Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tambijevs: "KHL klubs "Admiral" nav VHL vienība, kas spēlē citā līgā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tambijevs: "KHL klubs "Admiral" nav VHL vienība, kas spēlē citā līgā"
Leonīds Tambijevs. Foto: VHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" jaunapstiprināto galveno treneri nupat eksaminēja krievu laikraksta pieredzējušais žurnālists Aleksejs Sevčenko. Augstākās hokeja līgas (VHL) divkārtējais galvenās trofejas ieguvējs un topošais KHL debitants Leonīds Tambijevs turējās braši un atklāja, ka jaunajā darbā centīsies būt diplomātiskāks, taču neatteiksies no sava darba stila.

Jūs pretendējāt arī uz Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu. Tā ir taisnība?
- Man bija pārrunas.

Kāpēc izvēlējāties "Admiral"? Pēc būtības tas ir VHL klubs, kas spēlē citā līgā. Te ir runa par finansējuma līmeni.
- Man ļoti nepatīk jūsu formulējums. Ko nozīmē "VHL klubs, kas spēlē citā līgā"? Man šķiet, jūs noniecināt "Admiral".

Nevēlējos nevienu aizvainot.
- Tā ir Tālo Austrumu komanda, kas pārstāv milzīgu reģionu, hokejs tur attīstās. Un tas nav nekāds VHL klubs, bet tieši KHL. Nevajag atbaidīt cilvēkus no mūsu komandas, ļausim hokejistiem tiekties uz Vladivostoku. Citādi jūs sakāt, ka uz mūsu komandu dodas sliktākajā gadījumā, kad nav citu variantu.

Bet tā ir patiesība. "Admiral" ir nelielas algas. Turklāt pastāvīgi notiek ilgstoši lidojumi un laika joslu maiņa.
- Un tomēr es nepiekrītu. Ziniet, kaut kā neesmu aizdomājies par to, cik saņem "Admiral" spēlētāji un cik liels ir kluba budžets. Man tas vispirms ir ļoti interesants darbs un liels solis trenera karjerā.

Tādā sakarā jautājumu nav! Pirmā problēma, ko redzu jūsu darbā, nav saistīta ar naudu. VHL jūs tikāt uzskatīts par vienu no stingrākajiem treneriem. Bet tas, kas der VHL, ne vienmēr ir piemērots KHL.
- Uzreiz vēlos salauzt visus stereotipus, kas ap mani ir izveidojušies. Neesmu nekāds stingrs treneris. Esmu prasīgs. Katram speciālistam ir ne tikai savs spēles modelis, bet arī savi darba principi. Tos jāievēro visai kluba sportiskajai daļai: hokejistiem, ārstiem, masieriem. Ja mēs neievērosim noteikumus un strādāsim, kā iegribas, nebūs jēgas. Kāds sāks kavēt, kāds slikti ārstēs, kāds nepareizi masēs, bet cits slinkos treniņos - ko tādu es necietīšu. Mums jābūt profesionāļiem un jākļūst labākiem. Kontaktēšanās ziņā man nav bijušas problēmas.

Ir dažādas versijas.
- Kuram? Nekad nav bijušas problēmas ar tiem, kuri vēlas attīstīties, kuriem ir motivācija un mērķis. Parunājiet nevis ar tiem, kurus es atskaitīju - mūžīgi apvainojušos un neapmierinātos, bet gan ar tiem, kuri pie manis atnāca no citām komandām.

Ar daudziem esmu runājis. Vienkārši dažreiz man liekas, ka jūs ātri viļaties hokejistos un nedodiet viņiem otro iespēju [nosauc trīs uzvārdus]. VHL ir viegli izbeigt līgumu, bet "Admiral" tas nesanāks, jo izmaksās pārāk dārgi.
- [Tambijevs paskaidro situāciju Karagandas "Saryarka", kur strādāja iepriekš.] "Admiral" mēs kopā ar sporta direktoru Sergeju Ņemčinovu savāksim pilnu informāciju, lai samazinātu kļūdas sastāva komplektēšanā. Un kontraktu piedāvāsim tikai tad, kad būsim pārliecināti, ka attiecīgais hokejists klubam dos labumu.

"Admiral" palika bez leģionāriem. Kādreiz šis klubs sāka sezonu tikai ar Krievijas spēlētājiem: nekas labs nesanāca.
- Tagad neesmu gatavs nosaukt kādus uzvārdus. Bet leģionāri būs, turklāt pacentīsimies atrast kvalitatīvus ārzemniekus, jo saprotam, ka no viņiem ir daudz kas atkarīgs. "Admiral" leģionāriem jābūt līderiem, bet tajā pašā laikā man vajadzīgi progresēt griboši Krievijas spēlētāji.

Neviens treneris nav spējis atrisināt pārlidojumu un laika joslu maiņu problēmas.
- Man ir kādas domas, kā komandu gatavot sezonai. Svarīgi pareizi saplānot vasaras treniņnometnes un ielikt pamatu, lai tas spēlētājiem dotu kustību un spēku. Kas attiecas uz pārlidojumiem un atjaunošanos, tad arī te ir saprašana. Atliek tikt galā ar laika joslu maiņu. Šajā sakarā droši vien vēl jāpadomā un jāpakonsultējas.

Ko ņemsiet līdzi no VHL uz KHL?
- Kontaktēšanās ziņā droši vien kļūšu mazliet elastīgāks un diplomātiskāks. Taču neatteikšos no sava darba stila.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-03-26 22:46, pirms 4 gadiem
To gan nevar teikt pa dinamo 😂😂

     [+] [-]

, 2020-03-27 01:58, pirms 4 gadiem
Man patīk visu pozitīvisms, ka nu nākamā sezona būs, jebkur, nhl, nba, khl, premjerlīga. A kas notiks ja nebūs ? Un tas nav kaut kāds vairs mistisks tagad sauklis, bet cilvēkiem sāktu vajdzēt aptvert, ka šis var ieilgt.