Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL prezidenta amatā Morozovs nomaina Černišenko

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL prezidenta amatā Morozovs nomaina Černišenko
Dmitrijs Černišenko un Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) līdzšinējais vadītājs Aleksejs Morozovs šodien ievēlēts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidentu.

Dmitrijs Černišenko bija KHL prezidents kopš 2014. gada. Šo posteni pameta, jo 21. janvārī tika iecelts par Krievijas vicepremjeru.

Parādījās bauma, ka par KHL jauno priekšnieku varētu kļūt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, taču šobrīd tas nav iespējams, jo IIHF prezidents nedrīkst būt arī kādas hokeja līgas vadītājs. Fāzels vēlāk varētu stāties Morozova vietā? "Kad viņš atbrīvosies, tad arī šo jautājumu var aktualizēt. Esmu parakstījis līgumu ar KHL uz četriem gadiem," saka Aleksejs Morozovs.

KHL padomes priekšsēdētājs Genādijs Timčenko: "Vienbalsīgi atbalstījām Alekseja Morozova kandidatūru. Viņš ir liela autoritāte hokeja pasaulē. Jau gandrīz piecus gadus strādā par MHL vadītāju. Esmu pārliecināts, ka šajā laikā viņš guvis nepieciešamo pieredzi un ir gatavs jaunam, svarīgākam amatam."

Aleksejs Morozovs ir 1998. gada olimpisko spēļu vicečempions un divkārtējais Gagarina kausa ieguvējs Kazaņas "Ak Bars" sastāvā. Spēlētāja karjeru beidza 2014. gadā. Pēc tam tika iekļauts KHL vadības sastāvā un kļuva par viceprezidentu jaunatnes hokeja attīstībā, kā arī stājās pie MHL stūres. 16. februārī viņš svinēs 43 gadu jubileju.

KHL tika izveidota 2008. gadā. Šajā sezonā tur spēlē 24 klubi, kas pārstāv Krieviju, Baltkrieviju, Kazahstānu, Somiju, Ķīnu un Latviju. Rīgas "Dinamo" patlaban ir līgas pastarītis.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
khl.ru

  +2 [+] [-]

, 2020-02-14 12:17, pirms 4 gadiem
pa pa, kur ta palika zobārsts?

     [+] [-]

, 2020-02-14 12:28, pirms 4 gadiem
Bāzeli uzmeta

     [+] [-]

, 2020-02-14 12:44, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: pa pa, kur ta palika zobārsts?
iecels par kolhoza mūža senatoru vai ko tādu

  +1 [+] [-]

, 2020-02-14 12:46, pirms 4 gadiem
Morozovs bija izcils hokeja laukumaa! Nevaru komenteet kaads buus KHL funkcionaars...varbuut kaut ko no NHL ienediis, jo NHL auga pakaapeniski no 4-6 un tt klubiem....domaaju KHL vajaga atpakal - samazinaat klubu skaitu, jo visi to saka: Majorovs, Mihailovs, Jakusevs...nu, nav tik daudz labu speeleetaaju, naudas, lai taadu leerumu klubu uztureetu....NHL auga no 1917 gada liidz 31 klubam....

     [+] [-]

, 2020-02-14 14:19, pirms 4 gadiem
Valters protams labāk zināja, ka būs Fāzels