Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Barys" galvenā trenera amatam uzrunāts arī četru olimpisko medaļu īpašnieks Peltonens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Barys" galvenā trenera amatam uzrunāts arī četru olimpisko medaļu īpašnieks Peltonens
Ville Peltonens. Foto: Imago Sport/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Nursultanas "Barys" turpina galvenā trenera meklējumus. Tiek vēstīts, ka starp kandidātiem atrodas arī bijušais uzbrucējs Ville Peltonens, kurš karjeras laikā izcīnījis četras olimpiskās godalgas.

Galvenā trenera amatā Ville Peltonens strādājis nepilnas divas sezonas, jo februārī viņš tika atbrīvots no Šveices kluba "Lausanne", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Pirms tam soms divas sezonas bija asistenta lomā Bernes klubā, palīdzot komandai triumfēt. Tagad tiek vēstīts, ka Peltonens kandidē uz Nursultanas "Barys" vadīšanu.

Spēlētāja karjeras laikā Peltonens pārstāvēja Somijas izlasi 13 pasaules čempionātos un četrās olimpiskajās spēlēs, visos iegūstot medaļas – sudrabs un trīs bronzas. Tikmēr pasaules čempionātos viņa kontā ir pilns medaļu komplekts. Uzbrucējs uzņemts IIHF Slavas zālē.

Peltonens aizvadījis vienu sezonu KHL – 2009./10. gada sezonā viņš spēlēja Minskas "Dinamo", būdams komandas kapteinis. Tā bija viņa pēdējā ārzemju komanda, jo karjeru Peltonens pabeidza ar četrām sezonām mājās.

"Barys" jaunu treneri meklē, jo Andrejs Skabelka pārcēlās uz Jaroslavļas "Lokomotiv". Maija sākumā klubs paziņoja, ka ir nolīgts Āri Peka Selins, tomēr treneris un aģents noliedza informāciju, un vēlāk arī "Barys" paziņoja, ka viņa kandidatūra vairs nav aktuāla. Tāpat izskanējuši Kari Jalonena un Miloša Ržīhas varianti.

Taču šobrīd par galveno favorītu tiek uzskatīts cits soms – Tomeks Valtonens. Viņš iespaidu uz Kazahstānas hokeju atstāja olimpisko spēļu kvalifikācijā, jo bija Polijas izlases galvenais treneris un palīdzēja izšķirošajā mačā viesos izcīnīt pārsteidzošu uzvaru pret Kazahstānu – komandu, kas pastiprināta ar vairākiem naturalizētajiem spēlētājiem. Valtonens sezonu pabeidza kā Zviedrijas otrās līgas kluba "Mora" galvenais treneris, bet pagarināt līgumu nevēlējās.

"Man ir aģents, kurš kārto šādas lietas. Esmu brīvs, tāpēc, protams, esmu ieinteresēts visos variantos. Pagaidām neko vairāk negribu komentēt," izteicās 39 gadus vecais Valtonens, kurš karjeru beidza jau pirms 11 gadiem. Spēlētāja karjeras laikā viņš kļuva par U20 pasaules čempionu un Somijas SM līgas čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.iltalehti.fi/khl/a/24ac...
https://twitter.com/PekkaJalonen/st...