Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Trešais divās dienās: arī Makmilens sodīts par uzbrukumu tiesnesim, Hārtlijs šokā

Agris Suveizda

Trešais divās dienās: arī Makmilens sodīts par uzbrukumu tiesnesim, Hārtlijs šokā
Brendons Makmilens (Nr. 15). Foto hawk.ru

Kontinentālā hokeja līga vakar pieņēma lēmumu par tīšu uzbrukumu tiesnesim uz divām spēlēm diskvalificēt Omskas "Avangard" uzbrucēju Brendonu Makmilenu. Dienu iepriekš par līdzīgu pārkāpumu identisku sodu saņēma arī Rīgas "Dinamo" centrs Andris Džeriņš un Habarovskas "Amur" aizsargs Maksims Ignatovičs.

Makmilenam nācās izlaist vakardienas spēli pret "Sochi" (5:2), un viņš laukumā nedrīkstēs doties arī parīt pret Magņitogorskas "Metallurg". Omskas galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc uzvaras komentēja sava tautieša diskvalifikāciju: "Vispirms gribu teikt, ka savas personīgās domas atstāšu pie sevis. Bet, otrkārt, vienkārši gribu izstāstīt, kā mums aizritēja šī diena. No rīta ieradās visi spēlētāji, ierados arī es, un man pienāca informācija par diskvalifikāciju. Paskatījāmies [video], un visi redzēja, ka tā bija sadursme. Gribu uzsvērt, ka tieši sadursme starp Brendonu un tiesnesi."

"Piegāju pie Brendona un darīju viņam zināmu [sodu], un tas, protams, visiem, kuri bija ģērbtuvē, bija pilnīgs šoks. Brendons pēcāk atnāca uz manu kabinetu un palūdza izskaidrot situāciju, kas īsti notika. Mēs uzskatījām, ka optimāls risinājums būtu uzrakstīt KHL galvenajam tiesnesim Aleksejam Aņisimovam un palūgt kādu skaidrojumu. Stundu skatījāmies epizodi. Es, protams, saprotu, ka Aņisimovs ir ļoti aizņemts, bet ne atbildes vēstule, nedz zvans nesekoja. Pat tagad paņēmu līdzi telefonu cerībā saņemt kādu informāciju, bet tās joprojām diemžēl nav. Taču domāju, ka pāris dienu laikā atkal kaut ko uzzināsim no kādiem avotiem," Hārtlijs turpināja.

Makmilens uz Omskas "Avangard" pārcēlās pirms mēneša, līdz tam vairāk nekā divas sezonas pavadot Rīgas "Dinamo". Sezonas sākumā viņš rīdzinieku kreklā aizvadīja 34 spēles, sakrājot 20 (9+11) punktus, negatīvu lietderību -7 un 42 soda minūtes, bet "Avangard" sastāvā Makmilens desmit spēlēs paguvis tikt pie septiņiem (3+4) punktiem, pozitīvas lietderības +3 un divām soda minūtēm. "Dinamo" rindās kanādietis kopumā piedalījās 132 spēlēs, atzīmējoties ar 61 (30+31) punktu, negatīvu lietderību -28 un 162 soda minūtēm. 171 spēli Makmilens aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā, Anaheimas "Ducks", Fīniksas/Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" komandās nopelnot 36 (14+22) punktus.

Omskas "Avangard" ar 72 punktiem 51 spēlē atrodas otrajā vietā Austrumu konferencē. Tikpat punktu ir arī līderei Kazaņas "Ak Bars", kas aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/37660/
https://www.khl.ru/news/2020/01/23/...

     [+] [-]

, 2020-01-24 11:05, pirms 4 gadiem
Bob, nu neesi jau tik pārsteigts, jāatceras ka tagad atrodies kolhozā.

     [+] [-]

, 2020-01-24 14:59, pirms 4 gadiem
Drīz jau kolhozā sekos sods ,tad kad bortam stiklu izdauzīs

     [+] [-]

, 2020-01-24 15:42, pirms 4 gadiem
Kas nu, tiesneši kļuvuši par neaizskaramajiem? Tad jau drīz spēlētājiem būs jābēg no strīpainajiem kā velnam no krusta?!

     [+] [-]

, 2020-01-24 16:19, pirms 4 gadiem
Hokejistiem nāksies iemontēt slidošanas asistentu ķiverē, lai, tuvojoties svētajām strīpainajām govīm, sāk pīkstēt. Tad varēs laikus uzlikt mīksto uz spēli un mukt prom.