Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koziols: "Izmaksas pieaug arī tad, ja PČ pārceļ par tikai vienu dienu"

Rolands Eliņš

Koziols: "Izmaksas pieaug arī tad, ja PČ pārceļ par tikai vienu dienu"
Viesturs Koziols. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

IIHF valde vakar oficiāli virzīja apstiprināšanai kongresā PČ 2021 pārcelšanu par divām nedēļām uz priekšu, un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols portālam Sportacentrs.com paskaidroja, kā tas ietekmē pašreizējo darbu pie PČ organizēšanas. Viņš norādīja, ka šobrīd tiek pētīts, kādas būtu šāda lēmuma sekas finansiāli, taču uzsvēra, ka katras izmaiņas nāk ar savām izmaksām.

„Šobrīd analizējam, kādas būs konsekvences šādam IIHF piedāvātajam variantam,” sacīja Viesturs Koziols par IIHF ieteikumu mainīt PČ 2021 norises laiku, pabīdot to par divām nedēļām uz priekšu. „Skatāmies, kādi būtu ieguvumi un kādi zaudējumi, kā arī gaidāmais iespaids uz finansiālo pusi. Jāsaprot, vai tas mums rada vai nerada kādus finansiālos riskus, varbūt tieši otrādi, tas varbūt nesīs plusus tieši finansiāli. Ar to šobrīd strādājam un pētām.”

„Galīgo lēmumu par PČ datumiem viņi tāpat pieņems kongresā,” paskaidroja Koziols. „Līdz tam laikam mums kopā ar baltkrieviem ir detalizētāk jāsaprot, kādu iespaidu šāda turnīra pārcelšanu atstās. Tiklīdz mēs to esam sapratuši, mēs ziņojam IIHF. Bet lēmumu kā tādu pieņems IIHF kongresā – tas ir nozīmīga līmeņa lēmums, un to var apstiprināt tikai un vienīgi kongresā, kamēr mēs piedāvāsim savu skatījumu un praktiskos apsvērumus.”

Koziols norādīja, ka nākamajā nedēļā ar IIHF pārstāvjiem paredzētas 2-3 videokonferences: „Viens no plānotajiem jautājumiem tajās būs arī par šo te PČ pārcelšanu par divām nedēļām. Domāju, ka tuvāko 2-3 nedēļu jau viss būs daudz skaidrāk.”

„Ja tiek mainīti pasaules čempionāta datumi, tad ikviena diena, pat viena vienīga diena, rada izmaiņas, un katras izmaiņas rada lielākas izmaksas,” sacīja Koziols, atbildot uz jautājumu, par cik būtisku viņš pats uzskata IIHF valdes piedāvātos grozījumus. „Mēs esam norezervējuši viesnīcas, norezervējuši arēnu, esam vienojušies par datumiem. Esam arī ierēķinājuši plānoto darbinieku skaitu un to, cik ilgi viņi būs jānodarbina. Pašā PČ laikā rēķināmies, ka būs vismaz 100 darbinieku, un, ja turnīrā ir izmaiņas ilgumā, tad attiecīgi arī mums būs viņiem visiem jāmaksā vairāk.”

PČ 2021 vīriešu elites divīzijā Latvija rīkos kopīgi ar Baltkrieviju, un tas šobrīd plānots no 2021. gada septītā maija līdz 23. maijam. IIHF valdes piedāvājums paredz, ka PČ norisinātos no 21. maija līdz sestajam jūnijam. Jāpiemin, ka valdes piedāvājums attiecas arī uz pirmo divīziju turnīriem, kuri arī tad tiktu pārcelti par divām nedēļām uz priekšu. Šī pārcelšana tiek piedāvāta sakarā ar koronavīrusa pandēmijas apstākļiem – IIHF mājaslapā ziņots, ka valde rēķinās ar nacionālo līgu aizkavētu sākumu rudenī un attiecīgu ievilkšanos pavasarī, tādēļ PČ pārcelšana nacionālajām līgām Eiropā sniegtu lielāku elastību savu turnīru izspēlē.

„Jau šobrīd ir skaidrs, ka sezonas sākums aizkavēsies daudzās mūsu vadošajās līgās,” IIHF mājaslapā citēts federācijas prezidents Renē Fāzels. „Mums jācenšas pielāgoties, lai sniegtu Eiropas līgām lielākas iespējas nākamgad pabeigt savu sezonu pilnvērtīgi.”

  +1 [+] [-]

, 2020-05-21 19:06, pirms 4 gadiem
Da jums tā pat arī izmaksas pieaug. Jums žīdiem apetīte rodas ēdot

     [+] [-]

, 2020-05-22 10:44, pirms 4 gadiem
Man Koziols asociējas tikai ar kaut kādu regulāru čīkstēšanu