Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pusotru miljonu pelnošais Antipins atsakās no algas samazināšanas un pametīs "Metallurg"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pusotru miljonu pelnošais Antipins atsakās no algas samazināšanas un pametīs "Metallurg"
Viktors Antipins. Foto: Imago Sport/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Magņitogorskas "Metallurg" paziņojis, ka neturpinās sadarbību ar rezultatīvo aizsargu Viktoru Antipinu, jo nespēj vienoties par abpusēji izdevīgiem līguma nosacījumiem.

Viktors Antipins aizvadītajā sezonā piedalījās 60 spēlēs, izceļoties ar pieciem vārtiem un 14 piespēlēm. Viņa alga bija 1,52 miljoni eiro, un Magņitogorskas "Metallurg" gribēja parakstīt jaunu vienošanos, kas klubam būtu finansiāli izdevīgāka. Antipins šādam piedāvājumam nav piekritis, tādēļ lauzīs līgumu un kļūs par brīvo aģentu.

Antipins ir Magņitogorskas hokeja audzēknis, un karjeras laikā viņš pārstāvējis tikai divas komandas – "Metallurg" un Bufalo "Sabres", kur spēlēja 2017./18. gada sezonā. Iekļauties Ziemeļamerikas hokejā viņam neizdevās, tāpēc aizsargs izlēma doties mājās. Antipins ir divkārtējs Gagarina kausa ieguvējs, izcīnījis pasaules čempionāta sudrabu un bronzu. Rezultatīvākajā sezonā viņš izcēlies ar 24 punktiem – tas notika pirms došanās uz Bufalo.

Izskanējušo informāciju apstiprinājis arī "Metallurg" viceprezidents Sergejs Lasjkovs: "Antipinam piedāvājām normālus nosacījumus, bet viņš uzskatīja, ka tie nav normāli. Viņam nepieciešama apstākļu maiņa. Atgriešanās no NHL, kur viņš iedzīvojās traumā, varēja atstāt iespaidu arī uz psiholoģiju. Neesam gatavi viņam maksāt līdzšinējo algu. Domāju, ka šķirsimies. Izdarījām piedāvājumu, bet saņēmām noraidošu atbildi."

Jāatgādina, ka "Metallurg" vairs nepārstāvēs arī komandas kapteinis un KHL vēsturē rezultatīvākais spēlētājs Sergejs Mozjakins. Iemesls ir tieši tāds pats – komanda nevēlējās maksāt prasīto summu un pieņēma lēmumu par sadarbības pārtraukšanu. Mozjakins pagājušajā sezonā bija KHL vislabāk atalgotais spēlētājs. Tika vēstīts, ka viņš pagājušajā sezonā saņēma 2,12 miljonus, bet jaunais līgums piedāvāts 530 tūkstošu eiro apjomā.

Izmantotie resursi:
https://t.me/hockeybz/49
https://www.championat.com/hockey/n...