Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Lulea" pat ar fanu ziedojumiem nenotur vārtsargu, kurš dosies uz KHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Lulea" pat ar fanu ziedojumiem nenotur vārtsargu, kurš dosies uz KHL
Jūels Lasinati. Foto: Imago Sport/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubam "Sochi" pievienojies Jūels Lasinati – pēdējo sezonu Zviedrijas čempionāta labākais vārtsargs. Viņa līdzšinējā komanda "Lulea" līdzekļus vārtsarga noturēšanai meklēja fanu kabatās, tomēr plāns cieta neveiksmi.

Ņemot vērā finansiālo krīzi, "Lulea" nebija pieejami gana plaši līdzekļi, lai varētu Jūelam Lasinati piedāvāt konkurētspējīgu līgumu. Palīgā tika saukti komandas līdzjutēji, vācot ziedojumus jaunajam līgumam. Atsaucība bijusi pietiekami liela, lai Lasinati noturēšana tiktu uzskatīta par reālu scenāriju, tomēr vārtsargs beigās pārcēlies uz "Sochi". Visvairāk ziedojis Jākobs Porsers – populārās spēles "Minecraft" izstrādātājs.

"Lulea" vadība pavēstījusi, ka vēlas savākto naudu tērēt citam līgumam – ar austriešu uzbrucēju Konstantīnu Komareku. Tiesa, lai tas varētu notikt, vispirms jāsaņem ziedojumus veikušo līdzjutēju svētība. Centrs uz komandu pārgāja janvāra vidū, un "Lulea" rindās aizvadītajos 19 mačos Komareks atzīmējās ar 14 punktiem. Zviedrijā viņš spēlējis pēdējās četras sezonas.

Lasinati kļuvis par ceturto zviedru "Sochi" komandā. Aizvadītajā sezonā viņš "Lulea" rindās piedalījās 36 spēlēs, atvairot 92,8% metienu, vidēji ielaižot 1,59 ripas un aizvadot sešas sausās spēles. Pēdējos divos rādītājos viņš bija Zviedrijas līderis. Sezonu iepriekš Lasinati bija pirmais gan vidēji ielaistajās ripās (1,68), gan atvairītajos metienos (93,1%).

Izmantotie resursi:
https://www.expressen.se/sport/hock...

  +3 [+] [-]

, 2020-05-17 15:15, pirms 4 gadiem
Nafig zviedru vārtsargiem jāčakarē karjera ejot uz KHL lejas gala komandu? Tikai nauda, tikai nauda. Pēc pussezonas varēs atgriezties.

  -2 [+] [-]

, 2020-05-17 15:25, pirms 4 gadiem
Sochi pastiprina sastāvu!
Atļāvās pat Sotnieku pierunāt!

  -3 [+] [-]

, 2020-05-17 15:26, pirms 4 gadiem
KHL audzē muskuļus

  +4 [+] [-]

, 2020-05-17 15:31, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Nafig zviedru vārtsargiem jāčakarē karjera ejot uz KHL lejas gala komandu? Tikai nauda, tikai nauda. Pēc pussezonas varēs atgriezties.
cits iemesls, ka nauda nevar būt. Ar tādu statistiku būtu jādomā par NHL vai tad vismaz KHL augšgalu nevis Sočiem, kas dzīvo tabulas vidū...

  +3 [+] [-]

, 2020-05-17 15:33, pirms 4 gadiem
Ronis90 rakstīja: KHL audzē muskuļus
Galvenais, lai viņi tiem muskuļiem arī samaksā nevis sezonas vidū jālasa par to, ka puse līgas komandu nemaksā algas vai nemaksā solītās algas. Salavats ar savu 8 miljonu parādu rada smieklus.

  +4 [+] [-]

, 2020-05-17 16:22, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: cits iemesls, ka nauda nevar būt. Ar tādu statistiku būtu jādomā par NHL vai tad vismaz KHL augšgalu nevis Sočiem, kas dzīvo tabulas vidū...
Statistika, protams, ir laba, bet priekš NHL viņa "rāmis" ir par mazu - 176cm augums un 78 kg svars.
Uz 19./20. gada sezonā spēlējušo vārtsargu fona viņš būtu pārliecinoši īsākais un otrs vieglākais.

Turklāt, Lasinati, lai arī pēdējās sezonās zviedru hokejā ir bijis labs, līdz 27 gadu vecumam tikai tajā arī ir spēlējis. Kā tikko ir nācies spēlēt starptautiskā līmenī (galvenokārt izlases, bet arī ČL), tā viņš sāk "peldēt".

     [+] [-]

, 2020-05-17 16:29, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: cits iemesls, ka nauda nevar būt. Ar tādu statistiku būtu jādomā par NHL vai tad vismaz KHL augšgalu nevis Sočiem, kas dzīvo tabulas vidū...
Sočos normāla zviedru leģionāru brigāde salasījusies. Liiga un SHL punktus normāli krājuši. + laikam arī par dzīvošanu Sočos ir daudz dzirdējis. Un, protams, vēl arī piķis. Playoff gan jau stabili šie tiks. Uz KHL augšgalu viņš varētu pretendēt, iespējams, pat pēc nākamās sezonas, ja tā būs veiksmīga. NHL gan šķiet neticami.

Starp citu, par Sočiem - tad Sotniekam Soči beigās iet secen?

  +1 [+] [-]

, 2020-05-17 17:45, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Sočos normāla zviedru leģionāru brigāde salasījusies. Liiga un SHL punktus normāli krājuši. + laikam arī par dzīvošanu Sočos ir daudz dzirdējis. Un, protams, vēl arī piķis. Playoff gan jau stabili šie tiks. Uz KHL augšgalu viņš varētu pretendēt, iespējams, pat pēc nākamās sezonas, ja tā būs veiksmīga. NHL gan šķiet neticami.

Starp citu, par Sočiem - tad Sotniekam Soči beigās iet secen?
Par Soču un Sočiem zinu tikpat cik, acīmredzot tu - to, ka neilgu laiku pēc ziņam, ka spēlēs Sočos parādījās ziņa, ka, tomēr nespēlēs. Un redzot cik aktīvi vāc zviedrus, turklāt, parakstot nevis kā Rīga "interesējoties", visticamāk nebūs Soča Sočos. Nebrīnos, ja nonāks čehos vai ja notiks neticamais un Rīga, tomēr būs beigās paliks Rīgā.

     [+] [-]

, 2020-05-17 19:29, pirms 4 gadiem
Ja Latvijā neattaisīs vaļā amatieru mačus, tad būs reālā .irsā! Experta slēdziens!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-17 20:47, pirms 4 gadiem
Ta ari var? Mos sametamies normaliem legiem sosezon?

To pasu Mozjakinu varejam panemt, Magnitka negribeja tereties uz vinu sosezon

     [+] [-]

, 2020-05-17 21:29, pirms 4 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: Ta ari var? Mos sametamies normaliem legiem sosezon?

To pasu Mozjakinu varejam panemt, Magnitka negribeja tereties uz vinu sosezon
Hipotētiski iedomāsimies, ka tu nejoko un ka tas ir reāli. Es tev pastāstīsu pāris tavas ģeniālās idejas trūkumus.
Pirmkārt, cik ir to fanu? Būsim super puper pozitīvi un ņemsim Facebook kontu, kur Dinamo lapai "like" iespieduši 68000 cilvēku. Tacu tad papētam un redzam, ka liela daļa ir bērni, pusaudži - cilveki, kas diži noziedot nevarēs. Atmetam, pieņemsim pusi. Mums ir 34000 potenciālo ziedotāju. Tad atmetam vel cupu ar tiem, kas piesekojuši dēļ konkursiem vai kuri piesekoja modes pēc. Nu, 10k salasīsim. Un tagad iedomāsimies cik maksās kaut vai 1 puslīdz labs leģionārs. KHL labākie pelna ap miljonu. (neskaitot to pašu Mozjakinu un vel 10- 20 spēlētājus). Nu tiki super krutu leģi nepirksim. Daugava maksā ap 400k. Tēmēsim uz 1 šādu spēlētāju. Vai tu tici, ka 10k cilvēku būtu gatavi noziedot 40 eiro? Ok, summa neliekas milzīga, bet es pateiksu 3 argumentus, kāpēc tas nenotiktu, pat ja būtu reāli.
Pirmkārt, nav garantiju, ka RD varēs startēt dēļ covid (gan jo nav garantiju, ka nauda tiešām būs, gan - kā tiks ceļots pār robežu?)
Otrkārt, reti kurš gribētu uzticēt, lai viņa nauda iet caur Juri - nebūtu bail, ka no tiem saziedotajiem 400k, mistiski pazūd liela summa no no kā Videlveidīga sanāk kaut kas krietni pliekanāks?
Treškārt - mums ir ļoti daudz mutes bajāru. ne tikai hokeja fanu vidū, bet vispār - vardos, jā aiziet. Daram. Kad jādara - klusums.
Un, ceturtkārt- nu saziedosim 1 leģi, labu leģi vai labu letiņu. Bet ja pa pārējo komandu būs vēl 2-3 jēdzīgi hokejisti, tad pāris cerīgi un pārējie pelēkā masa, tapat nekas dižs nebūs. Un prasīt ziedot 3-4 šāda kalibra hokejistiem - latviešu maciņam būtu daudz par īsu..

  -1 [+] [-]

, 2020-05-17 21:38, pirms 4 gadiem
Pokuj! TRTD!

     [+] [-]

, 2020-05-17 22:07, pirms 4 gadiem
Tāpēc ka KHL ir eiropas labākā līga