Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vai Nolanam vispār ir stratēģija šim PČ, un kāda tā varētu būt?

Vai  Nolanam vispār ir stratēģija šim PČ, un kāda tā varētu būt?
Vai Kanādas indiānis Teds Nolans ir labs stratēģis, kurš ir viltīgs kā lapsa, vai tomēr vājš treneris, kura 90. gadu vidus labie panākumi NHL bija īslaicīga veiksme?!

Iepriekšējos Pasaules čempionātos hokejā Elites divīzijā nomināli vājākas izlases pielietoja tādu stratēģiju, ka taupīja spēkus spēlēs ar hokeja grandiem, lai ar pilnu jaudu spēlētu pret līdzvērtīgākām pretiniecēm (arī pret Latvijas izlasi) un nereti tādā veidā sasniedza plānoto. Latvijas valstsvienība ne reizi vien, par prieku saviem līdzjutējiem, ir labi cīnījusies pret Kanādu, Krieviju, Zviedriju un Čehiju, taču zaudējusi svarīgākās spēles pret līdzvērtīgām vai nosacīti vājākām izlasēm. Taču kāda vispār ir Latvijas izlases treneru stratēģija šim pasaules čempionātam, un vai tāda viņam vispār ir?! Izteikšu savas domas par šo tēmu, un aicinu citus SC lietotājus uz diskusiju.

Citas Elites divīzijas otrā ešelona (ar to nosacīti domāju valstsvienības, kuras pēc ranga neietilpst lielajā septītniekā) izlases (Itālija, Austrija, Slovēnija, dažreiz Baltkrievija, varbūt vēl kāda) iepriekšējos čempionātos, manuprāt, apzināti nespēlēja ar pilnu jaudu pret grandiem, un spēkus taupīja izšķirošajām spēlēm pret savām galvenajām grupas pretiniecēm.
Latvija agrāk parasti pret Krieviju, Kanādu, Zviedriju uc PČ favorītiem spēlēja ar pilnu jaudu, cenšoties stiprajiem atņemt punktus, bet pēc tam nereti iekrita pret vājākajām /vai līdzvērtīgajām izlasēm.

Tāpēc ir aktuāls jautājums, vai Teds Nolans un viņa palīgi bija viltīgi kā lapsas un vakar apzināti necentās uzvarēt Krieviju? Vai arī komanda, kurā nav vairāku vadošo spēlētāju, nespēja izpildīt treneru plānu. Vai tomēr tomēr taisnība ir A-BURTAM un viņa domubiedriem, ka Nolans ir viltīgs indiānis un labs psihologs, bet vājš taktiķis, kurš vakardien nespēja mainīt mača taktisko plānu spēles laikā? :D
Vai Nolana plāns ir pietaupīt spēkus arī spēlē pret ASV, lai spētu uzvarēt nākošajā spēlē Austriju, vai tomēr spēlētājiem tiks dots uzdevums darīt visu iespējamo, lai izcīnītu pirmos punktus (vai punktu) pret jeņķiem?

No medijos esošās informācijas ir visai grūti "salikt puzlli (pareizāk gan teikt- pucli, jo Puzzle ir vācu radīta) jeb saprast īstenību.
Tomēr es domāju (un varbūt kļūdos), ka vai nu Nolanam nebija skaidras stratēģijas vakardienas mačam, vai arī viņa plāns bija pietaupīt izlases spēkus pret krieviem (tikai tad īsti nav loģikas Masaļska likšanai vārtos pēc Krievijas ceturtā gola).

Tomēr es atļaušos izteikt savu hipotēzi, par to, ka Nolans ir nolēmis darīt visu, lai šovakar atņemtu punktus ASV izlasei, un vienlaikus cer, ka zaudējuma gadījumā pēc tam izlase tāpat grupas spēlēs savāks vajadzīgos punktus, lai LV izlase neizkristu no Elites divīzijas (IIHF A grupas).
Citēšu fragmentu no T.Nolana interesantās intervijas portāla Allhockey.ru Latvijas hokeja "speciālistei" Jeļizavetai Alfjorovai:

T.Nolans: "Manos plānos ietilpst ceturtdaļfināls. Ja teikšu, ka gribu mērķēt uz ASV (izlasi), tas būs neparasti- piekrītiet. Jebkura no šīm izlasēm- Krievija, Somija, Slovākija, Vācija, Francija un Austrija var gan negaidīti pārsteigt, gan arī likt vilties. Es varētu tagad nosaukt vairākas izlases, kuras mēs plānojam uzvarēt, taču tas nebūtu korekti. Tu, visdrīzāk piedāvātu uzvarēt Austriju un Franciju, droši vien.
J.Aļfjorova: Pieļauju, ka tā.
Nolans: Nu tad lai paliek."

Pievienoju fragmentu krieviski, lai šo valodu saprotošie redzētu, ka viennozīmīgu tulkojumu šeit grūti veikt, jo jāņem vērā, ka Nolans noteikti interviju sniedza angļu valodā.

– В мои планы входит четвертьфинал. Если скажу, что хочу замахнуться на США – это будет необычно, согласись. Любая команда из списка – Россия, Финляндия, Словакия, Германия, США, Франция и Австрия – может как неожиданно удивить, так и разочаровать. Я могу сейчас назвать несколько сборных, которые мы планируем обыграть, но это дисреспект. Ты бы предложила Австрию и Францию, скорее всего.
– Пусть.
– Так и оставим.
Хоккей на AllHockey.Ru - Нолан: В мои планы на...

Tāpēc es domāju, ka Nolans ir nolēmis uzvarēt ASV izlasi, kura ir nosacīti vājāka, nekā citos pēdēā laika PČ, jo tajā nav daudzu labāko amerikāņu NHL hokejistu, kuri vai nu ir aizņemti Stenlija kausa izcīņas spēlēs, vai arī man nezināmu iemeslu dēļ nav iekļauti pašreizējā izlasē.

Un ko par šo visu teiksiet jūs?

1 2 44 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 18:04, pirms 11 gadiem
"finish him"

     [+] [-]

, 2013-05-05 18:07, pirms 11 gadiem
Es teiktu, ka krievi vienkārši ir galvas tiesu pārāka komanda, un lai cik ļoti arī sistos, pret Rus nebūtu varianti, bet nu pret amīšiem mo6 var aizķerties, kaut gan stipri šaubos

     [+] [-]

, 2013-05-05 18:16, pirms 11 gadiem
Šveice vadībā pret Kanādu (1-0 ) Vācija 1-2 Krievija

  +2 [+] [-]

, 2013-05-05 18:19, pirms 11 gadiem
Jebkurš kurš ir nodarbojies ar sportu kaut vai skolas līmenī pateiks, ka nav iespējams spēlēt ar pus spēku vai vēl kā. Tev vienmēr gribēsies uzvarēt jebkuru.

     [+] [-]

, 2013-05-05 18:20, pirms 11 gadiem
Edgars008 rakstīja: Šveice vadībā pret Kanādu (1-0 ) Vācija 1-2 Krievija
1-3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-05 18:39, pirms 11 gadiem
ARAGONS-A-BURTS rakstīja: ir butiska starpiba starp SPELET AR PUSSPEKU un RACIONALI SADALIT SPEKUS! to ko censas panakt Nolans un Rautokalio,ir BIEZA BEZJEDZIGA SPEKU IZSKIEDESANA VISAS SPELES GAITA! lioti daudz atklati lieku un nevajadzigu darbibu,kas atnem parak daudz energijas speletajiem,ka rezultata vini nespej pietiekami labi saskatit laukumu, atri un efektigi izveidot zibeniskus pretuzbrukumus, individuali apspelet pretinieku, ka ari koncentreeties vartu gusanai uzbrukuma nosleguma faze, ar izkartam melem metot garam vartiem vai vartsargiem vedera no izdevigam pozicijam
Jā, protams, NHL gada labākais treneris nesaprot, kur vajag pielikt enerģiju un kur nē. Iesaku paskatīties Latvijas izlases sastāvu un tad vēlreiz padomāt, vai tiešām jāvaino treneris, vai vienkārši jāspēj sagremot to, ka ar šādiem spēlētāju resursiem rezultāti ir pašsaprotami un loģiski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-05 18:46, pirms 11 gadiem
Beidz murgot ,stratēģi tu ,viņu Bufalo sabres gribēja iegūt šosezon kā galveno ,tu 90 gadu tarakān Uzprasi jebkuram Kanādā vai ASV ,tev pateiks kas ir Nolans ..!!!!!!

Uzprasi Bārtulim ,kāds treners viņš ir,vai karsumam ,kas ar otro sastāvu paņema kausu junioros ..!!!!

ZB tādi ofisa trollii ,pļūti kaut ko gudri ,tas nekas ka no hokeja sajēgas nav .....

  +6 [+] [-]

, 2013-05-05 18:47, pirms 11 gadiem
Taču beidziet spamot - citādi to nevar nosaukt. Raut frāzes ārā no krievu dzeltenās preses, "līmēt" kopā un veidot kaut kādus uzskatus par cilvēku, kas ir viens no retajiem ar treknu "+" zīmī vērtējamais Latvijas Hokeja pārstāvis.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-05 18:48, pirms 11 gadiem
ARAGONS-A-BURTS rakstīja: ir butiska starpiba starp SPELET AR PUSSPEKU un RACIONALI SADALIT SPEKUS! to ko censas panakt Nolans un Rautokalio,ir BEZJEDZIGA UN NEEFEKTIGA SPEKU IZSKIEDESANA VISAS SPELES GAITA! lioti daudz atklati lieku un nevajadzigu darbibu,kas atnem parak daudz energijas speletajiem,ka rezultata vini nespej pietiekami labi saskatit laukumu, atri un efektigi izveidot zibeniskus pretuzbrukumus, individuali apspelet pretinieku, ka ari koncentreeties vartu gusanai uzbrukuma nosleguma faze, ar izkartam melem metot garam vartiem vai vartsargiem vedera no izdevigam pozicijam
Vispār jau var vienkārši paskatīties, kā Šveice spēlē pret Kanādu un ieraudzīt to, ko grib panākt Nolans. Vakar pret krieviem tas izdevās akurāt pusotru minūti mača sākumā. Kāpēc- prasiet komandai.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-05 18:49, pirms 11 gadiem
KillerLoop rakstīja: Jā, protams, NHL gada labākais treneris nesaprot, kur vajag pielikt enerģiju un kur nē. Iesaku paskatīties Latvijas izlases sastāvu un tad vēlreiz padomāt, vai tiešām jāvaino treneris, vai vienkārši jāspēj sagremot to, ka ar šādiem spēlētāju resursiem rezultāti ir pašsaprotami un loģiski.
Ko tad Nolans pēc 1997. gadā saņemtās NHL sezonas labākā trenera balvas Jack Adams Award ir hokejā ievērojamu sasniedzis?!
14 gadu laikā līdz 2011. gadam Nolans tikai vienā (!!!) sezonā Kvebekas junioru līgā guva labus panākumus ar Monktonas Wildcats (tajā gadā tur spēlēja arī Karsums un Bārtulis).
Eliteprospects.com - Ted Nolan

  -2 [+] [-]

, 2013-05-05 18:49, pirms 11 gadiem
ARAGONS-A-BURTS rakstīja: ar sadiem pasiem speletajiem,tikai pie citiem treneriem un citiem speles uzstadijumiem, taksitskajam shemam un mainiu salikumiem, musejie SPEJA GUT VARTUS un nekad muza mums nebija tadas nozelojamas sausas serijas,tika izveidoti daudz vartu gusanas momenti,kuri ne vienmer tika izmantoti,bet tie vismaz BIJA! vakardienas spele tadi bija tikai divi-tris,un tikai pirmaja tresdalia,kad dyhalka vel daudz maz turejas
Atgādināt zaudējumus ar 10 vārtu starpību?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 18:55, pirms 11 gadiem
Sakon rakstīja: saproti

NEKA TUR TREKNA NAV!

taads pats ka znaroks!
GRIB UZVAREET LIELOS - UN LIIDZ AR TO IEGRABJAAS
bet stili gan ir atskiriigi..
es domaaju znaroka skola bija labaaka!
Znaroka skola LV izlasē, nopietni? Oļegam vajag ilgtermiņa komandas būvēšanu, ko pierāda MVD un pēc tam MD. Oļegam šeit ir savi čomi un savas antipātijas, pārāk daudz personīgā, nevēlēšanās izmēģināt ko jaunu u.tml. Par komandas garu nerunājot, kad varēja Kira katrā pārtraukumā ieskriet un piedāvāt prēmijas.
Nolanam ir cita morāles pakāpe, izglītība un viņš nav tik tāls no mums - arī Teds ir no mazas tautas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-05 18:58, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Ko tad Nolans pēc 1997. gadā saņemtās NHL sezonas labākā trenera balvas Jack Adams Award ir hokejā ievērojamu sasniedzis?!
14 gadu laikā līdz 2011. gadam Nolans tikai vienā (!!!) sezonā Kvebekas junioru līgā guva labus panākumus ar Monktonas Wildcats (tajā gadā tur spēlēja arī Karsums un Bārtulis).
http://www.eliteprospects.com/staff.php?staff=1311
Bet, interesanti, kādu Tu gribi no viņa stratēģiju, ja visiem ir skaidrs- nu jāsitās, kaut kur jau tad aizķersimies. Vai arī Tu domā, ka Vācijai bija stratēģija - nu somiem zaudēsim papildlaikā, pret krieviem kapāsim, bet vienalga zaudēsim bezcerīgi utt.?

  -1 [+] [-]

, 2013-05-05 19:00, pirms 11 gadiem
Man jau nepatīk,ka jūs uzreiz Nolanu vainojat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 19:08, pirms 11 gadiem
žirga88 rakstīja: Beidz murgot ,stratēģi tu ,viņu Bufalo sabres gribēja iegūt šosezon kā galveno ,tu 90 gadu tarakān Uzprasi jebkuram Kanādā vai ASV ,tev pateiks kas ir Nolans ..!!!!!!

Uzprasi Bārtulim ,kāds treners viņš ir,vai karsumam ,kas ar otro sastāvu paņema kausu junioros ..!!!!
Acīmredzot, Tu neesi iepazinies ar plašo interneta informāciju un viedokļus par Nolanu (starp tiem ir arī daudz kritisku viedokļu). Divi labi sasniegumi karjerā 1997.g. NHL ar Sabres un 2006. QMJHL ar Wildcats un... viss.

Papēti kaut vai Wikipēdijā esošo info un tajā norādītos tīmekļa resursus.

Eliteprospects.com - Ted Nolan

Following his departure from Buffalo, Nolan was offered NHL coaching jobs in 1997 by the Tampa Bay Lightning (head coach) and in 1998 by the New York Islanders (assistant coach). Nolan declined both offers. It is said Nolan was not offered an NHL coaching job again until May 2006, a span of eight years, and speculation as to why ranged from outright racism to a perceived fear that Nolan is a "GM Killer" based on his acrimonious working relationship with former boss Muckler.
In 2003, Nolan was in talks to become the coach for the Toronto Toros of the new World Hockey Association, but it never got past talks, and the new WHA never formed. On 26 April 2005, he was hired as the coach and director of hockey operations for the Moncton Wildcats of the Quebec Major Junior Hockey League, who would host the 2006 Memorial Cup.
Ted Nolan - Wikipedia, the free encyclopedia

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 19:08, pirms 11 gadiem
Autor, par kādu Relegation round iet runa? Esi iepazinies ar PČ formātu?

  +2 [+] [-]

, 2013-05-05 19:12, pirms 11 gadiem
Kā jau solīju, pāris centi no manis:

Nolanam bija stretēģija uz vakardienas spēli, jo PČ neviens nespēle kā baltas lapas. Tomēr treneri un komandas ir nopietnas - uzskatīt, ka pēkšņi Nolans ir izņēmums - nav gluži pareizi. Cik es nopratu pēc Nolana vakardienas intervijas, tad spēlētājiem tika dota iespēja vairāk pašiem vairāk improvizēt un iejusties spēlē/čempionātā (tādējādi pareizs viedoklis, ka vakardienas spēli norakstīja + tam, ka no rīta pirms spēles nebij treniņa). Tādēļ arī ielika Masaļski 3. trešdaļā, lai sajūt spēles garšu, jo diezgan ilgi nav spēlējis.

Viedoklim par šodienas spēli ar ASV piekrītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-05 19:44, pirms 11 gadiem
Nolans visu savus panākumus ir guvis savā vidē. šeit vide ir pavisam cita.

es izlases spēlētāju potenciālu vērtēju krietni augstāk, nekā rāda pagājušā PČ un OS kvalifikācijas rezultāti.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 19:45, pirms 11 gadiem
Cry me a river ibio.. Pelēkās masas tupuma kalngalam nav robežu..

  -1 [+] [-]

, 2013-05-05 19:47, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Acīmredzot, Tu neesi iepazinies ar plašo interneta informāciju un viedokļus par Nolanu (starp tiem ir arī daudz kritisku viedokļu). Divi labi sasniegumi karjerā 1997.g. NHL ar Sabres un 2006. QMJHL ar Wildcats un... viss.

Papēti kaut vai Wikipēdijā esošo info un tajā norādītos tīmekļa resursus.

Eliteprospects.com - Ted Nolan


Following his departure from Buffalo, Nolan was offered NHL coaching jobs in 1997 by the Tampa Bay Lightning (head coach) and in 1998 by the New York Islanders (assistant coach). Nolan declined both offers. It is said Nolan was not offered an NHL coaching job again until May 2006, a span of eight years, and speculation as to why ranged from outright racism to a perceived fear that Nolan is a "GM Killer" based on his acrimonious working relationship with former boss Muckler.
In 2003, Nolan was in talks to become the coach for the Toronto Toros of the new World Hockey Association, but it never got past talks, and the new WHA never formed. On 26 April 2005, he was hired as the coach and director of hockey operations for the Moncton Wildcats of the Quebec Major Junior Hockey League, who would host the 2006 Memorial Cup.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Nolan
Atradi gan atiecibas ar kluba ģm un bosu Tad nu gan ,tas tāpat kā savickis un znaroks nekad neatrastu kopigu valodu ,tapec viņš nav rigā un nekad nebuus un tur ir bijis drošvien tāpat ,kā par jebkuru citu treneri tu atradīsi to pašu ,es šoreiz ņemu kā atskaites punktu reāli Bārtuli ,kurš ar karsumu abi spēlēja pie viņa un viņi zin kāds viņš ir un kurš velreiz intervijā teica ,tāds mikroklimats kāds ir tg izlasē ,tāds nekad nav bijis ,un es ticu ka Nolans var mūs pacelt citā līmenī ,viņam ir jādod laiks tikai...Un jebkurš treneris no Latvijas tev pateiks to pašu ..!!!!!

Un ASV ģm tiko intervijā domā Nolanu pieminēja tāpat vien, ???

  +3 [+] [-]

, 2013-05-05 19:48, pirms 11 gadiem
Tagad ir palikuši divi vairianti.
1. izlase nospēlē labu PČ un mēs visi slavējam nolanu par neticamo atklājumu, ka Indrašis var būt otrās maiņas centrs un Džeriņš ar Širokovu ceturtās maiņas vingeri.
2.izlase nospēlē sliktu čempionātu un mēs visi turpinam brīnīties - kurš muļķis Indraši liek centrā un trīs nominālos centra uzbrucējus pa malām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 20:00, pirms 11 gadiem
Kāds vēl plāns? Galvenais, ka smuki runā. Cilvēciņiem patīk, redz. Cilvēks no rietumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 44 komentāri