Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kopeckis: "Ržīha – tās ir šausmas. Kā tāds treneris varēja strādāt KHL?"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kopeckis: "Ržīha – tās ir šausmas. Kā tāds treneris varēja strādāt KHL?"
Tomāšs Kopeckis. Foto: AP/Scanpix

Par slovāku uzbrucēja Tomāša Kopecka pēdējo pieturas vietu karjerā kļuva Kontinentālās hokeja līgas klubs Bratislavas "Slovan", ko tobrīd vadīja Milošs Ržīha. Divas reizes Stenlija kausu ieguvušais Kopeckis izteicis kritisku vērtējumu ekstravagantā trenera attieksmei.

"Par Ržīhas darbu dzirdēju jau no Branko Radivojeviča, kurš pie viņa spēlēja Maskavas "Spartak" laikā. Domāju, ka nevar būt tik slikti – galu galā esmu strādājis kopā ar dažādiem treneriem. Taču tās bija vienkārši šausmas," neveiksmīgo sadarbību atcerējās Tomāšs Kopeckis.

"Man nekad iepriekš nebija treneris, kurš pret spēlētājiem attiektos tā, kā to darīja Ržīha. Mani šokēja tas, kādas metodes viņš izmanto pret spēlētājiem mača laikā. Interesanti, kā tāds treneris varēja strādāt KHL. Tieši viņa dēļ negribēju pagarināt līgumu ar "Slovan". Tieši līdz tam arī nonāca," pauda Kopeckis. Viņš uz Bratislavas komandu pārgāja sezonas laikā un 15 mačos izcēlās ar vienu piespēli.

"Tās ir pilnīgas muļķības. Nezinu, kāpēc viņš kaut ko tādu teica. Mēs paņēmām Kopecki, jo zināju, ka viņš ir ātrs un strādīgs hokejists. Taču viņa spēle nepārliecināja – viņam nebija intereses, nebija emociju un viņš nemeta iekšā. Par to runājām, bet viņš izvēlējās aiziet," bijušā padotā viedokli komentēja pats Ržīha.

"Viņš ir labs puisis. Iespējams, tagad gadījies grūts periods. Visi zina, ka es emocionāli sarunājos ar tiesnešiem, taču nekad neesmu bijis rupjš pret saviem spēlētājiem, vienmēr esmu cīnījies par viņiem. Man nav nekādu problēmu ar Kopecki. Iespējams, kāds viņam deva padomu, lai tā pasaka par mani," pauda treneris.

Kopeckis karjeras laikā aizvadījis 578 spēles Nacionālajā hokeja līgā. 2008. gadā kopā ar Detroitas "Red Wings" un 2010. gadā kopā ar Čikāgas "Blackhawks" viņš izcīnīja Stenlija kausu. Savā individuāli labākajā sezonā Kopeckis savāca 42 punktus. Viņš pārstāvējis Slovākijas izlasi trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.idnes.cz/hokej/evropske...
https://www.idnes.cz/hokej/evropske...

  -4 [+] [-]

, 2020-06-28 15:59, pirms 4 gadiem
RD spēlētāji negrib Skudru, jo viņa prasības ir spēlēt ar 100% atdevi, nevis sldojot pelnīt neadekvātas summas!
Ar Rżihas u.tm.l. treneriem ir tas pats ...
Katrs grib pelnīt vairāk bet darīt mazāk KHL ...
Ja nebūtu dzelzs Tihonovs, tad hokejs Latvijā būtu (ja vispār vēl būtu) Lietuvas un Igaunijas līmenī ...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-28 16:22, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Ja nebūtu dzelzs Tihonovs, tad hokejs Latvijā būtu (ja vispār vēl būtu) Lietuvas un Igaunijas līmenī ...
Nu, tas tāds filozofiskas dabas jautājums, jo nebija jau tā, ka Viktors Vasiļjevičs paņēma vietējos puikas un "uzkačāja" viņus līdz Augstākās līgas līmenim.
Patiesībā ir lasīts, ka Tihonovs vispār uzskatīja, ka uz vietas te nekādu hokejistu neesot un no latviešiem tādi nemaz nevarot sanākt (varbūt arī tas ir makšķernieku stāsts, jo tiešs citāts par šo nekad nav redzēts/dzirdēts).
Lai vai kā, veids kā tika "uzkačāts" un vēlāk arī līdz tam 1988. gada sudrabam aizvests Rīgas Dinamo, tam ir labs apstiprinājums - ar LIELU daudzumu no Krievijas atvestu spēlētāju (daļa no viņiem pēc tam arī Latvijas izlasē spēlēja).

Tāpēc tas veids kā viņš "attīstīja Latvijas hokeju" ir diezgan... šaubīgs (pat neiedziļinoties darba metodēs). Drīzāk - viņš, būdams diezgan liels novators un, nav ko noliegt, hokeja gaišais prāts, izdarīja tik daudz, ka arī Latvijas hokejam kaut kas atleca un palika. Taču tas noteikti nebija apzināti un plānveidīgi.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-28 17:26, pirms 4 gadiem
Ir kāds no Kandavas? Cik šodien C temperatūra bij?

     [+] [-]

, 2020-06-28 18:13, pirms 4 gadiem
=Miņinam=
Es te no mobilā....
Paņėma hokejistus no citām pilsėtām (Znaroku u.c.) kuri vēlāk pārstāvēja Latvijas izlasi...
Ar to arī pacēla Latviju kur tagad ir, nenoliegsim to ...
Tāpat kā, piemēram cik baltādaino ir Francijas futbola izlases līderi ...

  -1 [+] [-]

, 2020-06-28 18:48, pirms 4 gadiem
Galvenais karstā laikā iegādāties atspirdzinājumus! Vot, treneri lai nervozē!

  +1 [+] [-]

, 2020-06-28 18:53, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: =Miņinam=
Es te no mobilā....
Paņėma hokejistus no citām pilsėtām (Znaroku u.c.) kuri vēlāk pārstāvēja Latvijas izlasi...
Ar to arī pacēla Latviju kur tagad ir, nenoliegsim to ...
Tāpat kā, piemēram cik baltādaino ir Francijas futbola izlases līderi ...
Negribu sagraut tavas ilūzijas, bet Znaroks Rīgā ieradās sešusus gadus pēc tam kā Tihonovs bija prom (un tieši no Tihonova laikā piesaistītajiem līdz Latvijas izlasei kā spēlētāji nemaz tik daudzi netika, jo vienkārši jau bija beiguši spēlēt)... nu, tā.

Protams, ideja ir skaidra, taču nevajag jaukt cēloņus un sekas - Tihonovs uz šejieni vilka krievu hokejistu ne jau tāpēc, lai vietējo hokeju attīstītu, bet tāpēc, ka vietējam hokejam neticēja un viņam nebija laika šeit baigi ņemties ar kadru audzināšanu, jo viņam bija ambīcijas atgriezties Maskavā kā galvenajam.

     [+] [-]

, 2020-06-28 19:22, pirms 4 gadiem
Za, to tagad visi tic vietējam hokejam! Ķihons kapos baigi grozās, kad experti bazarē!
Laiks vingrot un peldēt!

     [+] [-]

, 2020-06-28 19:24, pirms 4 gadiem
Es esmu ebnutijs uz visādiem hokejiem, bet nezināju, ka ir vēl ebnutāki!

  +1 [+] [-]

, 2020-06-28 21:07, pirms 4 gadiem
Tak cik var malt uz riņķi par tihonovu. Nebija nekāds viņš Latvijas hokeja cēlājs. Psrs treneris

     [+] [-]

, 2020-06-28 22:30, pirms 4 gadiem
Nu nestrīdēšos, piekritīšu tik expertiem ...
Pats toreiz kā sīcis gāju uz Grīziņkalnu lauztās nūjas dabūt un pagalmā uzspēlēt ...
A fani gan RVR , gan pēc tam LatvijasBērziem bija daudz ... parto laiku Dinu vispār naf ko runāt ... Ārā teslie mīnusi, bet biļetestik pa blatu, ...