Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bukarts: "Pametot "Dinamo", galvenais mērķis bija atgriezties KHL kā importam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bukarts: "Pametot "Dinamo", galvenais mērķis bija atgriezties KHL kā importam"
Roberts Bukarts. Foto: Sipa/Scanpix

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Čerepovecas "Severstal" pavēstīja par viena gada līgumu ar latviešu uzbrucēju Robertu Bukartu, kurš iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Čehijas Ekstralīgā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Bukarts sacīja, ka atgriešanās KHL bija viņa prioritāte kopš Rīgas "Dinamo" pamešanas.

Aizvadītajā sezonā Roberts Bukarts pārstāvēja Čehijas Ekstralīgas komandu Vītkovices "Ridera". 47 spēlēs sakrājot 42 punktus, viņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet visā čempionātā ieņēma devīto vietu. Pirms tam Bukarts pārstāvēja Prāgas "Sparta", kas viņu izīrēja "Ridera".

"Pēc 2019. gada sezonas "Sparta" piedāvāja līgumu uz diviem gadiem, un es piekritu. Apmierināja viss – galvenais treneris bija Ūve Krups, pilsēta, kurā ģimene jutās ērti. Tobrīd kluba prezidents bija Petrs Bržiza. Satiku gan viņu, gan Krupu pasaules čempionāta laikā, visi bijām priecīgi, viss bija skaisti. Divas trīs nedēļas pēc čempionāta Bržiza pārdeva klubu, lai drīkstētu kandidēt uz IIHF prezidenta amatu. Atnāca jauna vadība, jauns ģenerālmenedžeris, pilnībā viss nomainījās," par ceļu līdz "Ridera" stāstīja Bukarts.

"Tobrīd "Sparta" jau bija nokomplektēta, bet jaunie īpašnieki izdomāja, ka vāks citu komandu. Mani nolika zem sitiena – nostādīja fakta priekšā, ka esmu izīrēts. Līgums ar "Ridera" bija līdz šīs sezonas beigām. Tas beidzās, tiesības aizgāja atpakaļ pie "Sparta". Pieņēmu lēmumu lauzt līgumu, lai mani nevar vēlreiz kaut kur aizsūtīt. Tagad pats varēju ietekmēt situāciju, kur spēlēšu tālāk. Biju brīvais aģents un varēju diktēt savus noteikumus. Kontaktējāmies ar trim KHL klubiem, un beigās nonācām pie lēmuma, ka jāizvēlas "Severstal"," norādīja 29 gadus vecais uzbrucējs.

Aizvadītajā sezonā "Severstal" ierindojās Rietumu konferences desmitajā vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot desmit punktus. Pēdējo septiņu sezonu laikā Čerepovecas vienība Gagarina kausa izcīņā piedalījusies vienu reizi, paliekot bez uzvarām. KHL ietvaros Bukarts pārstāvējis Rīgas "Dinamo", aizvadot 206 spēles un sakrājot 50 punktus. Viņš komandu pameta 2015. gada novembrī, lai dotos uz Čehiju.

"Ejot prom no Rīgas, man galvenais uzdevums bija tikt atpakaļ KHL kā importam. Tas bija uzdevums, ko ieliku sev galvā. Tas mani motivēja, uz to gāju. Aiziet no KHL uz Eiropu – tas ir solis atpakaļ. Rīgā biju jaunais un perspektīvais, līdz brīdim, kad sapratu, ka esmu gatavs lauzt līgumu un iet importa gaitās. Mērķis bija atgriezties KHL kā ārzemniekam," pauda Bukarts.

"Sazvanījos ar treneri. Viņš mani redz vairākumā, komandā būšu viens no vecākajiem spēlētājiem, tāpēc komandā ir jābūt līderim. Labi, ka nebūs valodas barjeras starp treneri un spēlētājiem. "Severstal" ir jaunie slovāks un čehs, varēšu palīdzēt ar tulkošanu, palīdzēšu iejusties kolektīvā. Komanda – strādnieku komanda, kas sitīsies par punktiem katrā spēlē. Tur neviens neko nedāvina, pašiem viss ir jāizcīna. Līdzīgi kā Latvijas izlasē – braucam uz pasaules čempionātu ar domu, ka katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru," norādīja Bukarts, kurš 2018. gada pasaules čempionātā bija valstsvienības kapteinis, komandai sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Pagājušajā sezonā no Rīgas "Dinamo" uz Čerepovecas "Severstal" pārgāja aizsargs Artūrs Kulda, kurš komandā spēlējis arī iepriekš. Nākamajā sezonā Kulda gan nebūs viens no "Severstal" hokejistiem. Bukarts sacīja, ka vēl nav paguvis kārtīgi aprunāties un izprašņāt par Čerepovecu, abi vien apmainījušies ar pāris ziņām. "Bērnības viens no labākajiem draugiem ir Pāvels Černovs, tagad spēlē "Vityaz". Viņš četras sezonas ir spēlējis Čerepovecā. Parunājos par pilsētu, par komandu. Ieguvu visu informāciju."

Bukarts neslēpa, ka iespēja atgriezties KHL bijusi arī iepriekš. "Čehijā visus līgumus parasti parakstīju diezgan agri. Tur komandas par 90% ir skaidras jau janvārī vai februārī. Jau pirms play-off visi zina, kur spēlēs nākamajā sezonā. Paliek tie 10%, kas ir gatavi riskēt un gaidīt. Zlīnā pirmo reizi pagarināju janvārī, ar Tršinecu līgumu noslēdzu novembrī. Bet vienmēr centos līgumā iekļaut punktu, ka līdz jūnijam varu doties uz KHL. Klubi respektē un ļauj ielikt tādu punktu. Taču KHL ne vienmēr līdz jūnijam ir skaidrība. Tā pati Rīga – reti kad. Nenoliegšu, ka piecu gadu laikā bija iespējas atgriezties "Dinamo"."

     [+] [-]

, 2020-05-06 20:49, pirms 4 gadiem
Nevarēja atgriezties DR,jo te nevarēja dabūt ārzemnieka statusu.

     [+] [-]

, 2020-05-06 21:47, pirms 4 gadiem
Negaidīti, bet lai izdodas apliecināt sevi jaunā līmenī!