Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Latvija kopā ar Igauniju un Lietuvu apņemas nākamsezon rīkot Baltijas līgu hokejā

Rolands Eliņš

Latvija kopā ar Igauniju un Lietuvu apņemas nākamsezon rīkot Baltijas līgu hokejā
Rauno Parrass, Aigars Kalvītis un Daiņus Zubrus. Foto: LHF

Kopīgā preses konferencē Viļņā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas hokeja federāciju prezidenti paziņoja, ka tiek plānots 2019./20. gada sezonā izveidot Baltijas līgu klubiem. Vismaz pirmajā sezonā Baltijas līga neaizstās Latvijas čempionātu un noritēs paralēli. Plānots, ka līgā piedalīsies astoņas komandas – četras no Latvijas, divas no Lietuvas un divas no Igaunijas.

Preses konferencē Viļņā, kur šobrīd notiek Baltijas kausa izcīņā hokejā, LHF prezidents Aigars Kalvītis, LHF sporta direktors Edgars Buncis, Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Daiņus Zubrus un Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Rauno Parrass kopīgi paziņoja par mērķiem rīkot Baltijas kausa izcīņu arī nākamsezon, saglabājot pašreizējās dalībnieču sastāvu, proti, Latvijas klubu izlase, Igaunija, Lietuva, Rumānija, Baltkrievija un Japāna. Nākamsezon šis turnīrs aizvadīts Latvijā, bet aiznākamsezon – Igaunijā.

Taču galvenais paziņojums preses konferencē bija par Baltijas klubu līgas izveidošanu. Buncis norādīja, ka šī ideja tikusi atbalstīta, jo šāda līga varētu kāpināt līdzjutēju interesi par vietējo hokeju un radīt lielāku konkurenci Baltijā.

Tiek plānots, ka Baltijas līgā būs astoņas komandas, no kurām četras būs no Latvijas. Buncis izteicās, ka Baltijas līga pirmajā sezonā noritēs nošķirti no vietējām sacensībām un to jāuzskata par atsevišķu turnīru. Plānots sezonu sākt oktobrī, kad divās apakšgrupās sadalītās komandas izspēlēs divu apļu turnīru, kam sekos „Final Four” turnīrs, kas paredzēts decembra izskaņā, un to rīkos Latvija, visticamāk, Rīgā.

Kalvītis savā uzrunā paskaidroja, ka Latvijas hokejs ir ļoti ieinteresēts sadarboties ar tuvākajiem kaimiņiem un citām valstīm. Viņš uzskata, ka jau paveikts labs darbs, paplašinot Baltijas kausa ģeogrāfiju, kamēr Baltijas hokeja līga būs labs produkts visiem hokeja līdzjutējiem Baltijas valstīs. Kalvītis arī pateicās Lietuvas un Igaunijas federāciju prezidentiem par izrādīto atbalstu šīs idejas realizēšanu.

„Arī mēs esam priecīgi par šo paziņojumu, jo pie idejas tika strādāts jau labu laiku,” teica Lietuvas hokeja leģenda Zubrus. „Lietuvai šis ir liels solis uz priekšu. Mēs vēlamies, lai lietuviešu jaunie spēlētāji paliek hokejā, un šāda turnīra esamība un piedalīšanās tajā var palīdzēt viņiem palikt sportā. Mums Lietuvā ir savas problēmas, nav daudz haļļu, taču šīs idejas attīstībā jutām atbalstu. Protams, ka Latvija šajā konkurencē ir spēcīgākā hokejā, bet mums šī ir lieliska iespēja spēlēt augstākā līmenī. Visi klubi izteica savu atbalstu, un mēs šeit redzam tikai pozitīvus aspektus.”

Savukārt Igaunijas federācijas prezidents Parrass atzīmēja, ka bijušas ilgas diskusijas par to, kā šo līgu padarīt par reālu notikumu: „Tagad mums ir konkrēts plāns, kā sākt līgu un kā to organizēt, un līdz ar to ir iespējas turpināt attīstību. Šis ir pirmais solis, kad klubam ir garantētas sešas spēles sezonā, bet varbūt nākotnē tās būs jau 40 katrā sezonā. Hokejs Igaunijā aug, bet tas nav pirmais sporta veids valstī. Tagad šī iespēja spēlēt kopā ar latviešiem, kuriem hokejs ir tik populārs, mums ļoti nāks par labu. Paldies kolēģiem par izveidoto.”

Kalvītim tika vaicāts, vai viņš neuzskata, ka pirmajā sezonā visu finālčetrinieku veidos Latvijas komandas, uz ko viņš ar smaidu atbildēja, ka, cerams, nē. „Taču sportā ir svarīga konkurence un tas, lai uzvar stiprākais. Uzskatu, ka turnīra formāts ir ļoti labs, lai par finālčetrinieku būtu reāla cīņa. Protams, kā organizators ceru, ka finālā būs visu trīs valstu pārstāves,” teica Kalvītis.

Buncis pēc preses konferences sarunā ar Sportacentrs.com paskaidroja, ka mērķis ir Baltijas līgā sapulcēt visu trīs nacionālo čempionātu spēcīgākās komandas, attiecīgi Baltijas līgai kvalificēsies četras „Optibet” līgas pusfinālistes un Lietuvas un Igaunijas līgu finālistes. Latvijas komandu dalību Baltijas līgā gan var ietekmēt arī klubu pašu vēlmes un čempiovienības dalība Kontinentālajā kausā, paskaidroja Buncis.

Lietuvas čempionātā šosezon piedalās četras komandas un sezonas ievadā pārliecinošā vadībā Elektrēnu „Energija”, kamēr otrajā vietā ir „Kaunas Hockey”. Arī Igaunijas augstākajā līgā spēlē četras komandas – daudzkārtējā čempione „Narva PSK” , pagājušās sezonas čempione Tallinas „Viking”, Tartu „Kalev-Valk” un „Everest”.

1 2 49 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2018-11-09 14:14, pirms 5 gadiem
Leišiem un Igauņiem tās nāks par labu hoķa attītīšanai , bet šaubos vai mums kādi plusi varētu būt ar šādas līgas izveidošanu

 +12 [+] [-]

, 2018-11-09 14:22, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: Leišiem un Igauņiem tās nāks par labu hoķa attītīšanai , bet šaubos vai mums kādi plusi varētu būt ar šādas līgas izveidošanu
Lielāka spēļu prakse. Ja pieņem, ka Ohl paliks tādā pat sastāvā un nepaplašinās, liekās 14-18 spēles sezonā par ļaunu nenāks, jo 3 no tam ir ar OHL komandām, tātad ar savu līmeni. No leišiem gan jau Elektrēni arī vismaz, kādu konkurenci sagādās, tā pat arī Narva no Estiem. Lielāka spēļu prakse par ļaunu nenāks, kaut vai tāpēc, ka liks vairak strādāt pie fiziskā un bagātākajām komandām tuvināt sevi pro līmenim nevis pusamatieriem.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-09 14:25, pirms 5 gadiem
a tie gudreļi vispār ir paprasījuši LV klubiem , vai viņi ir gatavi tur piedalīties. ideja jau nav slikta bet nu huizin. Lielākā daļa spēlētaju vēl paralēli strādā, un 2 spēles nedēļā ir maximums.

 +16 [+] [-]

, 2018-11-09 14:28, pirms 5 gadiem
Protams, īsti populāra tā līga nebūs, kamēr līdzīgī kā basketbolā un volejbolā neaizstās vietējās meistarsacīkstes. Kad aizstās, tad gan skatītāju būs vairāk un interese lielāka, domājams arī no sponsoriem.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-09 14:30, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Lielāka spēļu prakse. Ja pieņem, ka Ohl paliks tādā pat sastāvā un nepaplašinās, liekās 14-18 spēles sezonā par ļaunu nenāks, jo 3 no tam ir ar OHL komandām, tātad ar savu līmeni. No leišiem gan jau Elektrēni arī vismaz, kādu konkurenci sagādās, tā pat arī Narva no Estiem. Lielāka spēļu prakse par ļaunu nenāks, kaut vai tāpēc, ka liks vairak strādāt pie fiziskā un bagātākajām komandām tuvināt sevi pro līmenim nevis pusamatieriem.
Man jau liekas, ka prātīgāk būtu palielināt spēļu skaitu OHL , katru nedeļū 2 spēļu kārtas ( piem. - trešdienās un sestdienās)! Neticu, ka igauņi un leiši vienu klubu konkurētspējīgu uztaisīs, nemaz nerunājot par divi, kā plāno
Slēpts komentārs: OILER1981
Slēpts komentārs: OILER1981
Slēpts komentārs: Rainis76
Slēpts komentārs: OILER1981

  +1 [+] [-]

, 2018-11-09 14:37, pirms 5 gadiem
Atbalstu starptautisku līgu veidošanu. Nav ko malties savā sulā. Kurbads, Prizma vai Mogo - vienalga kura komanda uzvar, jo visas ir manējās. Prizma pret Tallinu vai Kauņu uzreiz cita interese.
Slēpts komentārs: OILER1981

  +8 [+] [-]

, 2018-11-09 14:38, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Slikta ziņa. Ja līdz šim OHL spēlē 7 komandas, tad varēs spēlēt tikai 4 no tām. Garām. Kur pārējie spēlēs? Tas vājinās Latvijas līgu noteikti, un lielai daļai čaļu nebūs kur spēlēt. Bet laikam jau tas tiek darīts kāda biznesa partnera interesēs, jo LV hokejs no tā neiegūst pavisam neko.
Tu rakstu lasīji? OHLā tak nekas nemainās.

 +10 [+] [-]

, 2018-11-09 14:38, pirms 5 gadiem
Te tāda spriešana, itkā visas OHL komandas būtu vismaz kādā SHL līmenī. Vēl nemaz nav pateikts, kuras komandas no Latvijas spēlēs, tas ir viens.
Otrs - jūs tiešām domājat, ka kāda Liepāja ir stiprāka par Elektrēniem?

Protams, šajā čempionātā Latvijas komandām būs jāuzņemas līderu loma, taču tas noteikti nav pasākums, kurā mūsu komandas neko neiegūs. Kaut vai spēļu prakses dēļ tas ir vērtīgi un, protams, papildus spēles un vēl viens turnīrs ir solis tuvāk pilnīgam profesionālismam Latvijas hokejā.

 +10 [+] [-]

, 2018-11-09 14:38, pirms 5 gadiem
Laba ziņa!

  -3 [+] [-]

, 2018-11-09 14:38, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Tu rakstu lasīji? OHLā tak nekas nemainās.
Pirmo sezonu... A pēc tam iespējams mainīsies
Slēpts komentārs: OILER1981

  +9 [+] [-]

, 2018-11-09 14:40, pirms 5 gadiem
Tad jau lietuvieši atkal brauks uz Latviju 9 cilvēku sastāvā un spēlēs saplēstos kreklos? Un Igaunijā spēles atkal notiks lielveikalā? Labi, ka nekas tāds iepriekš nav mēģināts un labi, ka nav izgāzies. Bet tiešām, kas ir mainījies pa šiem gadiem?! Kas būs labāk kā iepriekš?!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-09 14:41, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Leiši un igauņi uz LV rēķina grib pacelt savu hokeju, a mūsējie ir gatavi visiem vienmēr pārdot visu, ko vien var, pat ja pašiem tas nāks par sliktu.
Leiši un igauņi savas izlases var celt izlašu pauzēs pret OHL klubu izlasi, būtu normāli, kā pagājušā sezonā kad visās spēlēja, a šogad tikai novembrī. tas būtu daudz pratīgāk un lietderīgāk naudas izlietojums, nekā klubu Baltijas līga!

  +4 [+] [-]

, 2018-11-09 14:42, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Prizma pret Tallinu vai Kauņu uzreiz cita interese.
Kam tieši tā interese?!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-09 14:51, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Protams, ka Liepāja ir stiprāka par Elektrēniem
Tu arī esi viens no tiem, kas uzskata, ka Dānija, Vācija un Šveice ir Latvijas izlases "klienti" iekš PČ?

Nē, nu nopietni. Gan Lietuvas, gan Igaunijas komandas, ja vien šim pasākumam pieiet nopietni, ar OHL komandām var spēlēt. Tas nenozīmē, ka viņi var uzvarēt, taču parādīt saturīgu spēli - kāpēc ne?

Beigu beigās, par kādu igauņu un lietuviešu hokeja līmeņa celšanu te daudzi čīkst? Tas būs divu apļu papildturnīrs ar Final4, kas faktiski nozīmē 8 papildus spēles katrai komandai (6 apakšgrupā un 2 finālturnīrā) un ilgst kādus ~2 mēnešus.

Ja viss būs tā kā te čīkstoši stāsta, ka mūsu komandas būs tik jau nu labas, ka pretiniekiem iespēju nebūs, tad kaimiņi dabūs sešas spēles un viss. Ja pa sešām spēlēm (faktiski - četrām, jo igauņi ar leišiem arī savā starpā spēlēs) mūsu hokejs varēs pacelt kaimiņu hokeju, tad oficiāli varēs pateikt, ka latvieši ir hokeja supertreneri!

  +5 [+] [-]

, 2018-11-09 14:53, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Atbalstu starptautisku līgu veidošanu. Nav ko malties savā sulā. Kurbads, Prizma vai Mogo - vienalga kura komanda uzvar, jo visas ir manējās. Prizma pret Tallinu vai Kauņu uzreiz cita interese.
cilvēkiem būs intrese tikai tādā gadijumā ,ja būs pievilcīgas reklāmas izveidotas nevis kā tagad , ka spēles var vērot pa velti arēnā , bet neviens neiet skatīties ,jo nezina ,ka spēle notiek vispār

  +3 [+] [-]

, 2018-11-09 14:55, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Man jau liekas, ka prātīgāk būtu palielināt spēļu skaitu OHL , katru nedeļū 2 spēļu kārtas ( piem. - trešdienās un sestdienās)! Neticu, ka igauņi un leiši vienu klubu konkurētspējīgu uztaisīs, nemaz nerunājot par divi, kā plāno
Tieši tā. Ko esti ar saviem 3 klubiem (Tallina, Tartu un Narva) var dot līgai? Neko. Cik no šiem klubiem spēlē izlasē? 1 maiņa. Ja OHL spēlētu šī brīža Igaunijas un Lietuvas izlases un mīnuss Lido, tad varbūt tam būtu jēga.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-09 15:11, pirms 5 gadiem
Da vajadzēja tos Cepelīnu riējus pasūtīt tik pat tālu, kā viņi mūs pasūtija baltijas basketbola līgas veidošanā!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-09 15:31, pirms 5 gadiem
divdomīgs attēls ilustrē rakstu.
varētu sacensties konkursā par jautrāko, interesantāko šīs fotogrāfijas parakstu.

piemēram, divi no manis:

1. Kalvītis: "Es esmu tik varens!" ; Koziols [smiedamies]: "Kalvīti, tu jau esi man līdz kaklam!"

2. Kalvītis: "Man ir šitik liels rīks !" ; Koziols: "Tavējais rīks vēl ir mazs, manējais uz pulksten vieniem man sniedzas līdz kaklam!!!"

     [+] [-]

, 2018-11-09 15:36, pirms 5 gadiem
Vismaz kkas jauns, gan jau tuliit visaadi milichi un profesori zinaas ko labak dariit, nemot veraa ka uz vienu Pelavu speeli arenaa aiziet tikpat cik uz visu LAC sezonaa kopumaa, tad nevaretu teikt ka sliktakais solis

  -2 [+] [-]

, 2018-11-09 15:37, pirms 5 gadiem
tornis rakstīja: Protams, īsti populāra tā līga nebūs, kamēr līdzīgī kā basketbolā un volejbolā neaizstās vietējās meistarsacīkstes. Kad aizstās, tad gan skatītāju būs vairāk un interese lielāka, domājams arī no sponsoriem.
Preciizi!!! Redz taada volejaa un hokejaa to var mierigi dariit, nav jau futbols kur UEFA shaadus mistiskus veidojumus nepielauj, tur tomer Eirokausi un pat minoriem miljoni atlec!!! hokejaa,volejaa un basketaa shitaadus var veidot, nemot veraa ka vieteejiem chempjiem 0 interese, tad novaakt no visas Baltijas labaakos un spelet sava starpa nav slikta ideja

  -3 [+] [-]

, 2018-11-09 15:41, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Kam tieši tā interese?!
Man

  +1 [+] [-]

, 2018-11-09 15:43, pirms 5 gadiem
Finansiāli nez vai ilgtermiņā šo var pavilkt, rēķinot, ka tagad vēl ir "labie gadi". Ja izdodas noturēt visu pasākumu normālā kvalitātē, tad jau principā nekas slikts tas nav.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-09 15:45, pirms 5 gadiem
milicis_lohs_102158974131605 rakstīja: Preciizi!!! Redz taada volejaa un hokejaa to var mierigi dariit, nav jau futbols kur UEFA shaadus mistiskus veidojumus nepielauj, tur tomer Eirokausi un pat minoriem miljoni atlec!!! hokejaa,volejaa un basketaa shitaadus var veidot, nemot veraa ka vieteejiem chempjiem 0 interese, tad novaakt no visas Baltijas labaakos un spelet sava starpa nav slikta ideja
Ja Latvijā vēl atrodas hokeju mīloši sponsori, tad EE vai LT tādu nav. Prātīgs risinājums, ja LT un EE hokeja federācijas sadarbībā ar saviem sponsoriem sākumā vismaz uzturētu izlases kadrus spēlēšanai vienā komandā visas sezonas garumā OHL. Tad pakāpeniski iesaistīt U20 izlases. Tad ar laiku varēs murgot (sapņot) par Baltijas līgu.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-09 15:45, pirms 5 gadiem
Argonauts rakstīja: divdomīgs attēls ilustrē rakstu.
varētu sacensties konkursā par jautrāko, interesantāko šīs fotogrāfijas parakstu.

piemēram, divi no manis:

1. Kalvītis: "Es esmu tik varens!" ; Koziols [smiedamies]: "Kalvīti, tu jau esi man līdz kaklam!"

2. Kalvītis: "Man ir šitik liels rīks !" ; Koziols: "Tavējais rīks vēl ir mazs, manējais uz pulksten vieniem man sniedzas līdz kaklam!!!" Teicams humors, tev buutu lieliska stand-up komediju karjera, nelaid talantu postaa

  -1 [+] [-]

, 2018-11-09 15:47, pirms 5 gadiem
KoNuKo rakstīja: Ja Latvijā vēl atrodas hokeju mīloši sponsori, tad EE vai LT tādu nav. Prātīgs risinājums, ja LT un EE hokeja federācijas sadarbībā ar saviem sponsoriem sākumā vismaz uzturētu izlases kadrus spēlēšanai vienā komandā visas sezonas garumā OHL. Tad pakāpeniski iesaistīt U20 izlases. Tad ar laiku varēs murgot (sapņot) par Baltijas līgu.
Murgot vai nee, to tu atstaaj leishu un igaunu zinaa, ja reiz shie ir gatavi riikot un piedalities, tad jau kkadas naudas shiem ir

Leishus jau var saprast, uzlekushi liidz B grupai, aakis lupaa ir!!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-09 16:03, pirms 5 gadiem
Klau, nu nevajag tagad sakāpināti uztvert 2,5 mēnešus garu turnīru. izskatās ka nākamsezon vnk pataustīsies kā tas izskatās un tālak skatoties kā komandas spēs sakomplektēties (sevišķi kaimiņi), rezultātus, finanses u.t.t. arī lems atstāt kāds ir, izbeigt, vai mainīt formātu attīstot. Ja prasa par ieguvumiem, es saskatu ka vismaz 4 OHL klubi tiks pie papildus spēļu prakses izraujoties no ikdienas rutīnas uzspēlējot pret citām komandām, nevis mūžīgajām pretiniecēm vietējā līgā. Protams bažas rada kaimiņu komandu spēks, bet ar kaut ko ir jāsāk. Man liekas normāla iniciatīva, šobrīd brēkai nav pamata, atliek cerēt ka izdosies!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-09 16:05, pirms 5 gadiem
Argonauts rakstīja: divdomīgs attēls ilustrē rakstu.
varētu sacensties konkursā par jautrāko, interesantāko šīs fotogrāfijas parakstu.

piemēram, divi no manis:

1. Kalvītis: "Es esmu tik varens!" ; Koziols [smiedamies]: "Kalvīti, tu jau esi man līdz kaklam!"

2. Kalvītis: "Man ir šitik liels rīks !" ; Koziols: "Tavējais rīks vēl ir mazs, manējais uz pulksten vieniem man sniedzas līdz kaklam!!!" 3. Kalvītis: "Tikai Rīga, tikai Dinamo"
Koziols: " "

  +1 [+] [-]

, 2018-11-09 16:08, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: Leišiem un Igauņiem tās nāks par labu hoķa attītīšanai , bet šaubos vai mums kādi plusi varētu būt ar šādas līgas izveidošanu
Tirgus lielāks. Sponsorus vieglāk atrast, utt. Tikai pozitīvi.

  +5 [+] [-]

, 2018-11-09 16:13, pirms 5 gadiem
Igauņi un lietuvieši nav spējīgi savākt 4 konkurētspējīgus klubus. Ar to arī var beigt runāt par šo tēmu.

Vienīgais patiešām konkurētspējīgais risinājums būtu izlases bāzes komandas gan Igaunijā, gan Lietuvā bez dažiem vadoāajiem spēlētājiem (leišiem lielāks iztrūkums, igauņiem mazāks). Tas ir maksimums.

Acīmredzot līmeņu atšķirības federāciju amatpersonām īsti nav skaidras, gan jau, ka pēc pirmās sezonas paši sapratīs.

Optimāli būtu 6-7 komandas no Latvijas un pa vienai no kaimiņiem. Ja fantazējam, tad vēl varētu uzaicināt Vitebskas klubu, kas atrodas netālu no robežas un spēlē Baltkrievijas 2. līgā.

Pie šāda sadalījuma mums būtu jāsūta četri klubi no otrās līgas vai juniori un Lido.
1 2 49 komentāri