Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Algu griestu dēļ par vislabāk apmaksāto KHL spēlētāju kļuvis Šipačovs

Agris Suveizda

Algu griestu dēļ par vislabāk apmaksāto KHL spēlētāju kļuvis Šipačovs
Vadims Šipačovs. Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas jaunie algu griesti likuši pārskatīt vislabāk apmaksāto spēlētāju atalgojumus, un visam iepriekšējās sezonas labāko četriniekam nācies vai nu meklēt jaunu klubu, vai arī slēgt jaunu – visdrīzāk ne tik finansiāli pievilcīgu – līgumu, kā to paveica Kazaņas "Ak Bars" veterāns Daniss Zaripovs. Līdz ar to krietni mainījies arī lielāko algu saraksts.

Starpsezonas laikā šī tabula gan vēl var mainīties, taču pašlaik par jaunajiem līderiem, kā liecina portāla Championat.com rīcībā esošā informācija, kļuvuši Maskavas "Dynamo" uzbrucēji. Iepriekš bijis dalītā piektajā pozīcijā (pēc Sport-Express datiem), tagad algu saraksta pašā augšgalā gozējas Vadims Šipačovs, kura alga bez prēmiju sadaļas novērtēta 120 miljonu rubļu jeb aptuveni pusotra miljona eiro apmērā. "Sport-Express" veidotajā iepriekšējās sezonas pētījumā Šipačova alga gan tika nosaukta 1,7 miljonu apmērā. Savukārt otrais ar 95 miljoniem rubļu jeb 1,2 miljoniem eiro ir viņa kluba biedrs Dmitrijs Jaškins.

Dalītā trešajā vietā ar 90 miljoniem rubļu jeb 1,1 miljonu eiro ir trīs spēlētāji – Tēmu Hartikainens, Svens Andrigeto un Jakubs Kovāržs -, taču līgas grandu CSKA un SKA pārstāvjus eiro miljonāru sarakstā pagaidām esot lieki meklēt. Sanktpēterburgas SKA dārgākais spēlētājs esot Igors Ožiganovs, kurš saņem 75 miljonus rubļu jeb nepilnu miljonu eiro, bet aizmainīti tika Sergejs Plotņikovs un Nails Jakupovs, kuri negribēja samazināt atalgojumu. SKA jaunieguvuma Viktora Antipina, kurš pagājušajā sezonā bija dārgākais aizsargs līgā un saņēma nepilnus 1,8 miljonus, algas Championat.com rakstā gan nav – vai nu portāla rīcībā vēl nav informācijas, vai arī viņš nemaz neietilpst starp sešiem dārgākajiem SKA spēlētājiem.

Lielākā alga CSKA pašlaik esot Antonam Sļepiševam – 72 miljoni rubļu jeb drusku virs 0,9 miljoniem eiro. Plotņikovs (75 miljoni rubļu) un Jakupovs (70 miljoni rubļu) kļuvuši par Habarovskas "Amur" un Podoļskas "Vityaz" vislabāk apmaksātajiem hokejistiem, bet Magņitogorskas "Metallurg" nevienam vairs neesot pat 70 miljonu rubļu. Pagājušās sezonas algu līderis bija Magņitogorskas zvaigzne Sergejs Mozjakins, kurš saņēma divarpus miljonus eiro. Pašlaik viņš ir bez kluba, taču varētu parakstīt jaunu līgumu ar "Metallurg" par krietni zemāku summu.

VSpēlētājsKomandaRubļiEiro
1.Vadims ŠipačovsDynamo M120 miljoni1.52 miljoni
2.Dmitrijs JaškinsDynamo M95 miljoni1.20 miljoni
3.Tēmu HartikainensSalavat Yulaev90 miljoni1.14 miljoni
Svens AndrigetoAvangard90 miljoni1.14 miljoni
Jakubs KovāržsAvtomobilist90 miljoni1.14 miljoni
6.Džastins AzeveduAk Bars85 miljoni1.08 miljoni
Antons LandersLokomotiv85 miljoni1.08 miljoni
8.Filips LārsensSavalat Yulaev80 miljoni1.01 miljons
Juha MetsolaSalavat Yulaev80 miljoni1.01 miljons

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/a...

  +2 [+] [-]

, 2020-05-19 14:42, pirms 4 gadiem
Girgensons būtu miljonārs ja spēlētu KHL

  -3 [+] [-]

, 2020-05-19 15:10, pirms 4 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: Girgensons būtu miljonārs ja spēlētu KHL
Sorry!
Neviens nemaksātu KHL Girgensonam 1milj EUR. NEVIENS!

     [+] [-]

, 2020-05-19 16:23, pirms 4 gadiem
Kamēr vińam Bufalo maksā 1,5 milj par spēli 3/4 maińā , - priekš kam vińam KHL???

KHL vińam alga būtu ap 250 k eiro sezonā

     [+] [-]

, 2020-05-19 16:34, pirms 4 gadiem
Antipins piekrita uz 45 mio. bet kur Vejs?

un jau ilgāku laiku raksta, ka Dinamo M tagad lielākais budžets..

     [+] [-]

, 2020-05-19 17:47, pirms 4 gadiem
piejoda rakstīja: Sorry!
Neviens nemaksātu KHL Girgensonam 1milj EUR. NEVIENS!
Pamatojums?Andrigeto NHl kalnus arī negāza. Azevedo NHL nav spēlējis, bet pierādīja sevi KHL, Landers NHL bija vēl blāvāks kā Zemgus (kurš patiesībā nav blāvs, tacu liela daļa redz tikai punktus),Pirmajā gada varbūt nebūtu miljons, bet pierādot sevi - nekāds brīnums nebūtu ja Zemgus to miljonu pelnītu.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-19 19:08, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pamatojums?Andrigeto NHl kalnus arī negāza. Azevedo NHL nav spēlējis, bet pierādīja sevi KHL, Landers NHL bija vēl blāvāks kā Zemgus (kurš patiesībā nav blāvs, tacu liela daļa redz tikai punktus),Pirmajā gada varbūt nebūtu miljons, bet pierādot sevi - nekāds brīnums nebūtu ja Zemgus to miljonu pelnītu.
Uz šo jautājumu var skatīties no dažādiem punktiem. Piemēram, ka rūķim Azevedo, kurš uz slidām un palecoties, varbūt, ir tie 170 cm, Eiropā ir daudz lielāka vērtība nekā ZAmerikā.

Vai, otrs piemērs, ka Andrigeto sarunās ar KHL vienmēr var izspēlēt NLA kārti, kas, protams, liek viņam maksāt vairāk nekā, iespējams, būtu adekvāti.

Vai Girgensons KHL būtu miljonārs? Viņš NHL ir knapi miljonārs (tikai uz papīra) un nez vai kāda KHL komanda būtu gatava viņam, ja runā par tādu virtuālu iespējamību, ka Zemgus šajā vasarā nospļaujas uz n-to gadu darbu un pamet NHL, lai spēlētu KHL, galdā likt vairāk nekā viņš pašlaik +/- saņem NHL "uz rokām".
Un, beigu beigās, vai KHL ir tas hokejs, kurā Zemgus var parādīt, ka viņš ir tā miljona vērts?

  +2 [+] [-]

, 2020-05-19 20:35, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uz šo jautājumu var skatīties no dažādiem punktiem. Piemēram, ka rūķim Azevedo, kurš uz slidām un palecoties, varbūt, ir tie 170 cm, Eiropā ir daudz lielāka vērtība nekā ZAmerikā.

Vai, otrs piemērs, ka Andrigeto sarunās ar KHL vienmēr var izspēlēt NLA kārti, kas, protams, liek viņam maksāt vairāk nekā, iespējams, būtu adekvāti.

Vai Girgensons KHL būtu miljonārs? Viņš NHL ir knapi miljonārs (tikai uz papīra) un nez vai kāda KHL komanda būtu gatava viņam, ja runā par tādu virtuālu iespējamību, ka Zemgus šajā vasarā nospļaujas uz n-to gadu darbu un pamet NHL, lai spēlētu KHL, galdā likt vairāk nekā viņš pašlaik +/- saņem NHL "uz rokām".
Un, beigu beigās, vai KHL ir tas hokejs, kurā Zemgus var parādīt, ka viņš ir tā miljona vērts?
Šis vairāk bija domāts nevis par to cik Zemgus ir labs, bet par to, ka nevajag pārvērtēt konkurentus. Tā teikt norādīju, ka vismaz daļa KHL miljonāru uz papīra ne ar ko diži labaki par Zemgu nav, līdz ar to teorijā - ja Zamgus to gribētu viņš arī varētu KHL pelnīt miljonu. Un par to vai KHL ir tas hokejs, kur Zemgus to var parādīt? Atsevišķās komandās jā. Piemēram, CSKA, Jokerit - komandās, kam ir nauda un patīk spēka spēle. Jāsaka gan godīgi -Zemgum novēlu nenonākt KHL vai nonākt karjeras izskaņā un izbaudīt garu un patīkamu karjeru NHL

  -2 [+] [-]

, 2020-05-19 20:41, pirms 4 gadiem
Bija raksts ka Zemgus tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem Sabres drafta ieberzieniem

  +1 [+] [-]

, 2020-05-19 20:50, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Šis vairāk bija domāts nevis par to cik Zemgus ir labs, bet par to, ka nevajag pārvērtēt konkurentus. Tā teikt norādīju, ka vismaz daļa KHL miljonāru uz papīra ne ar ko diži labaki par Zemgu nav, līdz ar to teorijā - ja Zamgus to gribētu viņš arī varētu KHL pelnīt miljonu. Un par to vai KHL ir tas hokejs, kur Zemgus to var parādīt? Atsevišķās komandās jā. Piemēram, CSKA, Jokerit - komandās, kam ir nauda un patīk spēka spēle. Jāsaka gan godīgi -Zemgum novēlu nenonākt KHL vai nonākt karjeras izskaņā un izbaudīt garu un patīkamu karjeru NHL
Es savukārt norādīju, ka to konkurentu algām ir savi iemesli. Azevedo NHL netika sava auguma dēļ, jo pret tik maziem, lai arī ļoti labiem, hokejistiem NHL ir zināmi aizspriedumi, tāpēc ar visu to, ka šams bija OHL un Kanādas U18 izlases TOP spēlētājs, ar ļoti labu rezultativitāti, līdz NHL viņš netika (un arī draftēts tika tikai 6. kārtā).

KHL, kur nav tās gaļasmašīnas kāda ir NHL, šāds spēlētājs ir daudz vērtīgāks (un viņš visu laiku arī bija ļoti labs), tāpēc arī saņem tik cik saņem.

Andrigeto savukārt visās spekulatīvajās KHL sarunās vienmēr var izspēlēt savu Šveices čempionāta kārti.

Turklāt, abi divi ir izteikti pirmo maiņu uzbrucēji, kamēr Girgensona vērtība ir citur.

Tāpēc, manuprāt, maksāt miljonu par pirmo maiņu uzbrucējiem-ārzemniekiem KHL komandām būtu ok. Vai viņi maksātu tik pat par, lai arī ļoti kvalitatīvu, taču "kapli"? Ļoti šaubos. Un te nav jautājums par to ko Zemgus "gribētu", kā pats rakstīji.

Pašiem krieviem, kā uz vietas, tā arī ZAmerikā ir pietiekoši daudz šāda tipa spēlētāju, tāpēc maksāt tādam virtuālajam Girgensonam miljonu un aizņemt ārzemnieka "spotu" sastāvā... tas, kā minimums, nebūtu loģiski.