Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase uzaicināta piedalīties prestižā pārbaudes turnīrā

Rolands Eliņš

Latvijas izlase uzaicināta piedalīties prestižā pārbaudes turnīrā
Latvijas izlases treneri Artis Ābols un Bobs Hārtlijs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokeja izlase plāno piedalīties „Deutschland Cup 2020” turnīrā, kas paredzēts novembra sākumā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

„Esam saņēmuši uzaicinājumu piedalīties šajā turnīrā. Tagad skatāmies, kādas ir mūsu iespējas uz turieni aizlidot, kādus hokejistus varam sapulcināt un kādi būs ierobežojumi. Jāsaprot, kā tas darbojas modernajā pasaulē, un vai tas vispār iespējams,” sacīja Viesturs Koziols.

„Tas ir labs turnīrs, un gribam šo iespēju izmantot. Redzēsim, vai modernie laiki ļaus mums to darīt. Katrā ziņā mēs to plānojam darīt,” izteicās Koziols.

Vācijas kauss ir ikgadējs vīriešu izlašu pārbaudes turnīrs, kurš norisinās kopš 1987. gada. Latvija tajā piedalījusies tikai vienreiz – 2006. gadā, kad izcīnīja piekto vietu sešu komandu konkurencē. Kopš 2008. gada šajā turnīrā katru gadu piedalās tikai četras izlases. Divas vietas parasti aizņem Vācija un Šveice, kurām pievienojas divas no pasaules vadošajām izlasēm – Kanāda, Slovākija, Krievija vai ASV. Piemēram, ne Čehija, ne Somija šajā turnīrā nav piedalījusies kopš 90. gadiem.

Vācijas Hokeja savienības (DEB) prezidents Francs Reindls Vācijas medijam SID apstiprinājis, ka par spīti pandēmijas apstākļiem cer turpināt tradīciju un aizvadīt šo turnīru. Bija plānots, ka kopā ar Vāciju un Šveici šogad tajā piedalīsies Krievija un Slovākija, taču abas šīs izlases esot atteikušās.

Kā apstiprināja Koziols, Latvija savu principiālu piekrišanu idejai par dalību turnīrā ir devusi, taču vēl tiek meklēta ceturtā izlase. Vēl gan līdz galam nav arī skaidrības par Šveices izlases dalību turnīrā. Šveices izlases vadība uz to uzstāj, taču Šveices klubi iebilst par savu spēlētāju došanos prom no klubiem, turklāt vēl uz citu valsti, un aicina uz laiku atteikties no izlases spēlēm.

Turnīrs paredzēts no piektā līdz astotajam novembrim, kad ir noteikts starptautiskais izlašu logs un Eiropas hokeja čempionātos, ieskaitot KHL, paredzēts pārtraukums. Tiesa, Rīgas "Dinamo" komandai, ko pārstāv vairāki potenciālie izlases kandidāti, šajā laikā nozīmētas divas iepriekš pārceltās spēles - trešajā novembrī pret "Barys" un septītajā novembrī pret "Neftekhimik".

Latvijas izlases šīs sezonas kalendārā paredzēts arī „Nature Energy Challenge” turnīrs Šveicē decembra vidū.

Deutschland Cup laureāti

GadsUzvarētāja2. vieta3. vieta
2019ŠveiceVācijaKrievija
2018KrievijaŠveiceSlovākija
2017KrievijaSlovākijaVācija
2016SlovākijaKanādaVācija
2015VācijaASVŠveice
2014VācijaŠveiceSlovākija
2013ASVŠveiceSlovākija
2012VācijaŠveiceSlovākija

  +2 [+] [-]

, 2020-10-16 18:24, pirms 3 gadiem
labi, rd stabili izlases spēlētāji viens divi un viss
var savākt izlasi arī bez šiem
bet tomēr - kas tur spēlēs, kam ir spēļu prakse bez rd un ohl???
šveice grabina, vācieši paši uz pauzes

  +7 [+] [-]

, 2020-10-16 18:28, pirms 3 gadiem
Visi esam noilgojušies pēc izlases spēlēm! Cerēsim uz to labāko!

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:29, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: labi, rd izlases spēlētāji viens divi un viss
var savākt izlasi arī bez šiem
bet tomēr - kas tur spēlēs, kam ir spēļu prakse bez rd un ohl???
nu te daudz vairāk jautājumu, ne tikai tavi.
Hārtlijs (laikam jau izlases treneris ir joprojām), robežas un ārzemju klubi vai gribēs laist( tā pati Šveice kaut vai). neviens īsti negrib līst ārā no savas "kovida zonas"!
p.s. ja notiks un brauks, lai notiek, bet īsti jēgu neredzu. U20 čempis ar atcelts...nav jau kam īsti izlasei gatavoties tagad, kad klubu čempji buksē.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 18:30, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nu te daudz vairāk jautājumu, ne tikai tavi.
Hārtlijs (laikam jau izlases treneris ir joprojām), robežas un ārzemju klubi vai gribēs laist( tā pati Šveice kaut vai). neviens īsti negrib līst ārā no savas "kovida zonas"!
mjā, sarežģīta loģistika paredzama
pieļauju, ka nebrauks vai turnīrs nenotiks kovida dēļ

  -1 [+] [-]

, 2020-10-16 18:35, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: mjā, sarežģīta loģistika paredzama
pieļauju, ka nebrauks vai turnīrs nenotiks kovida dēļ
ja pederācijai ir lieka nauda, tad labāk to piķi ieguldīt OHL un sekmīgi pabeigt čempi, kā arī nodrošināt bērnu čempju un JAHL darbību. primāri to saglabāt man liekas...
tikai manas domas...

  -2 [+] [-]

, 2020-10-16 18:39, pirms 3 gadiem
emilino rakstīja: Visi esam noilgojušies pēc izlases spēlēm! Cerēsim uz to labāko!
vai tagad ir jēga piķi iztērēt kaut kādās pilnīgi nenozīmīgās izlases spēlēs, kad valdība un LHF apturējusi JAHL un bērnu treniņus un čempjus?

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:41, pirms 3 gadiem
Ja turnīrs notiks,tad tur jāspēlē visiem labākajiem spēlētājiem,kuri Eiropā pieejami.Kādreiz mēs tur spēlējām,bet ar tādu sastāvu,ka vācieši saprata,ka nav vērts mūs aicināt.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-16 18:44, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: vai tagad ir jēga piķi iztērēt kaut kādās pilnīgi nenozīmīgās izlases spēlēs, kad valdība un LHF apturējusi JAHL un bērnu treniņus un čempjus?
Par to vai vajag izlases spēles - diez vai. Kā saka kaut ko pozitīvu covid laikā arīvajag - labak, protams būtu, ja tad nebūtu jābrauc prom utt. Bet par JAHL, bērnu hoķi - ja tas tāpat ir pārtraukts, tas nozīmē, ka tur nauda ir kā iesaldēta - tur taču biļetes diez vai uz mačiem tirgo. Nauda tik cik iedod pašvaldības, vecāki utt. Varbūt kāda lielā komanda sponsorē savas mazās komandas, bet pamatā, komandai, kurai ienākumi tāpat nav paredzēti, šada pauze savā ziņā rada pat liekas finanses (tas viss, protams, nerēķinot jau pieminēto faktoru, ka kādai lielajai komandai var nebūt piķa, vai tiem pašiem vecakiem, pašvaldībām covid dēļ piķa mazak un bērnu sports paliek otrajā plānā) Pamatā tiešam LHF cik nu ir nauda tā būtu jāvelta vai nu OHL vai jāiegulda nākotne - tajos pašos bērnos, sistēmā utt, bet jau domās par nākamajam sezonām.

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:48, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Ja turnīrs notiks,tad tur jāspēlē visiem labākajiem spēlētājiem,kuri Eiropā pieejami.Kādreiz mēs tur spēlējām,bet ar tādu sastāvu,ka vācieši saprata,ka nav vērts mūs aicināt.
Runāja ka friči tad gaidīja ko līdzīgu fanu "pavasara trakumam", bet loģiski ka tribīnes bij tukšas, tik pa kādam letiņam, kas tad mitinājās pa GER

  -1 [+] [-]

, 2020-10-16 18:49, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Ja turnīrs notiks,tad tur jāspēlē visiem labākajiem spēlētājiem,kuri Eiropā pieejami.Kādreiz mēs tur spēlējām,bet ar tādu sastāvu,ka vācieši saprata,ka nav vērts mūs aicināt.
Latvija tajā kausā bija tik vienreiz pirms 2006 PČ Latvijā. ja nemaldos tad bija 6 komandas tajos laikos un pat Japāna. un ne jau rezultāti bija galvenais iemesls , ka Latvija nespēlē, bet cerēja uz Latvijas faniem, kuru nebija tur

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:51, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Par to vai vajag izlases spēles - diez vai. Kā saka kaut ko pozitīvu covid laikā arīvajag - labak, protams būtu, ja tad nebūtu jābrauc prom utt. Bet par JAHL, bērnu hoķi - ja tas tāpat ir pārtraukts, tas nozīmē, ka tur nauda ir kā iesaldēta - tur taču biļetes diez vai uz mačiem tirgo. Nauda tik cik iedod pašvaldības, vecāki utt. Varbūt kāda lielā komanda sponsorē savas mazās komandas, bet pamatā, komandai, kurai ienākumi tāpat nav paredzēti, šada pauze savā ziņā rada pat liekas finanses (tas viss, protams, nerēķinot jau pieminēto faktoru, ka kādai lielajai komandai var nebūt piķa, vai tiem pašiem vecakiem, pašvaldībām covid dēļ piķa mazak un bērnu sports paliek otrajā plānā) Pamatā tiešam LHF cik nu ir nauda tā būtu jāvelta vai nu OHL vai jāiegulda nākotne - tajos pašos bērnos, sistēmā utt, bet jau domās par nākamajam sezonām.
LHF var runāt par kovida protokolu arī JAHL un citiem turnīriem, lai notiek...tam vajag naudu.
es tagad neredzu jēgu tērēt naudu izlasei. ja vēl notiktu PČ U20 varētu tiem grūst.
halles bez hokeja bankrotēs...

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:51, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Ja turnīrs notiks,tad tur jāspēlē visiem labākajiem spēlētājiem,kuri Eiropā pieejami.Kādreiz mēs tur spēlējām,bet ar tādu sastāvu,ka vācieši saprata,ka nav vērts mūs aicināt.
Mēs piedalījamies 1 reizi. Un es neteiktu, ka mums būtu bijis izteikti slikts sastāvs. Abi vārtsargi, 5 aizsargi un 3 uzbrucēji spēlēja pč + Mamonovs, kurš pirms tam spēlēja OS. Lielakā daļa no uzbrucējiem, kas nespēlēja tajā gadā nespēlā PČ no vācu turnīra sastāva, pēc tam kļuva par stabilām izlases vērtībām vai bija iepriekš stabilas izlases vērtības.
Grupā līdzvērtīgas spēls ar Can un Slov, pēc tam viegli pārspēta Japāna.

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:55, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: LHF var runāt par kovida protokolu arī JAHL un citiem turnīriem, lai notiek...tam vajag naudu.
es tagad neredzu jēgu tērēt naudu izlasei. ja vēl notiktu PČ U20 varētu tiem grūst.
Neesmu sporta menedžeris, bet vai 1 izlases brauciena uz Vāciju izmaksas atsver to, ko vajadzētu, lai 2 līgas turpinātu savu darbību. Un kā jau teicu - reali tāds turnīrs diži vajadzīgs nav, jo īpaši, ja tas nenotiek pie mums. Taču steigties kaut ko pa galvu pa kaklu atsākt arī nav jēga- un arī tam ko saki naudai jau bija jābūt. Pirms sezonas visiem bija skaidrs, ka covid būs - naudai maskām, šķidrumiem, citiem drošības pasakumiem jau bija jābūt iedalītai. Ja tā nebija - tagad to pēkšņi neizraus. Ja bija iedalīta, tad arī nekur nepazudīs un visticamāk, tāpat bija arī paredzēts spēlēt kaut kur kaut kāda turnīrā (bieži braucam pie frančiem vai norgēm) - tas finansējums segtu vāciju.

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:56, pirms 3 gadiem
Nekur neaizbrauks Latvijas izlase vai atcels turnīru

     [+] [-]

, 2020-10-16 18:58, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: LHF var runāt par kovida protokolu arī JAHL un citiem turnīriem, lai notiek...tam vajag naudu.
es tagad neredzu jēgu tērēt naudu izlasei. ja vēl notiktu PČ U20 varētu tiem grūst.
halles bez hokeja bankrotēs...
Halles bez hokeja bankrotēs. Par to haļļu īpašniekiem bija jārēķinās un arī jātaisa kaut kāds spilvens. Bija jārēķinās, ka covid nekur nepazudīs un vienā jaukā brīdī var atkal visu aizklapēt. Tāpat neviens neļaus atsākt spēlēt vieniem ātrāk kā pārējiem. Zinot mūsu politiķus, pēc Dumpja izteicieniem un Koziola atbildes nebūs brīnums, ka tieši hokejistus vairāk iepauzēs.

     [+] [-]

, 2020-10-16 19:35, pirms 3 gadiem
Sapulcināt puišus kuri leģionāri, pat no Austrālijas (ja palaidīs), Īrijas un Britānijas un citām R_Eiropaslīgām...
Būtu inčīgi pavērot šādu 5,modeli,,, 9

  -1 [+] [-]

, 2020-10-16 19:40, pirms 3 gadiem
Nu treneris protams ne Bobs, bet kāds laiviņā ābola sējējs...
😎

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 19:46, pirms 3 gadiem
Autors visgudri raksta: "Piemēram, ne Čehija, ne Somija šajā turnīrā nav piedalījusies kopš 90. gadiem."

bāc jefiņ - Čehija un Somija vienmēr tajā laikā spēlē daudz prestižākajā Euro Hockey Tour

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 19:50, pirms 3 gadiem
Daniel rakstīja: Autors visgudri raksta: "Piemēram, ne Čehija, ne Somija šajā turnīrā nav piedalījusies kopš 90. gadiem."

bāc jefiņ - Čehija un Somija vienmēr tajā laikā spēlē daudz prestižākajā Euro Hockey Tour
krieviem tur ar nespēlē nacionālā izlase, bet kaut kāda olimpiskā vai otrā.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 20:56, pirms 3 gadiem
Bez Vācieša Sandim Stanley Cup nebūtu!
Kā nekā Stanley Cup nesošo metienu izdarīja Uwe!
https://www.nhl.com/gamecenter/col-...

     [+] [-]

, 2020-10-16 23:40, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ja pederācijai ir lieka nauda, tad labāk to piķi ieguldīt OHL un sekmīgi pabeigt čempi, kā arī nodrošināt bērnu čempju un JAHL darbību. primāri to saglabāt man liekas...
tikai manas domas...
Kāda hrena pēc tieši OHL? Kāds vispār tolks no tā izlašu kontekstā? Kādi vēl JAHli, hujahli, primāri ir izlase un pasaules čempis Rīgā!!!