Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Četras OHL komandas aizvadīs pārbaudes turnīru Liepājā augusta beigās

Četras OHL komandas aizvadīs pārbaudes turnīru Liepājā augusta beigās
HK "Kurbads" kapteinis Toms Bluks ar "Amber Puck" kausu par otro vietu 2017. gadā
Foto: https://www.facebook.com/amberpuck2016

Augusta nogalē pirms otrās „Optibet” hokeja līgas (OHL) sezonas Liepājā tiks aizvadīts pārbaudes turnīrs „Amber Puck”, kurā bez mājiniekiem piedalīsies arī valsts čempione „Kurbads”, vicečempione „Zemgale/LLU” un līgas jaunpienācēja „Lido”, vēsta HK „Liepāja” mājas lapā publicēta informācija.

„Amber Puck” pirmsākumi meklējami 2015. gadā, kad Liepājas hokeja entuziasti jūlija beigās organizēja starptautisko amatieru turnīru, kurā piedalījās komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Īrijas. Tradīcija tika turpināta arī 2016. gadā, bet kopā ar amatieru turnīru tika aizvadītas sacensības U10 vecuma grupā „Amber Puck Kids”.

Pagājušajā gada augustā kopā ar sacensībām U10 un amatieru grupā, „Amber Puck” ietvaros pirmo reizi tika organizēts turnīrs profesionālajām komandām, kurā piedalījās „Liepāja/Optibet”, „Kurbads”, „Mogo” un Zviedrijas pēc spēka trešās līgas klubs „Wings”. Visas Latvijas komandas izcīnīja pa sešiem punktiem, bet pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai, „Amber Puck” kausu izcīnīja „Mogo”, otrajā vietā palika „Kurbads”, bet trešajā – liepājnieki.

Šodien kļuvis zināms, ka tradīcija tiks turpināta, un arī šoreiz zem „Amber Puck” zīmola norisināsies trīs turnīri – U11 vecuma grupā no 17. līdz 19. augustam, turklāt, daļa no spēlēm tiks aizvadītas „Akropolis” laukuma Klaipēdā, amatieriem – 25. un 26. augustā, bet no 31. augustam līdz 2. septembrim stiprāko noskaidros četras OHL komandas – „Liepāja”, „Kurbads”, „Zemgale/LLU” un „Lido”.

Par „Liepāju” šobrīd ir zināms visvairāk – komandai būs jauns treneru korpuss, bet galvenā trenera amatā debitēs 34 gadus vecais Maksims Bodganovs. Komandas „Twitter” kontā publicēta informācija liecina, ka šobrīd ir noslēgti līgumi ar 12 spēlētājiem. Divkārtējā čempione „Kurbads” starpsezonā piesaistījusi vārtsargu Deniju Romanovski (21, 5,73, 85.8%) no HS „Rīga”, regulārās sezonas rezultatīvāko uzbrucēju Edgaru Homjakovu (10+29) no „Liepājas/Optibet”, ka arī uzbrucēju Mārtiņu Vitoliņu (43, 7+29) no Somijas trešās līgas kluba „Hokki”, bet zaudējusi rezultatīvāko spēlētāju Sandi Zolmani (38, 20+28), kurš devies uz Franciju.

„Zemgale/LLU” palikusi bez viena no uzbrukuma līderiem, baltkrieva Ivana Ribčika, kurš karjeru turpinās Minskas „Yunost”, aizsargs Imants Leščovs devies uz Alpu hokeja līgas klubu „Ritten/Renon”, bet cits aizsargs Vjačeslavs Minajevs atgriezies Liepājā. „Lido” meistaru komanda Latvijas hokeja kartē parādījās pagājušajā sezonā, kad Jēkaba Rēdliha vadībā ieņēma ceturto vietu regulārajā sezonā pirmajā līgā, bet pusfinālā piekāpās „Rīgai 2001” četros mačos. Turnīrs kļūs par pēdējo sagatavošanos posmu pirms jaunas hokeja sezonas. Ieeja uz visam spēlēm – bezmaksas.

Viena no „Amber Puck” īpatnībām ir populāro Latvijas hokejistu izmantošana turnīra popularizēšanā. Debijas gadā tas bija Sandis Ozoliņš, 2016. gadā – Artūrs Irbe, bet 2017. – Mihails Vasiļonoks un Kristers Gudļevskis.

Tikmēr jau ceturtdien, 2. augusta pirmo pārbaudes spēli aizvadīs „Mogo”, jaunā galvenā trenera Igora Smirnova vadībā Valmierā izmēģinot spēkus pret Krievijas Augstākās līgas (VHL) klubu „Toros”, kas 30. jūlijā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Rīgas „Dinamo” ar 3:4.

Izmantotie avoti:
HK Liepāja – Hokeja komanda
liepajniekiem.lv
LHF | Sākums

     [+] [-]

, 2018-07-31 22:53, pirms 6 gadiem
Briest teicams turnīrs! Apsveru domu apmeklēt kadu no spēlēm klātienē! Pie viena varētu iepazīties ar Nameju un uzsaukt viņam pāris divlitrīgos alēnus vai odieri. Un arī izmantot iespēju izpirkt no lombarda viņa Liepājas Metalurga maiku.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-01 00:12, pirms 6 gadiem
Kads zin kaut ko par Lido sastavu?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-01 07:25, pirms 6 gadiem
Man arī būtu interesanti , cik naudīgs būs LIDO?

     [+] [-]

, 2018-08-01 12:26, pirms 6 gadiem
maris777 rakstīja: Man arī būtu interesanti , cik naudīgs būs LIDO?
vakar LR1 bija intervija ar Ķirsona kungu
bija ļoti pašpārlicināts, par hokeju nerunāja, bet saimnieciskās lietās viss ejot uz augšu
algu konvertos nemaksājot vairs, viss pēc likuma, uzskata, ka darbaspēka problēmu Latvijā atrisinātu REiropas atalgojuma līmenis, vismaz 1200 eur uz rokas
redzēs cik daudz atvēlēs hokejam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja