Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Barys" galvenā trenera amatā apstiprina spēlētāja tēvu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Barys" galvenā trenera amatā apstiprina spēlētāja tēvu
Jurijs Mihailis. Foto: hcbarys.kz

Kontinentālās hokeja līgas klubs Nursultanas "Barys" pavēstījis, ka galvenā trenera amatā apstiprināts Jurijs Mihailiss, ar kuru noslēgts līgums uz vienu sezonu. Starp "Barys" komandas līderiem ir viņa dēls Ņikita.

Jurijs Mihailiss punktu spēlētāja karjerai pielika 2005. gadā, bet divas sezonas vēlāk kļuva par treneri, un Nursultanas "Barys" sistēmā viņš strādā jau 13 gadus. Sākumā Mihailiss strādāja "Barys-2", kam sekoja Jaunatnes hokeja līgas klubs "Snezhnye Barsy" un "Nomad". Ar šo vienību viņš 2017. gadā kļuva par Kazahstānas čempionu, bet pagājušajā sezonā "Nomad" debitēja Krievijas Augstākajā līgā.

Aizvadītajā sezonā "Barys" ierindojās Austrumu konferences otrajā vietā, atpaliekot tikai no Kazaņas "Ak Bars". Gagarina kausa pirmajā kārtā pretī stājās Magņitogorskas "Metallurg", un bijusī čempione problēmas nesagādāja – tā tika pieveikta ar 4-1. "Barys" trenēja Andrejs Skabelka, bet viņš aizgāja no komandas, lai pieņemtu Jaroslavļas "Lokomotiv" piedāvājumu.

Jāpiezīmē, ka viens no "Barys" līderiem bija 24 gadus vecais Ņikita Mihailiss, un uzbrucējs pagarinājis līgumu ar dzimtenes komandu uz vēl divām sezonām. Viņš regulārajā čempionātā 60 mačos iemeta 17 vārtus un sakrāja 32 punktus, abos rādītājos ieņemot trešo vietu "Barys" komandā. Priekšā esošie bija kanādietis Korbans Naits un kazahs Romāns Starčenko.

Izmantotie resursi:
https://hcbarys.kz/news/item/yurij-...