Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta zeltu par savu mērķi publiski nosauc trīs komandas

Agris Suveizda

Latvijas čempionāta zeltu par savu mērķi publiski nosauc trīs komandas
OHL kauss. Foto: LHF

LETA. "Optibet" hokeja līgā (OHL) šosezon spēlēs astoņas komandas, klāt nākot "Olimp" vienībai un pēc astoņu gadu pārtraukuma Virslīgā atgriežoties klubam no Daugavpils, kā arī vismaz trijām komandām ceturtdien pirmssezonas preses konferencē solot cīnīties par uzvarētāju kausu.

Ar pērnās sezonas finālistu "Mogo" un "Kurbada" komandu maču 7.septembrī tiks dots starts OHL 2019./2020.gada regulārajam čempionātam, un pirmssezonas preses konferencē Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis izteica prieku par jaunizveidoto komandu "Olimp", kā arī Daugavpils kluba atgriešanos Latvijas hokeja virslīgā. "Komandu skaits līgā ir palielinājies. Tas nozīmē, ka ejam pareizā virzienā," gandarījumu par komandu skaitu pauda arī "Optibet" projektu direktors Dainis Niedra.

"Gatavoties sākām augusta sākumā. Vēl ir robi sastāvā, bet cenšamies tos aizpildīt. Latvijas čempionātā ceram atkārtoti izcīnīt uzvarētāju titulu, kā arī spēlēt Kontinentālā kausa sacensībās," par čempionu plāniem pastāstīja "Mogo" spēlētājs un menedžeris Elvis Želubovskis.

"Gatavošanos sezonai uzsākām jūlija beigās. Ir bijušas sešas pārbaudes spēles ar ārvalstu komandām. Sastāvs vēl līdz galam nokomplektēts nav. Gatavojamies pēc sezonas pārtraukuma atgūt uzvarētāju kausu," ne mazāk kaujinieciski bija noskaņots pagājušā gada finālista "Kurbada" pārstāvis un spēlētājs Jānis Straupe.

"Treniņus uzsākām jūlija beigās, sastāvs ir nokomplektēts par 90-95 procentiem," savu komandu prezentēja "Zemgale"/LLU menedžeris Aivars Zeltiņš. "Šodien komanda ir devusies uz pēdējo pārbaudes turnīru Ukrainā, bet uzdevums sezonai ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs un paši augstākie mērķi."

Savukārt pagājušā gada pusfinālistes "Prizma"/IHS galvenais treneris Ēriks Miļuns uzsvēra sastāva mainību: "Daudzi komandas spēlētāji starpsezonā atrada sev citu klubu, tomēr nolēmām turpināt spēlēt, kas klubam būs 21. sezona Virslīgā. Esam vecākais no šobrīd spēlējošajiem klubiem. Sadarbosimies ar Internacionālo hokeja skolu, tāpēc nosaukums mainījies uz "Prizma"/IHS. Uzdevums būs gatavot spēlētājus izlasēm, kā arī dot iespēju turpināt spēlēt un turpināt karjeru mūsu vecākajiem hokejistiem. Reāli apzināmies savu varēšanu un nez vai varam runāt par visaugstākajiem mērķiem. Tomēr par vietu izslēgšanas spēlēs un varbūt pat medaļām varam cīnīties."

"Liepājas" galvenais treneris Maksims Bogdanovs bija apmierināts ar komandas gatavību sezonai: "Esam atgriezuši komandā daudzus šeit jau spēlējušos hokejistus. Sastāvs ir nokomplektēts, sezonai esam gatavi."

Savukārt hokeja skolas "Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins runu sāka ar pateikšanos citām vienībām: "Paldies, ka citi klubi deleģē mums savus jaunos hokejistus! Sezonai sākām gatavoties gandrīz bez pārtraukuma pēc iepriekšējās sezonas - vispirms ar mazāku slodzi, pēc tam to palielinot. Esam aizvadījuši arī divus pārbaudes turnīrus - Čehijā un paldies "Liepājai", kas mūsu uzaicināja "Amber Puck" sacensībās."

Jaunizveidotās komandas "Olimp" galvenais treneris Jurijs Agureikins paskaidroja, ka "tā ir jauna komanda ar veciem spēlētājiem." "Daži pie mums ir pārnākuši no "Prizmas", kādi seši septiņi," bilda Agureikins, uz ko Miļuns noprecizēja, ka viņš parakstījis 11 transfērus uz jauno klubu. "Vēl jārisina sīki organizatoriskie jautājumi, taču ceram cīnīties par medaļām," kluba prezentāciju beidza "Olimp" treneris.

Visbeidzot Daugavpils "Dinaburgas" menedžeris Ruslans Kurelass atzīmēja patīkamo faktu, ka Daugavpils vienība līgā atgriezusies pēc astoņu gadu pārtraukuma. "Bija kvalitatīva sagatavošanās sezonai, ceru, ka būs labi. Spēlēm esam gatavi." Daugavpils kluba galvenais treneris Atvars Tribuncovs piebilda, ka "mūsu galvenais uzdevums būs traucēt vinnēt citiem. Tas būs aizsardzības hokejs."

Spēles televīzijā jaunajā sezonā būs redzamas Sportacentrs.com TV kanālā. Gaidāmajā sezonā par OHL kausu spēkosies astoņas komandas: "MOGO", "Kurbads", "Zemgale/LLU", "Prizma/IHS", "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga". Līdz ar to debiju OHL turnīrā piedzīvos “Olimp”, bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./2014.gada sezonā. Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači. Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL “playoff” pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt 3.vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā. Šajā pavasarī OHL finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica “Kurbada” vienību.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2019-09-05 19:50, pirms 5 gadiem
Lai arī vidzemnieks es par Liepāju,bet pārsteidz ,ka labākie pasaules fani atdzīvojas tikai rakstos par putina dinamo.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-05 19:57, pirms 5 gadiem
Liepājai sastāvs ir Ok, bet...........................vājais punts galvenais treneris. man nav nekas personīgs pret Maksimu Bogdanovu, tomēr neticu, ka viņš vienas sezonas laikā būs tik strauji progresējis, lai vadītu Virslīgas komandu.
Novēlu HKL cīnīties par medaļām, un pie laba snieguma pacīnīties arī par čempionu kausu!

     [+] [-]

, 2019-09-05 20:11, pirms 5 gadiem
Ir kaut kur komandu sastāvi apskatāmi?

  +6 [+] [-]

, 2019-09-05 20:14, pirms 5 gadiem
Un tiešām LHF ļaus tam Oļimp spēlēt LATVIJAS čempionātā ar uz formas tērpa kirilicā rakstītu komandas nosaukumu?!?

  -1 [+] [-]

, 2019-09-05 20:38, pirms 5 gadiem
Drīz sāksies tiešām īstais hokejs.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-05 21:03, pirms 5 gadiem
Lido rakstīja: Un tiešām LHF ļaus tam Oļimp spēlēt LATVIJAS čempionātā ar uz formas tērpa kirilicā rakstītu komandas nosaukumu?!?
Jā, tas ir vienkārši p.....

  -3 [+] [-]

, 2019-09-05 21:06, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Lai arī vidzemnieks es par Liepāju,bet pārsteidz ,ka labākie pasaules fani atdzīvojas tikai rakstos par putina dinamo.
Bija tāds miers no šī kluba pēc sezonas!! Bet atkal sākoties sezonai iekš krievijas hokeja līgas, pilna pirmā lapa ar rakstiem par šo klubu!

  -2 [+] [-]

, 2019-09-05 21:18, pirms 5 gadiem
Lido rakstīja: Un tiešām LHF ļaus tam Oļimp spēlēt LATVIJAS čempionātā ar uz formas tērpa kirilicā rakstītu komandas nosaukumu?!?
Varbūt sponsors krievu kompānija ?

  -1 [+] [-]

, 2019-09-05 21:22, pirms 5 gadiem
Lido rakstīja: Un tiešām LHF ļaus tam Oļimp spēlēt LATVIJAS čempionātā ar uz formas tērpa kirilicā rakstītu komandas nosaukumu?!?
Tas ir kremļa pirksts!

  +4 [+] [-]

, 2019-09-05 22:21, pirms 5 gadiem
Oļimp ir sajaukuši valstis!!! Kapēc tas ir pieļaujams, ka Latvijas valsts čempionātā uzraksti uz kādas komandas džersijas ir krieviski????

     [+] [-]

, 2019-09-05 22:45, pirms 5 gadiem
Daugavpils atgriezšanās hokeja Virslīgā ir ļoti pozitīva, tomēr iepriekšējo pāris sezonu visapmeklētākā un otra apmeklētākā Latvijas čempionātu komanda.

Par Olimp es personīgi neko neesmu dzirdējis, tā vien liekas, ka tas ir 2 līdz 3 sezonu "projekts", nekas vairāk.

Svarīgākais hokeja Virslīgas sakarā būtu tās kvalitāte, lai komandas nekrīt ārā no kopējā fona un lai komandu sastāvs saglabājās vismaz nemainīgs līdz sezonas beigām.

Liels tizlums ir tas, ka atklāšanas spēle notiks Pinķos.

     [+] [-]

, 2019-09-05 23:03, pirms 5 gadiem
armyman rakstīja: Oļimp ir sajaukuši valstis!!! Kapēc tas ir pieļaujams, ka Latvijas valsts čempionātā uzraksti uz kādas komandas džersijas ir krieviski????
Pernambucano un Lonja varēs par šiem fanot.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-05 23:08, pirms 5 gadiem
armyman rakstīja: Oļimp ir sajaukuši valstis!!! Kapēc tas ir pieļaujams, ka Latvijas valsts čempionātā uzraksti uz kādas komandas džersijas ir krieviski????
Ja tā ir sponsora velme tad neko sliktu neredzu ,ja pašas komandas velme tad gan tas nav labi

  +1 [+] [-]

, 2019-09-05 23:11, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Varbūt sponsors krievu kompānija ?
itkā kazahi, kuri paši gasās pāriet uz latīņu butiem, bet nu lhf jau tagad smird pēc krievu gāzes, domāju ka tur tikai priecājas ka kaut kādu oļimp uz formām var uzskricelēt vateniski.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-05 23:20, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: itkā kazahi, kuri paši gasās pāriet uz latīņu butiem, bet nu lhf jau tagad smird pēc krievu gāzes, domāju ka tur tikai priecājas ka kaut kādu oļimp uz formām var uzskricelēt vateniski.
Tādā gadijumā neko sliktu neredzu ja ārvalstu sponsors vēlās reklāmu citā valodā ,ja sponsors būtu no Ķīnas Olimps būtu jāraksta ar hieroglifiem un man liekas tas būtu normāli

     [+] [-]

, 2019-09-06 07:20, pirms 5 gadiem
Zinot J.A. reputāciju vēl senos laikos, viņš tur gadījumā nav ielikts atstrādāt kādus grēkus?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-06 07:43, pirms 5 gadiem
Ja bija šāda pirmssezonas preses konference un Suveizda to apmeklēja, tad gribētos tomēr šajā rakstā sīkāku informāciju par komandu sastāviem, kuri spēlētāji pienākuši, kuri ir prom , aptuvenie budžeti utt., nevis pa vienam plikam , neko nepastāstošam teikumam par katru komandu !!!
Nav informācijas ne par treneriem, ne spēlētājiem, nekā.... !
Nav pat info ,kur tad īsti OLYMP taisās spēlēt mājas spēles!
Tāpēc tiek organizētas preses konferences, lai žurnālisti visus interesējošos jautājumus uzdotu un pēc tam publicētu.

Bet sportacentrs laikam vairāk aizńemts ar zviedru uzvārdu pārveidošanu.
Žēl, bet šādi interesi par vietējo čempionātu nepacelsim!

Jo , cik zināms, tad šogad daudzās OHL komandās būs spēlētāji ar skałākiem uzvārdiem, atgriezušies legionāri utt, tas pats Krišjānis Rēdlihs spēlēs Kurbadā, vairāki bijušie izlases veči arī Olymp, dzirdēts, ka arī NHL uzspēlējušais Bārtulis , Liepājai, Mogo labi sastāvi, bet sportacentrā info nekāda .

Tieši ar konkrētu informāciju varētu pacelt līdzjutēju interesi par vietējo čempi.

     [+] [-]

, 2019-09-06 21:19, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Lai arī vidzemnieks es par Liepāju,bet pārsteidz ,ka labākie pasaules fani atdzīvojas tikai rakstos par putina dinamo.
IDIOTS

     [+] [-]

, 2019-09-06 21:22, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Lai arī vidzemnieks es par Liepāju,bet pārsteidz ,ka labākie pasaules fani atdzīvojas tikai rakstos par putina dinamo.
Dinamo rīgai nav nekāda sakara ar putinu