Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Barys" vienojies ar "Ak Bars" par mājas spēļu aizvadīšanu Kazaņā

Andrejs Siliņš

"Barys" vienojies ar "Ak Bars" par mājas spēļu aizvadīšanu Kazaņā
Kazaņas sporta pils. Foto: Sergey Elagin, BUSINESS Online

Kazahstānas hokeja klubs Nursultanas "Barys" vienojies ar Krievijas klubu Kazaņas "Ak Bars" par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas spēļu aizvadīšanu Kazaņā.

Koronavīrusa izplatība Kazahstānā nemazinās, piemēram, pēdējo 24 stundu laikā konstatēti vairāk nekā tūkstoš jauni saslimšanas gadījumi, bet kopumā valstī šogad ar Covid-19 saslimuši jau teju 96 tūkstoši cilvēku. Konstatēti arī vairāk nekā tūkstoš nāves gadījumu. Tā kā valstī pieņemti stingrāki mēri saistībā ar karantīnu un pašizolēšanos, "Barys" nebūs iespēja uzņemt pretiniekus savās mājās.

Meklējot iespējas aizvadīt spēles citviet, klubs atradis divus variantus Krievijā. Šodien tiek ziņots, ka viena no pilsētām, kas gatava piedāvāt "Barys" aizvadīt savas mājas spēles, ir Kazaņa. Kluba pārstāvji apliecinājuši "Barys", ka neiebildīs, ja Nursultanas vienība spēles organizēs Kazaņas sporta pilī. Pati "Ak Bars" savas spēles aizvada 2005. gadā atklātajā "TatNeft" arēnā.

Pēdējais vārds, izvēloties jaunās mājas, piederēs Kazahstānas pusei. Kazaņā vietas pietiktu visiem - pilsētā ir četras pieczvaigžņu viesnīcas un 19 četru zvaigžņu viesnīcas. Kazaņas sporta pilī līdzjutēju vietu skaits ir ievērojami mazāks, nekā Nursultanas arēnā (12 000), taču tas nav būtisks faktors, jo, pat ja skatītājiem būs atļauja ieeja mačos, skaits tiks kontrolēts, un tas būs salīdzinoši zems.

Jaunā KHL sezona varētu sākties 2. septembrī, bet precīzs spēļu kalendārs tiek solīts rītdien.

Izmantotie resursi:
https://sport.business-gazeta.ru/