadiem bez izkrišanas uz 1.divīziju nav pa lielam nekā.
Nu un kas par to? Leišiem un Ungāriem ir NaHueListi, kur viņu izlases atrodās? Toties nav nevien no KHL, varbut sāksim izlases vērtēt pēc šāda kritērija?

     [+] [-]

, 2017-04-25 19:14, pirms 7 gadiem
Edgars rakstīja: Dāņiem no 8 brīvajiem nhl spēlētājiem 1 ir piekritis, 6 ir atteikušies, un Andersens domā, ja Andersens atsaka, viņiem diez gan bēdīgi sāk izskatīties. Savukārt itāļi ir vel pāris kanādiešus nonaturalizējuši, vārtsargs viņiem ir aizvadījis labu sezonu Somijā, nebūs viegli ne mums, ne dāņiem.
itāļu izlase kopš vasaras neko nav uzvarējuši! Pēdējās 13(!) spēlēs tikai zaudējumi - pakāsts poļiem, kazahiem, slovēņiem, austriešiem, Korejai u.c.
Vienīgais naturalizētais itāļu sastāvā šobrīd ir vārtsargs: Eliteprospects.com - Frédéric Cloutier