Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Šuplers par CSKA, sirdij tuvo Rīgu, nesazināšanos ar "Dinamo"...

Jānis Pārums

Šuplers par CSKA, sirdij tuvo Rīgu, nesazināšanos ar "Dinamo"...
Juliuss Šuplers
Foto: Aleksandrs Safonovs, championat.ru

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "CSKA" galvenais treneris Juliuss Šuplers komentējis runas par savu iespējamo atbrīvošanu no amata, tāpat atcerējies laiku, kad strādāja ar Rīgas "Dinamo".

"Visu redzu, visu dzirdu. Arī to, ka raksta, ka Šupleru tūlīt ņemšot nost. Runā, ka nākšot Bikovs. Teikšu jums tā – skatieties uz manu darbu, tur ir redzams ikviens mans solis. Esmu pārliecināts savā darbībā. Ja ļoti vajag – lai atlaiž," sacīja Šuplers. " Ja pēc tam "CSKA" komandā būs puse Ufas un puse Omskas komandu sastāva, tad tur pat treneris vairs nebūs vajadzīgs. Interneta portālos visu laiku diskutē atlaist vai neatlaist Šupleru. Mani ar to nesalauzt. Pirms sezonas primārais uzdevums bija iekļūt play off. Otrais uzdevums - audzināt jaunos, Šobrīd esam play off zonā? Esam! Audzinām jaunos? Audzinām! Ko vēl vajag? Esmu pārliecināts, ka "CSKA" iekļūs izslēgšanas spēļu turnīrā. Puiši pozīcijas neatdos."

"33 gadu laikā mani ir atlaiduši tikai divreiz - tas ir spīdošs rezultāts! Nē, Jaroslavļā mani neatlaida - bija līgums līdz sezonas beigām, nostrādāju visu laiku. Pirmā reize bija Prāgas "Sparta" un tad vēl "Dukla". Pārējos klubos bija gan uzticība, gan rezultāts."

Runas par Vjačeslava Bikova nākšanu uz "CSKA" parādījās pagājušā gada nogalē, neilgi pēc tam, kad par komandas sponsoriem kļuva "Rosneft". Šuplers uzskata, ka tieši šīs runas liegušas komandai spēlēt labāk: "Visi rakstīja, ka sponsori aicināja Bikovu uz sarunām. Bikovu ļoti cienu un ticu, ka viņš negrib izdarīt nekādu spiedienu uz pašreizējiem treneriem. Bet šo runu rezultātā rezultāti sāka kristies. Apkalpojošais personāls bija panikā, jo domāja, ka viņus nomainīs."

Slovāku speciālists arī neslēpa, ka pirms sponsoru atrašanas ilgāku laiku nav saņēmis algu: "Vairāk nekā divus mēnešus esmu bijis bez algas. Prēmijas vispār nav maksātas kopš septembra. Aizgāju pie ģenerāldirektora, viņš visu atrisināja ar vienu parakstu. Žēl, ka mēs neesam spējuši uz to atbildēt ar rezultātiem. Ar komandas jaunajiem sponsoriem neesmu ticies. Un vispār šo tēmu negribētu cilāt. Ir lietas, kuras nevajadzētu apspriest. Cienu šos ļaudis [sponsorus] – viņi izglāba komandu. Visiem tika samaksāts. Esmu par to pateicīgs."

Jautāts, vai esošā "CSKA" komanda spējīga uz lielām lietām, Šuplers atbildēja: "Pastāstīšu jums kaut ko. Pērn mēs ar Rīgu pārvarējām play off pirmo kārtu. Priekšniecība mani izsauca un teica: "Julius, mērķis ir mainījies, tagad vajag izcīnīt Gagarina kausu." Es teicu, ka tādu mērķi nepieņemu. Tas nav reāli."

Lepojas, ka Dārziņš kļuva par miljonāru

"Ar savas bijušās komandas spēlētājiem sakarus neuzturu. Negribu viņus traucēt. Kad tiekamies, paspiežam rokas. Lepojos, ka Dārziņš kļuva par miljonāru. Hosa, pateicoties Rīgai, kļuva par miljonāru. [Miķelis] Rēdlihs būs miljonārs," piebilda Šuplers.

Tāpat Šuplers intervijā sport-express.ru stāsta citas interesantas lietas, piemēram, par soda naudām spēlētājiem. "Neteikšu, kurš spēlētājs saņēmis vislielāko soda naudu šajā sezonā. Pats lielākais sods, ko esmu pieredzējis? 15 000 dolāru. Kad strādāju Rīgā to saņēma spēlētājs, kuru visi labi zina. Amorāli uzvedās."

"NHL spēlē vairāk nekā 50 manu audzēkņu. Labākie no viņiem ir Marians Hosa un Gaboriks. Kad viņi bija mazi puisēni, solīja "Trener, ja spēlēšu NHL, uz sava rēķina uzaicināšu jūs uz Ameriku. Ziniet, cik no šiem 50 mani ir uzaicinājuši. Trīs? Nē, nulle. Neviens. Cilvēks kļūst par miljonāru un visu aizmirst. Jūs pareizi atzīmējāt, ka vairs nekontaktējos ar "Dinamo" hokejistiem. Man bija dzimšanas diena - kaut viens būtu piezvanījis...""

Pats nekļuva par miljonāru, jo nav aģenta

"Visa Rīga bija šokēta - mani paziņas pelnīja 200 latus. Domāja, es saņemu tikpat. Bet te izrādās: Šuplera alga ir 17 tūkstoši eiro mēnesī. Katru gadu lika klāt 20%. Taču Krievijas hokejā par šiem skaitļiem pasmējās. Kāpēc tik daudzus esmu pataisījis par miljonāriem, bet pats neesmu? Iemesls ir vienkāršs - man nav aģenta. Man nav pat pusmiljona - ja nu vienīgi ir slovāku kronās. Taču drīz man būs aģents, jau izskatu kandidatūras. Mani audzināja par pieticīgu cilvēku, taču, domāju, nauda atnāks. Jau laiks. Kaut gan man nevajag četras mašīnas un trīs dzīvokļus. Nesen nopirku "Mercedes" un mazu dzīvoklīti Bratislavā un jau esmu laimīgs."

Šuplera numerologs miris

"Vai tiesa, ka izmantoju numerologa pakalpojumus. Tā ir taisnība, taču tagad viņa vairs nav, mans numerologs ir miris. Ļoti žēl. Taču izmantoju viņa metodes. Viņa darbu turpina sieva un māceklis. Man ir programma, kurā varu izlasīt visu par cilvēku. Ievadu datus datorā un iegūstu pilnu ainu. Ir interesanta vāciešu metodika, saucas "face-analyze". Iesūtu spēlētāja fotogrāfiju un iegūstu šī cilvēka analīzi. Kāds viņš ir pēc rakstura, izveicības. Tomēr negribēju šo metodiku izmantot pirmajā gadā Maskavā. Vai ticu šai metodikai? Protams! Strādā par 100%. Var redzēt, vai cilvēks ir alkoholiķis. Var redzēt, vai viņam ir kādi šķēršļi. Būs jūs jāiepazīstina ar šo programmu. Tās autors paskatīsies uz jūsu ausīm un pateiks tik daudz, ka būsiet izbrīnīts. Vēl Kazaņā ir viens profesors - brīnos, ka krievu treneri neizmanto viņa pakalpojumus. Viņš 20 sekundes pirms spēles var pateikt, cik kurš ir gatavs mačam. Kā? Pieliek rokas un parādās cipari. Kvalitātes reitings, biopotenciāls."

Rīga tuvāka par Maskavu

"Maskava nav kļuvusi par manu pilsētu. Skaistas ēkas, vēsture, mani pie tā velk, bet... Rīga tuvāka. Tur bija daudz laba – pat par gada rīdzinieku atzina. No 200 pretendentiem izvēlējās mani, ārzemnieku. Pietrūkst man tā mājīguma. Rīgā iedzīvojos, bet Maskavā trūkst vietu, kuras varu saukt par savām. Patīk vienīgi lieliskie itāļu restorāni. Reizes desmit esmu aizstaigājis līdz Sarkanajam laukumam. Sieva šeit maz padzīvoja - aizbrauca veselības problēmu dēļ, tagad tiksimies tikai februāri..." tā Šuplers.

Pilna intervija lasāma šeit: Газета СПОРТ-ЭКСПРЕСС. КХЛ•
Юлиус ШУПЛЕР:...

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

1 2 3 86 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 11:13, pirms 12 gadiem
Nu Pastem iedeva sodu, kam gan citam

 +27 [+] [-]

, 2012-01-16 11:15, pirms 12 gadiem
Ja gribi kļūt par miljonāru jāspēlē pie Šuplera

 +38 [+] [-]

, 2012-01-16 11:17, pirms 12 gadiem
Šupim normāla pozīcija!! Visu cieņu!!

 +32 [+] [-]

, 2012-01-16 11:25, pirms 12 gadiem
izskatās tāds apbižojies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2012-01-16 11:30, pirms 12 gadiem
tāda ļoti jūtīga intervija šķiet, ļoti atklāta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +64 [+] [-]

, 2012-01-16 11:31, pirms 12 gadiem
Cilvēks kļūst par miljonāru un visu aizmirst. Jūs pareizi atzīmējāt, ka vairs nekontaktējos ar "Dinamo" hokejistiem. Man bija dzimšanas diena - kaut viens būtu piezvanījis...

Auč bet taisnība jau ir...

 +25 [+] [-]

, 2012-01-16 11:33, pirms 12 gadiem
kurš tad to 15 000 sodu dabūja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-01-16 11:41, pirms 12 gadiem
kristonkuls rakstīja: kurš tad to 15 000 sodu dabūja?
Masaļskis varbūt?

  +6 [+] [-]

, 2012-01-16 11:46, pirms 12 gadiem
Vinjs te piemineeja ka arii miķeli par miljonaaru ir uztaisiijis, bet vinjs tak mikjelim tik lielu speles laiku nedeva (taa vismaz mineeja Mikela teevs intervijaa) Mikelis un Darzinjs pasi sevi izveidoja par miljonaariem, nevis Šuplers..

 +31 [+] [-]

, 2012-01-16 11:47, pirms 12 gadiem
Dollars rakstīja: ē 15.000 varēja samaksāt daži
Jebkurš no RD spēlētājiem to var samaksāt. Cits vieglāk, cits grūtāk, bet jebkurš.

 +15 [+] [-]

, 2012-01-16 11:47, pirms 12 gadiem
domaju, ka tas bija Hossa. skiet, vienreiz pirms svarigas speles nakts vidu vins bija manits kautkados klubinos.
Tapat tie vareja but ari Holts, Trotters, Masalskis kam ari sanaca smucites ar nakts uzdzivi.
kautko tadu varetu atzit par amoralu.

 +15 [+] [-]

, 2012-01-16 11:49, pirms 12 gadiem
loti mainijas domas uz pozitivo pec sis intervijas.Ja diezgan liels fui musu dzekiem,tik daudz ka apsveikt ,vismaz caur kapteini vareja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 11:50, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Jebkurš no RD spēlētājiem to var samaksāt. Cits vieglāk, cits grūtāk, bet jebkurš.
Podzins nevaretu vismaz ne ar vienu menesalgu Bukarts ari drosi vien ka ne, jo cik atceros tad ari vinam bija minimala alga, bet domajams, ka nu jau stipri pieaugusi.

 +11 [+] [-]

, 2012-01-16 11:52, pirms 12 gadiem
Gan jau, ka Elisons, Hartigans vai Hossa... ar Masaļski vnk līgumu lauza. Vestkotam diez vai kāds par to avāiju 15'000 uzlika kā sodu - tur nav loģikas...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-16 11:53, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Jebkurš no RD spēlētājiem to var samaksāt. Cits vieglāk, cits grūtāk, bet jebkurš.
panjemt krediitu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 12:05, pirms 12 gadiem
elanss rakstīja: loti mainijas domas uz pozitivo pec sis intervijas.Ja diezgan liels fui musu dzekiem,tik daudz ka apsveikt ,vismaz caur kapteini vareja
jā, ja tic visam ko viņš pasaka, gandrīz apraudāties var. Tikai vai visam ir jātic... Domāju, daudzi no Dinamo sistēmas varētu pastāstīt ne tās jaukākās lietas par cienījamo treneri. Kā Tu domā, varbūt tam ir kaut kādi iemesli ka viņu visi neapber ar apsveikumu kartiņām? Ja cilvēks ciena arī citus, tad arī citi cienīs viņu...

  +9 [+] [-]

, 2012-01-16 12:06, pirms 12 gadiem
sava patiesiba jau juliusam ir un paldies

  -1 [+] [-]

, 2012-01-16 12:29, pirms 12 gadiem
Audzinām jaunos? Audzinām!

...kā tad. šuplera laikā Rigā faktiski neviens no mūsu jaunajiem pie viņa nav progresējis.

  +9 [+] [-]

, 2012-01-16 12:33, pirms 12 gadiem
pazvanīt jau nu varēja...

 +15 [+] [-]

, 2012-01-16 12:41, pirms 12 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Audzinām jaunos? Audzinām!

...kā tad. šuplera laikā Rigā faktiski neviens no mūsu jaunajiem pie viņa nav progresējis.
Meija? Sotnieks? Cibulskis? Galviņš? - pirms gadiem 3-4 šamiem bija tikpat, cik šobrīd Upītim, Bičevskim, Vilkoitam, Indrašim... vēl arī Bukarts pie Šuplera sāka spēlēt KHL.

Starp citu, arī Daugaviņš lielā mērā var pateikties tieši Šupleram...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-16 12:44, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: pazvanīt jau nu varēja...
Nez cik Jūlis pats reizes ir zvanījis,lai apsveiktu bijušos spēlētājus jubilejās???
Šuplers:"Ar savas bijušās komandas spēlētājiem sakarus neuzturu. Negribu viņus traucēt'' Tad varbūt arī bijušās komandas spēlētāji panu Šupleru,aiz cieņas traucēt negrib?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 12:51, pirms 12 gadiem
numeroloģija, face analyze, biopotenciāls.
vēl tikai rumpoloģija trūkst...http://en.wikipedia.org/wiki/Rumpology

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 12:53, pirms 12 gadiem
Jā, varētu padomāt, ka kāds kas te raksta par "nepateicīgajiem Dinamo hokejistiem" savus bijušos priekšniekus apzvana un apsveic svētkos. Un par to kā Šupis taisa miljonārus viņš labāk varēja paklusēt, skan diezgan neētiski, varētu padomāt, ka tādu Dārziņu vai Miķeli viņš atrada kādā vārtu pažobelē kā kādu pamestu kucēnu un paņēma pie sevis un izaudzināja. Tas, ka CSKA turās play-off zonā ir vairāk nevis Šuplera nopelns, bet KHL specifika - Vitjaz, Lev un brūkošais Spartaks nav komandas, kas var sastādīt konkurenci cīņā kaut vai par 8 vietu.

     [+] [-]

, 2012-01-16 13:09, pirms 12 gadiem
Laba intervija, interesanta ar to, ka Šuplers runā ļoti atklāti. Tajā pašā laikā, var redzēt vienu no lielākajiem Šuplera, kā trenera, trūkumiem - viņš ir slikts psihologs. Es nevaru iedomāties, ka Znaroks, kuram atkal spēcīgā puse ir tieši kolektīva veidošana, varētu tā runāt par komandu, kuru viņš trenē, vai arī ir trenējis pagātnē. Skaidrs ir arī kāpēc Rīga ar viņu nepagarināja līgumu. Ja Tev priekšnieks prasa uzvaru, bet Tu pasaki, ka uzvarēt nevari, tad ar to viss beidzās.

  -4 [+] [-]

, 2012-01-16 13:12, pirms 12 gadiem
tagad visiem būtu jāraud, ka viņš saņēma tikai 17k mēnesī. Uz pusi mazāk un būtu daudzmaz adekvāts atalgojums

 +23 [+] [-]

, 2012-01-16 13:14, pirms 12 gadiem
Nav saprotams kamdēļ daudziem tāda nepatika pret Šupleru ... ? Katru gadu strādājot ar RD izpildīja un pat pārpildīja (2x reizes pārvarējā 1. kārtu - abas reizes izslēdzot līgas dotā mirkļa vienas no TOP komandām ... ) doto uzdevumu ... pats arī ļoti sakarīgs gan kā cilvēks, gan kā speciālists ...
1 2 3 86 komentāri