Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Progresējam kā komanda, un man patīk tas, ko redzu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hārtlijs: "Progresējam kā komanda, un man patīk tas, ko redzu"
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Gatavojoties 2017. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas valstsvienība aizvadījusi trīs treniņu nedēļas, un galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir apmierināts ar spēlētāju attieksmi un progresu. Tomēr viņš apzinās, ka objektīvāku ainu ļaus ieraudzīt pirmās pārbaudes spēles, kas paredzētas nākamās nedēļas nogalē.

Katras nedēļas beigās Latvijas izlase sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu spēlētājam, kurš sevi nodemonstrējis no labākās puses, pasniedz īpašu ķiveri, un šodien pie balvas tika 20 gadus vecais uzbrucējs Frenks Razgals. "Katru nedēļu atgādinām spēlētājiem, ka balvu nepasniedz par talantu, bet gan par ieguldīto darbu. Gribam atalgot īstus profesionāļus, kuriem ir pareizā attieksme un kuri iegulda smagu darbu," stāstīja Bobs Hārtlijs, Latvijas izlases galvenais treneris.

"Pirmajās nedēļās pie ķiveres tika divi veterāni [Georgijs Pujacs un Gints Meija], bet šonedēļ balsis savāca Frenks. Un balso visi – sākot ar dakteri un ekipējuma menedžeri, beidzot ar masieri," turpināja kanādietis. "Gatavojot izlasi pasaules čempionātam, gribam iepazīstināt jaunos hokejistus ar atmosfēru. Emīlam Ģēģerim ir 17 gadi, Paulam Svaram – 18. Gribam parādīt, ka viņi var spēlēt izlasē. Domāju, ka tā kalpo kā papildus motivācija. Esmu lepns par Frenka parādīto sniegumu šajā nedēļā."

"Progresējam kā komanda, un man patīk tas, ko redzu. Arī jaunie spēlētāji ir atstājuši labu iespaidu. Pārbaudes spēles pret Krieviju būs pirmais īstais tests, tad redzēsim, kas jāpielabo, ko darām labi un ko ne. Hokejs ir spēle, kurā neizbēgami būs kļūdas, un mēs mēģinām panākt, lai puiši strādātu kopā un lai viņi saprastu, ko cenšamies izdarīt," sacīja Hārtlijs.

"Redzējāt, ka treniņa sākumā strādājām pie vairākuma, bet beigās pievērsām uzmanību sniegumam pieci pret pieciem. Man patika tas, ko redzēju. Ir sastādīts plāns katrai dienai, taču reizēm atgriežamies pie tā, ko reiz iemācījāmies. Hokejā ir nepieciešama atkārtošana, atkārtošana un vēlreiz atkārtošana. Tādā veidā būs labāks izpildījums," teica pieredzējušais speciālists, kurš atklāja, ka nākamajā nedēļā tiks pievērsta lielāka uzmanība vairākumam pieci pret trim, kā arī spēlei četratā pret četriem.

Liela uzmanība tiek pievērsta video analīzei, un Hārtlijs norādīja, ka komanda skatījusies mačus gan no Nacionālās, gan no Kontinentālās hokeja līgas. "Strādājam gan kā komanda, gan arī individuāli ar spēlētājiem. Video ir labākais palīgs, lai mācītos un progresētu," teica treneris. Viņš atklāja, ka katru dienu komanda skatās citu spēles elementu – vairākumu, mazākumu, iemetienus, forčeku, aizsardzības zonu, uzbrukuma zonu.

"Lai cik arī nebūtu nodarbību un treniņu, kļūdas sekos. Visa dzīve ir pilna kļūdām. Neviens negrib kļūdīties, tomēr tā ir neizbēgama dzīves sastāvdaļa. Hokejs ir ātrs sporta veids, un brīdī, kad tiek izdarīts spiediens, gadās sliktas piespēles un slikti lēmumi. Taču, ja ir pareizā attieksme un tiek ieguldīts darbs, nākamajā reizē būs labāk," atzina 56 gadus vecais Hārtlijs.

"Katru nedēļu redzu izaugsmi un pareizo attieksmi. Treniņa beigās redzējāt, kā viņi slidoja un centās. Esam 12. vietā pasaulē, un neviens par to nepriecājas. Katru gadu ir dota viena iespēja kļūt labākiem. Un nedrīkstam gaidīt, kad būsim Vācijā, un tad gatavoties spēlēm. Jāgatavojas ir tagad, jāieliek pamati. Vācijā būs laiks spēlēšanai, nevis treniņiem," norādīja 2001. gada Stenlija kausa čempions un 2012. gada Šveices zelta ieguvējs.

Pēc diviem treniņiem no valstsvienības tika atskaitīts uzbrucējs Artūrs Mickevičs, kurš aizvadīja rezultatīvu sezonu Francijā, tāpat vairāki hokejisti, kuri iepriekšējos pavasaros bijuši kopā ar komandu, nemaz nav uzaicināti pievienoties. "Hokejistiem, kuri ierodas pēc tam, kad esam sākuši, ir grūti. Viņi atrodas pārējiem aiz muguras. Mēģinām salikt puzli, kurā vēl būs Kaspars Daugaviņš un citi, un Mickevičam vietu neredzējām," norādīja Hārtlijs, kuram Latvijas izlase ir pirmā pieredze darbā ar valstsvienību.

"Ir iespēja pieturēt pieredzējušākus un vecākus spēlētājus, kuri droši vien neaizbrauks uz pasaules čempionātu, vai arī jaunos, kuri arī, iespējams, neaizbrauks. Taču viņi kļūs labāki, un varbūt pēc diviem trim gadiem tiks sastāvā. Svars, Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Toms Andersons – tā viņiem ir laba skola. Viņi drīz būs meijas un dārziņi, nākamie Latvijas hokeja līderi. Ir svarīgi nodemonstrēt, kas ir nepieciešams, lai kļūtu par līderi," savu pozīciju pauda Hārtlijs.

"Nākamā nedēļa būs aizraujoša, jo visi apzināmies, ka tās beigās gaida pārbaudes spēles. Varēsim saprast, kur garajā ceļā atrodamies. Krievija ir laba komanda, viņiem ir labs sastāvs, jauni un talantīgi spēlētāji. Mums tas būs pārbaudījums," teica Hārtlijs, norādot, ka pārbaudīs pēc iespējas vairāk hokejistus, jo priekšā ir desmit mači. "Treniņi ir labi, bet pārbaudes spēles – pavisam kas cits. Tās ir brīnišķīgas [pēdējo vārdu Hārtlijs izrunāja latviski – aut.]."

  +2 [+] [-]

, 2017-03-24 15:20, pirms 7 gadiem
Tur tā lieta, ka ta trenējas nometnē iespejams tikai pusi kandidatu kas brauks!Jo Girgensona, Bukarta, Sotnieka, Merzliķina, Dzeriņa, Ķēniņa, Daugaviņa, Karsuma, Dzierkala, Balcera, Bļugera, Jevpalova nav un visi reāli kandidati uz sastavu!

  +3 [+] [-]

, 2017-03-24 15:22, pirms 7 gadiem
Daugaviņam vistiešāko veselību novēlu, un ceru ka uz pēdējām pārbaudenēm būtu uz pekām!
Karsumam arī veselību, lai nerastos veselibas traucējumu kuru pašlaik nav!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-24 16:47, pirms 7 gadiem
Kas ir pa vidu dakterim un masierim? Spēlētāji, šoferi, treneri...

     [+] [-]

, 2017-03-24 16:48, pirms 7 gadiem
jancis510 rakstīja: Tur tā lieta, ka ta trenējas nometnē iespejams tikai pusi kandidatu kas brauks!Jo Girgensona, Bukarta, Sotnieka, Merzliķina, Dzeriņa, Ķēniņa, Daugaviņa, Karsuma, Dzierkala, Balcera, Bļugera, Jevpalova nav un visi reāli kandidati uz sastavu!
nav jau teikts, ka Balcers, Dzierkals, Bļugers, Jevpalovs un vēl daži no ZAmerikas vispār tiks - play-offi!

     [+] [-]

, 2017-03-24 16:49, pirms 7 gadiem
jancis510 rakstīja: ...
Karsumam arī veselību, lai nerastos veselibas traucējumu kuru pašlaik nav!
kā Tu zini, ka Karsumam pašreiz nav veselības traucējumu?

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:01, pirms 7 gadiem
Starp citu, nav teikts, ka Dzierkals, Balcers, Jevpalovs un vēls viens otrs(laikam izņemot Bluger

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:03, pirms 7 gadiem
Nu, re - arī Kirils Tambijevs varēs Boba nometnei pievienoties (ja vien viņu aicinās) - VHL PO 2. kārtas 7. spēlē Sanktpēterburgas Dinamo priekšpēdējā minūtē kāš ar 1:4

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:04, pirms 7 gadiem
Blugeru) būs dikti labāki par virkni jau esošo.cik nu viņi redzēti.

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:11, pirms 7 gadiem
Kirila gadījumā redzēsim, cik elastīga ir vadība, jo sākumā viņš diez vai figurēja, bet ar savu spēli ir pelnījis un katrs jutubā to varēja redzēt.

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:15, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: Blugeru) būs dikti labāki par virkni jau esošo.cik nu viņi redzēti.
arī fakts.
Jevpalovam izredzes nokļūt izlasē šogad ir praktiski 0% - regulārā sezona beidzas 15. aprīlī un Barracuda jau šobrīd ir nodrošinājusi vietu play-offos. Nedomāju, ka Jevpalovu kāds gaidīs līdz pēdējam brīdim.
Līdzīgi ir ar Bļugeru - komanda 1. vietā savā konferencē. Nez, ja Bļugera komanda izkristu 1. kārtā un Tedijs Rīgā vaētu būt, piemēram, 28. aprīlī, viņu uz nometni vispār sauktu? Tad varbūt - spēles pret Vāciju ir 30.04 un 1.05

Balcers, Dzierkals, Rubīns (viņam gan šobrīd trauma) un Ābols PO uzsāk jau šonedēļ, kāds no viņiem varētu būt brīvas jau uz aprīļa vidu.

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:16, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: Kirila gadījumā redzēsim, cik elastīga ir vadība, jo sākumā viņš diez vai figurēja, bet ar savu spēli ir pelnījis un katrs jutubā to varēja redzēt.
cik elastīga ir Koziola Excel tabuliņa

     [+] [-]

, 2017-03-24 17:19, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: Kirila gadījumā redzēsim, cik elastīga ir vadība, jo sākumā viņš diez vai figurēja, bet ar savu spēli ir pelnījis un katrs jutubā to varēja redzēt.
p.s. Kirilam arī šodien gols

  +1 [+] [-]

, 2017-03-24 17:22, pirms 7 gadiem
play-offos 13 spēlēs 7+6=13

  -1 [+] [-]

, 2017-03-24 17:27, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kā Tu zini, ka Karsumam pašreiz nav veselības traucējumu?
Veselība ir viens,bet galvenais ir ,vai DM atļaus viņam piedalīties PČ tas pats stāsts par Bārtuli.

     [+] [-]

, 2017-03-24 18:01, pirms 7 gadiem
Klubs nevar neatļaut,ja vien uztaisa papīrus par traumu, vienalga izlases ārstam jāatrādās.
Nu, neviens jau attiecības negrib bojāt, cilvēciskais faktors utt.

     [+] [-]

, 2017-03-24 19:19, pirms 7 gadiem
Redzēsim ko lauva izdarīs ar aitu baru

  -1 [+] [-]

, 2017-03-24 23:26, pirms 7 gadiem
hokejists77 rakstīja: Redzēsim ko lauva izdarīs ar aitu baru
Labi teikts! Vai nu aitas sekos un būs redzams rezultāts, vai arī muks un leks no kraujas. Un no spēles nekas nesanāks...