Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Latvijas hokeja čempionāta spēles kļūst mazāk apmeklētas

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Skaitļi: Latvijas hokeja čempionāta spēles kļūst mazāk apmeklētas
Intriga un šovs ir - kur skatītāji?
Foto: HK Kurbads

Latvijas čempionāta finālsērijā, kuras pirmā spēle tiks aizvadīta jau rītvakar, komandas teju vienmēr var lepoties ar spēļu apmeklētību, kas tuvojas haļļu kapacitātes robežai. Vai ar ko lepoties Optibet hokeja līgas vienībām ir arī aizvadītajā regulārajā sezonā?

Lai arī kopumā jau piekto sezonu pēc kārtas Latvijas čempionāta hokejā apmeklējuma rādītāji turas 200 skatītāju robežās, pēdējās divās sezonās apmeklējums ir nedaudz kritis, un šosezon sasniedzis vien 195 skatītājus spēlē (-8% pret 2017. gadu). Ja par nozīmīgu intereses kritumu šie dati neliecina, tad par ieilgušu stagnāciju līdzjutēju piesaistē gan.

Pēdējo izrāvienu čempionāts piedzīvoja 2014.–15. gada sezonā. Toreiz turnīram pievienojās "Mogo" un atgriezās komanda no Liepājas. Vietējā publika liepājnieku atgriešanos uzņēma ar gana lielu entuziasmu - 568 skatītāji spēlē, vien nedaudz mazāk kā pēdējā "Metalurga" sezonā Baltkrievijas Ekstralīgā. Abu komandu dalība būtiski veicināja konkurenci un interesi par turnīru, palīdzot citu vadošo komandu apmeklējuma rādītājiem augt turpmākajās divās sezonās.

Nu jau piecus gadus mainījies nav nedz čempionāta komandu kodols, ne, pats būtiskākais, tas, kā tiek strādāts ar skatītāju piesaisti. Līdz ar to apmeklētības rādītājiem nevajadzētu būt pārsteigumam arī pašiem čempionāta organizatoriem, dalībniekiem.

HK Liepāja - populārākā jau piekto gadu pēc kārtas

Jau tradicionāli, apmeklētākās komandas godu izcīnījuši liepājnieki, kuri, par spīti blāvākam sniegumam laukumā, līdz ar komandas reorganizāciju vasarā spējuši uzlabot arī fanu skaitu tribīnēs. Vidēji katru spēli klātienē vēroja 412 skatītāji.

Būtiski, ka liepājnieki šo titulu visus piecus gadus iegūtu arī tad, ja komanda neorganizētu "Lāči Lido" spēli, kas ierasti pulcē virs 1000 skatītājiem, pērn decembrī - pat 2000 apmeklētājus. Šī spēle citām turnīra komandām tikmēr kalpo kā lekciju kursa "Ievads mārketingā" pirmā nodarbība.

Pagalam neveiksmīga otrā sezona jaunajā hallē izvērtusies "Kurbadam" - vidēji katru tās spēli klātienē vēroja tikai 171 skatītājs. Tas ir zemākais rādītājs komandas sešu gadu pastāvēšanas vēsturē. Ja "Kurbada" debijas spēli jaunajā hallē 2017. gada septembrī apmeklēja gandrīz 500 skatītāju, šosezon skatītāji parūpējās arī par antirekordu - novembra spēli pret Liepāju vēroja vien 89 cilvēki.

Čempionāta vidējos rādītājus nelabvēlīgi ietekmējusi "Lido" pievienošanās tam. Spējot uzvarēt tikai vienu no 36 spēlēm, "Lido" mājas spēles vidēji pulcēja vien 98 skatītājus. Varētu teikt, ka, redz, šis tad arī ir iemesls kopējai lejupslīdei, taču arī pārējo sešu komandu savstarpējās cīņas apmeklēja vien 198 skatītāji. Vēl vairāk, šī nebūt nav pirmā vai pēdējā sezona, kad turnīrā piedalās pārliecinoša pastarīte bez savas fanu bāzes vai mērķiem tādu izveidot.

Ja apskatām Latvijas čempionāta spēļu sadalījumu pēc to apmeklējuma - pēdējos divos gados samazinājies spēļu īpatsvars, kuras vēro vairāk par 200 cilvēkiem. Tas vien apliecina to, ka ne jau "Lido" statistiku velk uz leju - arī vadošo komandu savstarpējās cīņas šosezon vairs nav bijušas tik saistošas skatītājam. Ko dod agrāko izlases spēlētāju uzvārdi uz vismaz trīs komandu krekliem, ja vidējais hokeja līdzjutējs vien aptuveni nojauš, kādas komandas turnīrā piedalās.

Federācija un komandas vienisprātis - satraukumam pamata nav

Latvijas Hokeja federācija atzīst, ka, ņemot vērā visus apstākļus, tās ieskatā aizvadītās sezonas apmeklējums uzskatāms par vidēji labu. Darbs ejot uz priekšu, un par to federācijai ir gandarījums.

Federācijas mārketinga nodaļa īpaši izceļ to, ka šogad visas komandas sākušas aktīvāk strādāt ar sociālajiem tīkliem. (Taisnības labad gan jāatzīmē - "Lido" pēdējo ierakstu veica 8. septembrī, savukārt "Prizma" pēdējos divos gados spējusi tik vien, kā atjaunot komandas bildi). Tiesa, kā apliecināja pusfinālu sērijas, aktīva satura radīšana sociālajos tīklos bez investīcijām šo ierakstu reklāmā ("Mogo" gadījums) nepalīdz piepildīt komandas tribīnes. Lai arī apsveicami, ka komandas plašāk apgūst vismaz kādus komunikācijas pamatelementus, joprojām reti tām izdodas veicināt intrigu par gaidāmajām spēlēm.

Otras apmeklētākās komandas gods šosezon ticis jelgavniekiem, kas pēc sudraba sezonas nav pieklusuši, tieši pretēji - vien spēcinājuši komandas rindas. Pēc pārdoto biļešu un izdalīto ielūgumu skaita "Zemgales" spēles regulārajā sezonā apmeklējot 500-600 cilvēku, pārliecināts ir komandas valdes loceklis Armands Ozollapa. Viņam nav skaidrs, kur īsti rodoties būtiskā starpība pret spēļu protokolos fiksētajiem vidēji 235 apmeklētājiem.

Lai piesaistītu līdzjutējus, "Zemgale" izplata afišas pilsētas autobusos un reklāmas stendos, aktīvi darbojas sociālajos tīklos. Tāpat, komanda nodrošina bezmaksas ielūgumus tās sponsoriem, brīvprātīgajiem, daļa ielūgumu nonākot arī pie līdzjutējiem. Aktīva interese par komandu esot arī tuvējās pilsētās - Dobelē, Bauskā. Domājot par plašāku skatītāju piesaisti, Ozollapa uzsver, ka jo vairāk komandā būs vietējās ledus skolas audzēkņu, jo vairāk tribīnēs būs skatītāju. Šajā virzienā komanda mērķtiecīgi strādā jau vairākas sezonas.

Nākamo soli šogad centušies spert "Kurbads", kas jau ilgstoši bijuši aktīvākie darbā pie komandas mārketinga un reklāmas. Jānis Straupe norāda, ka komanda izvirzījusi jaunu vadmotīvu - rūpēties par to, lai cilvēks, atnākot uz spēli, izjustu vēlmi nākt arī nākamo. Pagaidām tas augļus nav nesis, taču sezonas gaitā "Kurbads" izmēģināja dūmu un uguns šovus, t-kreklu lielgabalu, turpināja izspēlēt konkursus starplaikos. Komandu priecēja arī jau otro gadu kupli apmeklētās Kontinentālā kausa spēles.

Pirms gada Kurbads ledus hallei bija debijas sezona, cilvēki vēlējās apskatīt halli, to iepazīt. Tas ir galvenais iemesls, ar ko šogad piedzīvoto kritumu skaidro Straupe. Nepalīdzot arī sliktā stāvoklī esošais halles piebraucamais ceļš, kur komanda cer uz Rīgas Domes ieinteresētību tā sakārtošanā. Lai arī "Kurbads" turpina strādāt ar tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem, Straupe pārliecinoši atzīst, ka pašlaik apkārtnes iedzīvotāji "Kurbadu" par savu komandu neuzskata.

Pavisam citu ainu ieraugām, kad lūkojamies pārējo Rīgā bāzēto komandu virzienā. Ja "Mogo" šosezon ir kļuvusi redzamāka komunikācijā, to nevaram teikt par "Prizmu", “HS Rīga” vai "Lido". Ainu gana precīzi ilustrē "HS Rīga" menedžeris Renārs Freibergs, kas atzīst, ka par skatītāju piesaistīšanu komanda nesatraucas un par to trūkumu nesūdzas. Hallē daudz vietu neesot tāpat, un uz spēlēm nākot jauno hokejistu vecāki, radinieki un draugi.

Vai čempionātam ir potenciāls?

Par mērauklu tam, cik lielā mērā Latvijas čempionāta organizētāji un komandas šobrīd spēj apgūt turnīra potenciālu, varam aplūkot 2007.–08. gada Samsung Premjerlīgas sezonu. Toreiz, gluži kā šogad, turnīrā piedalījās septiņas komandas, no kurām viena bija izteikta pastarīte.

Čempionāta spēles apmeklēja vidēji 431 skatītājs – divreiz vairāk kā šobrīd. Favorītu, Liepājas "Metalurga" un “HK Rīga 2000”, savstarpējās cīņas regulārajā sezonā klātienē vēroja vidēji 640 skatītāji (par vienu spēli dati nav pieejami).

Skalā no pusprofesionāls līdz profesionāls tolaik čempionāts nenoliedzami bija lauvas tiesu profesionālāks kā šodien, tomēr vienlaikus tas vēl bija laiks, kad spēles mēdza sākties arī, piemēram, darba dienas 16:00 vai 17:00. Šis jautājums turnīra nolikumā šobrīd ir atrisināts (galu galā, jāstrādā taču ir arī lielai daļa čempionāta spēlētāju).

Kopš 2008. gada mainījusies ir ne vien čempionāta profesionalitāte, bet arī turnīra ģeogrāfija - togad čempionāta septiņas komandas pārstāvēja sešas pilsētas un trīs valstis, šobrīd pārstāvēta ir vien Rīga, Jelgava un Liepāja. Tieši turnīra ģeogrāfija ir viens no šī brīža klupšanas akmeņiem.

Jau vairākus gadus “HK Daugavpils” spēles 1. līgā (tagad JAHL) vidēji apmeklē tikpat skatītāju, cik Latvijas čempionāta spēles Liepājā. Ārpus Rīgas un tās apkārtnes, čempionātam piemērotas halles ir arī Ogrē, Ventspilī, Tukumā, Ozolniekos un Valmierā. Gan “Liepāja”, gan “Zemgale” apliecina, ka lokālpatriotisms ir vērtīgs un spēlē lielu lomu skatītāju piesaistē. Atšķirībā no futbola un basketbola līgām, hokejā pagaidām šis vērtīgais resurss nav apgūts.

Ja piecas komandas ir bāzētas Rīgā, kur tām par skatītāju jākonkurē ne tikai vienai ar otru, bet arī ar Rīgas "Dinamo", praktiski jebkura cita sporta veida un kultūras notikumu pārbagātību, plašāku uzmanību turnīram bez būtiskiem mārketinga līdzekļiem (kas ar augstu risku var nesasniegt investīciju atdevi) piesaistīt tiešām nav viegli. Šo kā vienu no sarežģītākajiem izaicinājumiem sarunā ar Sportacentrs.com iezīmē arī "Kurbada" pārstāvis.

Kā nesenāks atgādinājums par čempionāta potenciālu kalpo klusi likvidētā Latvijas kausa izcīņa, kuras finālspēles starp "Mogo" un "Kurbadu" Arēnā Rīga trīs gadus pēc kārtas pulcēja vairāk kā 2000 skatītāju.

Vai pārmaiņas nāk?

Jau tradicionāli sezonas gaidāmā izskaņa nozīmē, ka drīzumā federācija aicinās komandas tikties pie kopīga galda, lai pārliecinātos par to gatavību turpināt spēlēt. Kā uzsver federācijas sporta direktors Edgars Buncis, noteicošā būs komandu finansiālā rocība, kas arī lielā mērā nosakot skatītāju piesaistes līmeni.

Buncis norāda, ka paralēli notiekot pārrunas ar “HK Daugavpili”, un viņš cerot redzēt komandu atgriežamies turnīrā. “HK Daugavpils” esot paudusi gatavību startēt jau nākamajā sezonā, liekot domāt, ka atrisināts galvenais šķērslis, kas to liedza darīt agrāk - finansējuma trūkums.

Pērnā gada nogalē pie apvāršņa uzausa iecere par Baltijas līgas izveidi, kas vismaz sākotnēji vietējo čempionātu neaizstās. Kā norāda Buncis, plānots, ka nākamsezon astoņas komandas izspēlēs divu apļu grupu turnīru (ar četrām komandām grupā), kam sekotu izslēgšanas spēles. Tiesa, šobrīd līdz galam vēl nav apzināta komandu gatavība spēlēt. Ja Latvijas klubiem neskaidrs jautājums ir par finansēm, kaimiņu komandām bažas rada arī sportistu resursa pieejamība.

Vietējā pusprofesionālā hokeja interesēm būtu maksimāli svarīgi nodrošināt, ka, līdzīgi kā Čempionu hokeja līga, šis formāts neaizstāj pašmāju turnīru un neiedragā tā konkurētspēju. Tieši Latvijas vadošo komandu īslaicīgā piedalīšanas Baltkrievijas Ekstralīgā un Latvijas finanšu krīze pirms desmit gadiem atmeta Latvijas čempionātu gaismas gadus atpakaļ. Pašlaik grūti saskatīt tos potenciālos ieguvumus, kuru dēļ Baltijas līgas izveide būtu šāda riska vērta.

Pēdējos gados komandām un Latvijas Hokeja federācijai ir izdevies revitalizēt Latvijas čempionātu. Vēl pirms 6-7 gadiem Latvijas čempiona tituls, šķiet, neko daudz nenozīmēja arī pašiem spēlētājiem. Šobrīd čempionāts ir kļuvis par produktu, kas spēj būt interesants gan zināmam cilvēku skaitam, gan, līdz ar to, arī sponsoriem.

Ja pirms pieciem gadiem par izrāvienu pārūpējās divu spēcīgu komandu pievienošanās turnīram, šoreiz ripa ir federācijas zonā. Tieši federācijai jārod veids, kā panākt nākamo izrāvienu turnīra attīstībā, kas vienlaikus nesagrautu līdz šim sasniegto.

2017. gada apskatu par Latvijas čempionāta spēļu apmeklējumu lasi šeit: Skaitļi: Kas apmeklē Latvijas čempionāta spēles?

1 2 3 4 120 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2019-03-20 12:29, pirms 5 gadiem
āzis ar ruksi nespēj un kā redzams no pēdējiem notikumiem pat negrib sakārtot Latvijas čempionātu. Vienkāršāk ir murgot par baltijas līgām un laizīties ap rižskoje ģinamo

  -4 [+] [-]

, 2019-03-20 12:37, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: āzis ar ruksi nespēj un kā redzams no pēdējiem notikumiem pat negrib sakārtot Latvijas čempionātu. Vienkāršāk ir murgot par baltijas līgām un laizīties ap rižskoje ģinamo
Izveidot tirgu ir grūtākā lieta šajā pasaulē!
Tev ir jāzin patērētāja vēlmes un jābūt soli priekšā pārējiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-20 12:41, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Ko nozīmē sakārtot? Te pirmāmkārtām ir "jāsakārto'" paši spēlētāji, kuri šajā turnīrā piedalās Tauta neiet galvenokārt pateicotes tieši viņiem
Kāda jēga skatīt, kā Prūsis bakstās pret Lavrenovu? Ortkārt, neesam pieraduši, ka Lettiņš pret Lettiņu sitas, nu nav tas Latvijas Lielā Hokeja tradīcijās, nav, nebija un arī nekad nebūs! Mums vajag pretieniekus no ārpuses, vai tas ir izlašu vai arī klubu turnīros Latvija ir pārāk maza valsts, lai lielie komandu sporti vārītos savā sulā Amatieri jā, lūdzu, bet ne PRO!
Pa vidu vajag action: A burts pret kādu RD nolicēju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 12:45, pirms 5 gadiem
intp rakstīja: Izveidot tirgu ir grūtākā lieta šajā pasaulē!
Tev ir jāzin patērētāja vēlmes un jābūt soli priekšā pārējiem!
Latviešiem, kā piederošiem pie rietumu kultūras patīk kārtība. Sakārtot čempionātu ir kas grūts? Kā to ņem - tādiem savoku reliktiem kā āzim un ruksim tas ir kosmoss, normāliem cilvēkiem nekā sarežģīta.

  +5 [+] [-]

, 2019-03-20 12:50, pirms 5 gadiem
Prizmai jau tradicionāli un gadiem ilgi ir bijis pilnīgi pofig uz skatītājiem. Izskatās, ka Lido seko šīm tradīcijām.
Ja izdotos Virslīgā atgriezties Daugavpilij un pievienotos Valmiera un Ventspils, cipari kļūtu lielāki. Rīgā tomer pārāk daudz citu izklaižu ar kurām jākonkurē. Tomēr Kurbads cenšas, un mazliet to dara arī Mogo un HS Rīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 12:51, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Latviešiem, kā piederošiem pie rietumu kultūras patīk kārtība. Sakārtot čempionātu ir kas grūts? Kā to ņem - tādiem savoku reliktiem kā āzim un ruksim tas ir kosmoss, normāliem cilvēkiem nekā sarežģīta.
Kā iedabūsi skatītājus tribīnēs? Jāsāk ar skolēniem, jauniešiem, apkārtējo vidi!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-20 12:52, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Prizmai jau tradicionāli un gadiem ilgi ir bijis pilnīgi pofig uz skatītājiem. Izskatās, ka Lido seko šīm tradīcijām.
Ja izdotos Virslīgā atgriezties Daugavpilij un pievienotos Valmiera un Ventspils, cipari kļūtu lielāki. Rīgā tomer pārāk daudz citu izklaižu ar kurām jākonkurē. Tomēr Kurbads cenšas, un mazliet to dara arī Mogo un HS Rīga.
Mogo koks ar 2 galiem - ģeogrāfiski labāka vieta, bet daudz sliktāka halle, gan infrastruktura, gan ērtības gan vienkārši estētiski

  +3 [+] [-]

, 2019-03-20 12:54, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Ko nozīmē sakārtot? Te pirmāmkārtām ir "jāsakārto'" paši spēlētāji, kuri šajā turnīrā piedalās Tauta neiet galvenokārt pateicotes tieši viņiem
Kāda jēga skatīt, kā Prūsis bakstās pret Lavrenovu? Ortkārt, neesam pieraduši, ka Lettiņš pret Lettiņu sitas, nu nav tas Latvijas Lielā Hokeja tradīcijās, nav, nebija un arī nekad nebūs! Mums vajag pretieniekus no ārpuses, vai tas ir izlašu vai arī klubu turnīros Latvija ir pārāk maza valsts, lai lielie komandu sporti vārītos savā sulā Amatieri jā, lūdzu, bet ne PRO!
Interesanti, kāpēc citās mazās valstīs var būt spēcīgi vietējie čempionāti? Iedz. sk. nav rādītājs. Nav nepieciešami obligāti "ārējie pretinieki". Ir jāatīsta sapratne, ka vispirms par savu galu jāpadomā - Ogrēnietim jāfano par Ogri, Rīdziniekam Rīgu, Daugavpilietim Daugavpili un tad, kad starptautiskas sacensības jeb RD vai KK vai Izlase - tad par to, kas piedalās starptautiskajās. Savukārt, par to, ka saki, ka neies skatīties, kā spēlē Prūsis pret Lavrenovu - Lai Prūša vietā būtu Dārziņš pret Karsumu vajag tādu lietu kā naudiņš, kas vietējā mērogā diži daudz nav. Un ir jāsaprot, ka tieši no tā Latvijas čempionāta aug tie vēlākie "varoņi" kas taisa starptautiskos panākumus - nebūs atbalsta no bērna kājas, nebūs arī vēlme, kad būs izsitušies steigties palīgā izlasei. Un ja nebūs tāda vietējā čempja, tad vienkārši nebūs, kas steidzās palīgā izlasei.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-20 12:55, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Interesanti, kāpēc citās mazās valstīs var būt spēcīgi vietējie čempionāti? Iedz. sk. nav rādītājs. Nav nepieciešami obligāti "ārējie pretinieki". Ir jāatīsta sapratne, ka vispirms par savu galu jāpadomā - Ogrēnietim jāfano par Ogri, Rīdziniekam Rīgu, Daugavpilietim Daugavpili un tad, kad starptautiskas sacensības jeb RD vai KK vai Izlase - tad par to, kas piedalās starptautiskajās. Savukārt, par to, ka saki, ka neies skatīties, kā spēlē Prūsis pret Lavrenovu - Lai Prūša vietā būtu Dārziņš pret Karsumu vajag tādu lietu kā naudiņš, kas vietējā mērogā diži daudz nav. Un ir jāsaprot, ka tieši no tā Latvijas čempionāta aug tie vēlākie "varoņi" kas taisa starptautiskos panākumus - nebūs atbalsta no bērna kājas, nebūs arī vēlme, kad būs izsitušies steigties palīgā izlasei. Un ja nebūs tāda vietējā čempja, tad vienkārši nebūs, kas steidzās palīgā izlasei.
Dānijā gandrīz čempionāts bankrotēja...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 12:56, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Prizmai jau tradicionāli un gadiem ilgi ir bijis pilnīgi pofig uz skatītājiem. Izskatās, ka Lido seko šīm tradīcijām.
Ja izdotos Virslīgā atgriezties Daugavpilij un pievienotos Valmiera un Ventspils, cipari kļūtu lielāki. Rīgā tomer pārāk daudz citu izklaižu ar kurām jākonkurē. Tomēr Kurbads cenšas, un mazliet to dara arī Mogo un HS Rīga.
Ģeogrāfiski tas būtu labi, bet no jaudas hz. Nez vai līmeni celtu vēl 3-4 "Lido" kalibra klubi. Tiesa vismaz uz sezonu tas būtu skatītāju pieaugums, PR utt. Tālak jau varētu skatīties.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 12:58, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Mogo koks ar 2 galiem - ģeogrāfiski labāka vieta, bet daudz sliktāka halle, gan infrastruktura, gan ērtības gan vienkārši estētiski
Es teiktu, ka labākā un ērtākā vieta Rīgā ir Prizmai, bet viņiem pie d skatītāji.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 13:00, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ģeogrāfiski tas būtu labi, bet no jaudas hz. Nez vai līmeni celtu vēl 3-4 "Lido" kalibra klubi. Tiesa vismaz uz sezonu tas būtu skatītāju pieaugums, PR utt. Tālak jau varētu skatīties.
Ja var Liepāja, kāpēc nevar Daugavpils? Ja var Jelgava, kāpēc lai nevarētu Valmiera? Par Ventspili esmu skeprisks bet no otras puses arī tur iespējams "Jelgavas ceļš" - vietējie + studenti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-03-20 13:03, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Es teiktu, ka labākā un ērtākā vieta Rīgā ir Prizmai, bet viņiem pie d skatītāji.
Pēc sižetiem kas redzēti sajūta tāda: "mēs esam daudz izdarījuši hokejā - halle ar laukumiem un sporta skola, tad virslīgas komanda ir tikai tāds bonuss bijušajiem audzēkņiem, bet skatītāji vispār - grib nāc, negrib nenāc"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-03-20 13:16, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Arī Dārziņš pret Karsumu nebūtu tik saistoši, kā Dārziņš pret Mozjakinu, vai Karsums pret Kopitaru, piemēram
Kápéc Tev viss krieviskais ir tik labs un pozitívs?

  -2 [+] [-]

, 2019-03-20 13:17, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Latviešiem, kā piederošiem pie rietumu kultūras patīk kārtība. Sakārtot čempionātu ir kas grūts? Kā to ņem - tādiem savoku reliktiem kā āzim un ruksim tas ir kosmoss, normāliem cilvēkiem nekā sarežģīta.
Ja jau esi tik gudrs, nu tad uz prieksu! Nem un sakarto! Vai vismaz nac klaja ar kadiem konstruktiviem un kvalitativiem priekslikumiem. Uzraksti kaut vai epastu uz hokeja federaciju sakuma. Savadak plika ..irsana un citu kritizesana. Bet laikam jau tas latviesiem raksturigi - irst un kritizet, irst un kritizet...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 13:18, pirms 5 gadiem
Kad Kurbads spēlēja Ogrē, tad regulāri gāju uz spēlēm. Tagad baigais slinkums uz Rīgu vilkties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 13:21, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja jau esi tik gudrs, nu tad uz prieksu! Nem un sakarto! Vai vismaz nac klaja ar kadiem konstruktiviem un kvalitativiem priekslikumiem. Uzraksti kaut vai epastu uz hokeja federaciju sakuma. Savadak plika ..irsana un citu kritizesana. Bet laikam jau tas latviesiem raksturigi - irst un kritizet, irst un kritizet...
Tu uzskati ka Latvijas čempionāts ir jākārto man, nevis Latvijas hokeja federācijai ?
Tu esi latvietis, vai latviski rakstošs putinosos?

  +4 [+] [-]

, 2019-03-20 13:21, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Kur tu manis rakstītajā Krievisko saskatīji? Vienīgais Krieviskais bija nosacītais Mozjakins
Labi, viņa vietā var ielikt Elisonu, piemēram, vai tas kardināli maina lietas būtību?
Runa nav konkréti par komentāriem pie šī raksta, bet vispār.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-20 13:22, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja jau esi tik gudrs, nu tad uz prieksu! Nem un sakarto! Vai vismaz nac klaja ar kadiem konstruktiviem un kvalitativiem priekslikumiem. Uzraksti kaut vai epastu uz hokeja federaciju sakuma. Savadak plika ..irsana un citu kritizesana. Bet laikam jau tas latviesiem raksturigi - irst un kritizet, irst un kritizet...
Tad iznāk, ka hokeja faniem tagad jānodarbojas ar to, ko nedara federācija? Kur var tik aplami domāt?

     [+] [-]

, 2019-03-20 13:23, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Tu uzskati ka Latvijas čempionāts ir jākārto man, nevis Latvijas hokeja federācijai ?
Tu esi latvietis, vai latviski rakstošs putinosos?
Nav svarigi kas es esmu, ne par to ir runa. Es neko neuzskatu, tikai izlasiju tavu klaji negativo komentaru un izdariju attiecigus secinajumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-03-20 13:29, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nav svarigi kas es esmu, ne par to ir runa. Es neko neuzskatu, tikai izlasiju tavu klaji negativo komentaru un izdariju attiecigus secinajumus.
šeit ir publisks portāls, kurā ir publicēts raksts par Latvijas čempionātu, pie kura ir komentāru sadaļa, kurā es izsaku savas domas, izejot no paša redzētā, lasītā un sarunām ar cilvēkiem kuri ir saistīti ar Latvijas hokeju. Toties tu pamanies uzliet dubļus visiem latviešiem. Sarežģīti vai ne?

     [+] [-]

, 2019-03-20 13:29, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Ko nozīmē sakārtot? Te pirmāmkārtām ir "jāsakārto'" paši spēlētāji, kuri šajā turnīrā piedalās Tauta neiet galvenokārt pateicotes tieši viņiem
Kāda jēga skatīt, kā Prūsis bakstās pret Lavrenovu? Ortkārt, neesam pieraduši, ka Lettiņš pret Lettiņu sitas, nu nav tas Latvijas Lielā Hokeja tradīcijās, nav, nebija un arī nekad nebūs! Mums vajag pretieniekus no ārpuses, vai tas ir izlašu vai arī klubu turnīros Latvija ir pārāk maza valsts, lai lielie komandu sporti vārītos savā sulā Amatieri jā, lūdzu, bet ne PRO!
Piekrītu! Ir vajadzīgs ārējs pretinieks!

     [+] [-]

, 2019-03-20 13:30, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tad iznāk, ka hokeja faniem tagad jānodarbojas ar to, ko nedara federācija? Kur var tik aplami domāt?
Nu ne gluzi ta saprati mani. Kapec jakritize federacijas darbs? Nesaku, ka viss tur ir labi un superpareizi. Bet var tacu nakt klaja ar kadu labu un kvalitativu prieklikumu, nevis tikai kritizet. Ne ta?

     [+] [-]

, 2019-03-20 13:33, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: šeit ir publisks portāls, kurā ir publicēts raksts par Latvijas čempionātu, pie kura ir komentāru sadaļa, kurā es izsaku savas domas, izejot no paša redzētā, lasītā un sarunām ar cilvēkiem kuri ir saistīti ar Latvijas hokeju. Toties tu pamanies uzliet dubļus visiem latviešiem. Sarežģīti vai ne?
Nevis uzliet dublus, bet pateikt baltu patiesibu. Sajuti atskiribu? Un es tev tikai ieteicu, ko vari darit lietas laba. Vai nemsi manu ieteikumu vera, tas jau tad paliek tava zina.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-20 13:34, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nevis uzliet dublus, bet pateikt baltu patiesibu. Sajuti atskiribu? Un es tev tikai ieteicu, ko vari darit lietas laba. Vai nemsi manu ieteikumu vera, tas jau tad paliek tava zina.
Es neuzskatu, ka Banss ir no tiem, kurš kritizē tikai kritizēšanas pēc.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 13:35, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nevis uzliet dublus, bet pateikt baltu patiesibu. Sajuti atskiribu? Un es tev tikai ieteicu, ko vari darit lietas laba. Vai nemsi manu ieteikumu vera, tas jau tad paliek tava zina.
kas ir balta patiesība? Ka tikai latvieši kritizē? Dāņi to nedara? Argentīnieši, vācieši, igauņi u.t.t. nekritizē ? Tie visam piekrīt?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-20 13:45, pirms 5 gadiem
Šitas čekistiem vai kuri vēlētos par tādiem būt:

Vēsturiski Latvijai kas kopējs ir ar Baltvācu tautu,ar kuriem mūsu senči sadzīvoja kopā ar vienādān interesēm attīstīt Latvijas zemi utt,tāpēc no mums daudziem ir arī saglabājušies Vācu uzvārdi..

Parkrievošanu ko joprojam cer un mēģina ir kopš okupācijas laikiem tikai..kad atgūs Rīgu,un nebus pie varas krieveļi vai čekisti būs arī vietējais čempisaugstākā kvalitātē un attīstība atkal varēs notikt!
1 2 3 4 120 komentāri